Μαύροι κύκλοι και σακούλες: Τι άλλο σημαίνουν εκτός από κούραση;

Μαύροι κύκλοι και σακούλες

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες στα μάτια αποτελούν από τα πιο συχνά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες. Οι περισσότερες, βέβαια, γνωρίζετε πως οφείλονται στην κούραση και στην έλλειψη ύπνου. Το ξέρατε όμως πως δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που δημιουργούνται;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε μια μορφή αλλεργικής αντίδρασης, αφού τα αλλεργιογόνα που επιτίθενται στον οργανισμό μας δημιουργούν ισταμίνη. Η χημική αυτή ουσία έχει την ιδιότητα να αυξάνει την διαπερατότητα των αγγείων, πολλαπλασιάζοντας τη ροή του αίματος και άλλων υγρών σε αυτά, κάνοντας το δέρμα πιο λεπτό και δημιουργώντας έτσι μαύρους κύκλους.

Από την άλλη οι σακούλες μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία, έλλειψη βιταμίνης Β6, ανεπαρκή κατανάλωση υγρών, ορμονικές διαταραχές και νεφρικά νοσήματα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία και τα μάτια σας.

Μια ακόμη μορφή προβλήματος αποτελεί το κοκκίνισμα αυτών. Αν λοιπόν δεν οφείλεται στο κλάμα που έχετε ρίξει, το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε κάποια αλλεργία, όπως στη γύρη, τη σκόνη κλπ. Βέβαια αυτά αποτελούν απλά προβλήματα, αλλά καλό θα είναι να το ψάξετε καλύτερα, διότι μπορεί να προμηνύουν την ύπαρξη επιπεφυκίτιδας, κερατίτιδας ή ιρίτιδας.

Τέλος, άλλο ένα συχνό πρόβλημα είναι τα «δαχτυλίδια» γύρω από την ίριδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη χοληστερόλη, αν είναι λευκά, ή σε νόσο Wilson, μια διαταραχή στο μεταβολισμό του χαλκού, αν είναι καφέ.