Πώς να φτιάξετε το δικό σας χρώμα κραγιόν

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χρώμα κραγιόν

Αν και οι εταιρείες καλλυντικών προσφέρουν εκατοντάδες χρώματα, μπορεί καμιά φορά να δυσκολευτείτε να βρείτε ακριβώς την απόχρωση που ψάχνετε, με αποτέλεσμα να φοράτε δύο ή τρία διαφορετικά κραγιόν μέχρι να φτιάξετε το χρώμα που θέλετε.

Εμείς εδώ σας προτείνουμε έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσετε το δικό σας χρώμα…

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα μικρό γυάλινο βαζάκι
Οινόπνευμα
Δύο ή τρία παλιά κραγιόν σε διάφορες αποχρώσεις της επιλογής σας
Ένα μαχαιράκι επάλειψης
Φούρνο μικροκυμάτων
Έναν μικρό πλαστικό αναδευτήρα

Πως θα το φτιάξετε:
1. Καθαρίστε το βαζάκι με οινόπνευμα και αφήστε το να στεγνώσει.

2. Χρησιμοποιήστε το μαχαιράκι για να κόψετε τμήμα ίσο με μισό εκατοστό από κάθε απόχρωση κραγιόν που θέλετε να αναμείξετε. Αν θέλετε να υπερισχύει ένα από όλα τα χρώματα, απλά κόψτε μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό το κραγιόν και βάλτε όλα τα κομμάτια στο βαζάκι.

3. Τοποθετήστε το βαζάκι με τα κομμάτια από τα κραγιόν στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το και ανακατέψτε με τον αναδευτήρα. Ξαναβάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 10 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε και συνεχίστε έτσι μέχρι το κραγιόν να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Τότε βγάλτε το εντελώς από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα.

4. Κλείστε το βαζάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προσοχή: Χρησιμοποιήστε μόνο γυάλινο βαζάκι και αφήστε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μόνο 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά προς αποφυγή ατυχημάτων.