Πώς να περπατάτε άνετα φορώντας πλατφόρμες

Πώς να περπατάτε άνετα φορώντας πλατφόρμες

Οι πλατφόρμες είναι παπούτσια με υπερυψωμένες σόλες, που προσθέτουν σε αυτήν που τα φοράει από 2 μέχρι 8 εκατοστά ύψος, ανεξάρτητα από το επιπλέον ύψος του τακουνιού. Μπορούμε να τις συναντήσουμε σχεδόν σε κάθε τύπο παπουτσιού, από σανδάλια μέχρι μπότες.

Είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τις πλατφόρμες και με το έξτρα ύψος ανάμεσα στη σόλα του παπουτσιού σας και στο έδαφος, διαφορετικά μπορεί πολύ εύκολα να χάσετε τα βήματά σας, να μη σηκώσετε αρκετά ψηλά το πόδι σας, να πέσετε και να γυρίσετε τον αστράγαλό σας.

Η αίσθηση που έχετε φορώντας πλατφόρμες δεν είναι ακριβώς ίδια με αυτή που έχετε όταν φοράτε τακούνια, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

• Ξεκινήστε φορώντας πιο χαμηλά τακούνια και πλατφόρμες μέχρι να εξοικειωθείτε με το ύψος.

• Εξασκηθείτε πρώτα σε κοντινές αποστάσεις γύρω από το σπίτι σας, ξεκινώντας από επίπεδες επιφάνειες και στη συνέχεια προχωρήστε σε κεκλιμένες και σε διαφορετικές επιφάνειες όπως τσιμέντο, άσφαλτο, ακόμα και σε γρασίδι. Αυτή η εξάσκηση όχι μόνο θα σας δώσει την απαραίτητη εμπειρία αλλά επίσης θα δυναμώσει τους μύες των αστραγάλων, πράγμα απαραίτητο για να περπατάτε με αυτοπεποίθηση φορώντας πλατφόρμες.

• Κάντε μικρά βήματα και κρατήστε τα πόδια σας σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Να κινήστε αργά και να λαμβάνετε υπ’ όψιν την επιφάνεια πάνω στην οποία περπατάτε ώστε να προσέξετε τις πιθανές ανωμαλίες.

• Κατά τον βηματισμό σας, αγγίξτε το έδαφος πρώτα με το τακούνι και κυλήστε το βάρος σας προς το πέλμα του ποδιού σας και τέλος προς τα δάχτυλά σας ενώ κάνετε το επόμενο βήμα με το άλλο πόδι.

• Διατηρήστε καλή στάση σώματος, φέρνοντας το στήθος σας μπροστά και κρατώντας τους ώμους σας πίσω, ειδικά αν φοράτε πολύ ψηλές πλατφόρμες. Αυτό σας κάνει να δείχνετε πιο σίγουρη για τα βήματά σας και βοηθάει στο να βρείτε το κέντρο βάρος του σώματός σας ώστε να έχετε καλύτερη ισορροπία.

Προσοχή: Αν οδηγείτε πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας αναπαυτικά παπούτσια και να αλλάζετε γιατί όσο άνετα και να περπατάτε με τις πλατφόρμες σας, εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο να οδηγείτε φορώντας τες.