Απαλλαγείτε από τις ραγάδες ακολουθώντας απλά μυστικά

Απαλλαγείτε από τις ραγάδες ακολουθώντας απλά μυστικά

Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και όχι μόνο. Πρόκειται για τις γραμμές σε όλο το σώμα που ξεκινούν ως κόκκινες και στην συνέχεια ασπρίζουν.

► Πως δημιουργούνται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες δημιουργούνται από το τέντωμα του δέρματος, το οποίο αναγκάζεται να «σκιστεί» σε μερικά σημεία. Συνήθως προκαλούνται κατά την εγκυμοσύνη ή με την μεγάλη αυξομείωση βάρους και κυρίως από την έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος.

Πέρα όμως από αυτούς τους λόγους το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες.

► Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζονται;

Κυρίως στην κοιλιά, τα χέρια, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στήθος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

► Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ραγάδες;

Καλλυντικά προϊόντα

Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη, έτσι ώστε να μην εμφανιστούν καν. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να αυξήσετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας. Υπάρχουν ειδικές κρέμες, πήλινγκ αλλά και μάσκες που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας ελαστικό και ανθεκτικό στις αυξομειώσεις βάρους. Βασικά συστατικά αυτών των καλλυντικών προϊόντων είναι η καλέντουλα και η βιταμίνη Ε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούτυρο του κακάο, για να μαλακώσετε, να ενυδατώσετε και να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την ξηρότητα. Το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά στην πρόληψη τους και απορροφάται εύκολα από το δέρμα.

Διατροφή

Ωστόσο, πέρα από τα καλλυντικά προϊόντα, μπορείτε να αυξήσετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας με το σωστό διατροφολόγιο. Εμπλουτίστε λοιπόν την διατροφή σας με φαγητά που είναι πλούσια σε βιταμίνες B, οι οποίες έχουν την ικανότητα να κάνουν την επιδερμίδα σας να αναπλάθεται ευκολότερα. Μερικά τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες B είναι το κοτόπουλο και τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πολύ καλό στην πρόληψη κατά των ραγάδων κάνει και η βιταμίνη Α, που αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και μπορείτε να την βρείτε στα λαχανικά και το συκώτι. Επίσης, η βιταμίνη C που βρίσκεται κατεξοχήν στα φρούτα, ενισχύει τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως θα πρέπει απαραιτήτως να πίνετε το λιγότερο 8 ποτήρια νερού καθημερινά και να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα σώματος.