Συμβουλές για κατσαρά μαλλιά

Συμβουλές για κατσαρά μαλλιά

Αν έχετε κατσαρά μαλλιά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να φροντίσετε τις υπέροχες μπούκλες σας.

• Λουστείτε στο ντους ή όρθιες στην μπανιέρα
Απλά αφήστε το νερό να τρέξει κατά μήκος των μαλλιών σας όπως στέκεστε ίσια κάτω από την κεφαλή του ντους. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος λουσίματος, επειδή διατηρεί τις μπούκλες σας στραμμένες προς τα κάτω.

• Διατηρήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε τέλειες μπούκλες είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Όχι όμως χρησιμοποιώντας λάδια αλλά με τακτική χρήση conditioner και ενυδατικής μάσκας.

• Εφαρμόστε προϊόντα όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα
Μετά το λούσιμο, μη στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα, απλά στύψτε το περιττό νερό και ρίξτε μία πετσέτα πάνω στην πλάτη σας. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο βρεγμένα όταν ξεκινάτε το styling. Αν ξεκινήσουν να στεγνώνουν πριν εφαρμόσετε κάποιο προϊόν, έτσι θα εξακολουθήσουν να δείχνουν όταν στεγνώσουν εντελώς. Οι μπούκλες έχουν την τάση να ενώνονται μεταξύ τους, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τις ξεχωρίσετε και να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας.

• Χωρίστε τα σε τμήματα
Για να διασφαλίσετε πλήρη κάλυψη με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστεί να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τμήματα χρησιμοποιώντας κλιπς. Ο αριθμός των τμημάτων κυμαίνεται από δύο μέχρι τέσσερα ανάλογα με την πυκνότητα. Δουλέψτε ξεχωριστά με το κάθε τμήμα, εφαρμόζοντας προϊόντα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

• Χρησιμοποιήστε προϊόντα καλής ποιότητας
Για το styling των μαλλιών σας και για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα, να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης (gel ή αφρό) καλής ποιότητας διαφορετικά θα νιώθετε τα μαλλιά σας σκληρά και ξεραμένα.

• Μετά την εφαρμογή των προϊόντων styling αφήστε τα
Αφού εφαρμόσετε το προϊόν της επιλογής σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας να πάρουν τη φόρμα τους. Αυτό σημαίνει να μην τα χτενίσετε και να μην τα βουρτσίσετε, διαφορετικά θα μετατρέψετε τις μπούκλες σας σε μία μεγάλη μπάλα από φριζαρισμένα μαλλιά.

• Όποτε είναι δυνατόν αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά
Όποτε μπορείτε αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Η ζέστη από το πιστολάκι τα αφυδατώνει και αυτό πολλές φορές προκαλεί φριζάρισμα. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι αλλά όχι στην πολύ ζεστή κλίμακα και σταματήστε όταν θα έχουν στεγνώσει σχεδόν στο 50%.

• Αποφύγετε τα λάδια
Για τέλειες μπούκλες προτιμήστε προϊόντα που δεν έχουν κάποιο λάδι ως βάση. Προτιμήστε προϊόντα σε μορφή gel γιατί αυτά θα σας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα, θα σας εξασφαλίσουν δυνατό κράτημα και θα σας γλιτώσουν από το φριζάρισμα.

• Βρείτε το τέλειο κούρεμα
Αν παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν μπορείτε να τιθασεύσετε τις μπούκλες σας, ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε το κομμωτήριο και να αποκτήσετε ένα κούρεμα που θα σας κολακεύει και θα αναδεικνύει τα κατσαρά σας μαλλιά.