Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Πως να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση!

Βαφή μαλλιών στο σπίτι

Είστε από τις γυναίκες που επιλέγετε να βάφετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι; Ο τρόπος για να κάνετε τη βαφή μαλλιών μόνη σας είναι απλός, αν ακολουθήσετε κάποια βήματα.

Αυτό όμως που είναι δύσκολο, είναι η επιλογή του κατάλληλου χρώματος βαφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να αλλάξετε χρώμα στα μαλλιά σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τον τόνο που έχει η επιδερμίδα σας, καθώς και το χρώμα που έχουν τα μαλλιά σας πριν την αλλαγή.

Ποια χρώματα ταιριάζουν σε κάθε τόνο επιδερμίδας;

Ζεστός τόνος επιδερμίδας:

Αν το δέρμα σας έχει φακίδες ή κοκκινίζει, τότε θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα βαφών όπως το κόκκινο του πηλού, το χρώμα που έχει το μαόνι, το πυρόξανθο ή το ξανθό του χρυσού.

Ψυχρός τόνος επιδερμίδας:

Αν πάλι το δέρμα σας έχει σταρένια ή κίτρινη βάση, τότε επιλέξτε χρώματα όπως το μαύρο, το καστανό και το σταχτί ξανθό.

Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια βαφή μαλλιών;

Αφού βρείτε το χρώμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας με βάση τους δυο παραπάνω κανόνες, επιλέξτε το χρώμα που επιθυμείτε. Προσοχή όμως, η φωτογραφία στη συσκευασία δείχνει ενδεικτικά το χρώμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να κοιτάξετε το κουτί από την πίσω μεριά και να δείτε τις συγκριτικές φωτογραφίες. Αυτές δηλαδή που δείχνουν πως θα είναι το χρώμα στα μαλλιά σας μετά τη βαφή, με βάση όμως την βάση που έχετε πριν τα βάψετε.

Αν φοβάστε τους πειραματισμούς, καλύτερα να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, ο οποίος καταρχήν θα σας προτείνει τι σας ταιριάζει. Εν συνεχεία, θα μπορέσει να πετύχει όσο το δυνατόν πιο πολύ το χρώμα που εσείς επιλέξατε να κάνετε.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές για τη σωστή επιλογή απόχρωσης στα μαλλιά σας, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!