Ποια είναι τα 5 πιο άχρηστα προϊόντα ομορφιάς;

Ποια είναι τα 5 πιο άχρηστα προϊόντα ομορφιάς;

Στο εμπόριο υπάρχουν ένα σωρό καλλυντικά προϊόντα που υπόσχονται να κάνουν μια γυναίκα λαμπερή και όμορφη, χωρίς ίχνος ατέλειας. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Κάποια από αυτά τα προϊόντα ομορφιάς είναι εντελώς άχρηστα. Πρόκειται για μύθους που μας έχουν οδηγήσει οι εταιρείες καλλυντικών να πιστέψουμε.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες προκειμένου να διορθώσουν κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, όπως η κυτταρίτιδα, οι σκληρύνσεις των ποδιών κλπ καταφεύγουν στο να τα αγοράσουν. Ξοδεύουν έτσι ένα σωρό λεφτά και το αποτέλεσμα δεν έχει καμία διαφορά με το πριν την εφαρμογή τους.

Κρέμες ενυδάτωσης, κρέμες νυχτός, ματιών και μάσκες ομορφιάς που είναι εντελώς άχρηστες και ανούσιες. Γι’ αυτό το λόγο κρίναμε φρόνιμο να σας ενημερώσουμε για τα 5 πιο άχρηστα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στα καταστήματα καλλυντικών και τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά κανένα λόγο ύπαρξης.

► Ποια είναι αυτά τα 5 πιο άχρηστα προϊόντα ομορφιάς;

1. Κρέμα για το λαιμό

Μπορεί ο λαιμός να είναι ένα σημείο του σώματος που μπορεί να προδώσει την πραγματική σας ηλικία, ωστόσο δεν χρειάζεται καμιά ειδική περιποίηση. Χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα που απλώνετε στο πρόσωπο σας, όπως επίσης και την αντιηλιακή σας για την διάρκεια της μέρας. Και το βράδυ, εφαρμόστε μια κρέμα νύχτας που βασίζεται στην ρετινόλη.

2. Μάσκα ποδιών

Μια μάσκα ποδιών δεν αποτελεί ένα θαυματουργό καλλυντικό προϊόν που θα κάνει τα πόδια σας βελούδινα, χωρίς ίχνος σκληρότητας. Αυτό που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πόδια σας απαλά και όμορφα είναι η κλασσική ενυδατική κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε.

3. Τόνερ

Ο αρχικός λόγος που δημιουργήθηκαν τα τόνερ ήταν για να ξεπλένουν τα υπολείμματα σαπουνιού που άφηναν τα υγρά καθαρισμού στο δέρμα. Πλέον όμως τα σύγχρονα υγρά καθαρισμού δεν αφήνουν υπολείμματα. Επομένως ο ρόλος του τόνερ είναι άχρηστος και στο μόνο που εξυπηρετούν είναι στο να χαλάτε τα χρήματα σας. Αυτό ακριβώς δηλώνουν και οι περισσότεροι δερματολόγοι.

4. Πήλινγκ χειλιών

Προκειμένου να διατηρήσετε τα χείλη σας απαλά και βελούδινα, χρησιμοποιήστε ένα lip balm. Δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση κανενός πήλινγκ χειλιών, εκτός αν βέβαια έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αν απλά θέλετε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βρεγμένη πετσέτα με την οποία θα τα τρίψετε απαλά. Επίσης, μπορείτε να πάρετε ένα χαρτομάντιλο, να το τυλίξετε γύρω από το δάχτυλο σας και να τα τρίψετε. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε τα σκασμένα κομμάτια χωρίς να ερεθίσετε καθόλου την επιφάνεια τους.

5. Ότι καλλυντικό προϊόν αναφέρεται στην κυτταρίτιδα

Υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα στο εμπόριο που αναγράφουν πως καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με κανένα χάπι, κανέναν αφρό και καμία κρέμα ή λοσιόν. Η κρέμα που θα βοηθήσει είναι η αντιηλιακή σας. Ναι καλά διαβάσατε. Το αντιηλιακό έχει την ικανότητα να κρατά τις ακτίνες UV μακριά από το δέρμα. Οι συγκεκριμένες ακτίνες είναι τόσο βλαβερές που μπορούν επηρεάσουν τα κύτταρα του δέρματος που δίνουν στην επιδερμίδα την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Επομένως, εφαρμόζοντας την μπορείτε να εμποδίσετε την δημιουργία της κυτταρίτιδας στα πόδια σας όταν είναι εκτεθειμένα στις ακτίνες του ηλίου.