Η διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ

Η διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ

Η ώρα για την επίσημη έξοδο σας έφτασε και αναζητάτε τη σωστή διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ που θα σας κάνει να λάμψετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις; Μην αγχώνεστε λοιπόν, η ομορφιά δεν θέλει κόπο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε κάποια μικρά μυστικά και τρικ που θα κάνουν το μακιγιάζ σας να διαρκέσει πολύ περισσότερο και να είναι λαμπερό και εκθαμβωτικό.

Σίγουρα θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο από την διαδικασία του καθημερινού σας μακιγιάζ, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Καλό θα είναι επίσης, να κάνετε μια μικρή προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε το μακιγιάζ σας να είναι ακόμα πιο ωραίο και με διάρκεια.

► Ποια είναι τα σωστά βήματα στη διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ;

  • Προηγούμενη μέρα:

Φροντίστε λοιπόν να δώσετε το τέλειο σχήμα στα φρύδια σας και να κάνετε μια απολέπιση προσώπου και χειλιών.

  • Την ίδια μέρα:

Ξεκινήστε το μακιγιάζ σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο:

Πρώτα θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπο σας και να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα.

Βήμα 2ο:

Περάστε όλο σας το πρόσωπο και τα βλέφαρα με το primer σας, το οποίο θα αποτελέσει την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας. Πέρα όμως από την ομοιόμορφη βάση, το primer θα αυξήσει και την διάρκεια του μακιγιάζ σας.

* Σε αυτή τη φάση, μπορείτε είτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του makeup σας ή να κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας και στη συνέχεια να δημιουργήσετε την τέλεια βάση μακιγιάζ. Κάποιοι makeup artists προτείνουν πρώτα τη βάση και άλλοι πρώτα το μακιγιάζ των ματιών. Έτσι ώστε με την εφαρμογή της βάσης να τελειοποιήσουν το σχήμα των ματιών και να διορθώσουν τυχόν λάθη. Εμείς θα συνεχίσουμε με την εφαρμογή του makeup και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο μακιγιάζ των ματιών.

Βήμα 3ο:

Εφαρμόστε λοιπόν το makeup σας σε όλο το πρόσωπο με τα δάχτυλα, το πινέλο ή το σφουγγαράκι σας, ότι εσείς προτιμάτε και σας βολεύει. Αξίζει να σημειωθεί πως καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε 2 αποχρώσεις foundation μια πιο ανοιχτή και μια πιο σκούρα. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε τις φωτοσκιάσεις που χρειάζεται το πρόσωπο σας, δημιουργώντας γωνίες εκεί που δεν υπάρχουν και αδυνατίζοντας το με τα τρικ του μακιγιάζ. Απλώστε το ανοιχτόχρωμο makeup σε όλο το πρόσωπο και το σκουρόχρωμο στην περιφέρεια του προσώπου, την μύτη (δεξιά και αριστερά) και στα ζυγωματικά (μια γραμμή από τα αυτιά προς το στόμα).

Βήμα 4ο:

Ήρθε η ώρα του concealer! Εφαρμόστε το δημιουργώντας ένα τριγωνικό σχήμα κάτω από τα μάτια σας, απλώνοντας το στα βλέφαρα, κάνοντας μια κάθετη γραμμή ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη, καθώς και κάτω από το στόμα.

Βήμα 5ο:

Ασφαλίστε το makeup και το concealer σας με την βοήθεια μια πούδρας, και πιο συγκεκριμένα 2 αποχρώσεων πούδρας. Εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη πούδρα σε όλο το πρόσωπο και την σκουρόχρωμη στην περιφέρεια, τα ζυγωματικά και τη μύτη. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε τις απαραίτητες σκιάσεις, όπως ακριβώς κάνατε και με το makeup.

Βήμα 6ο:

Αφού τελειώσατε με την εφαρμογή της βάσης σας, αρχίστε το μακιγιάζ ματιών που επιθυμείτε. Είτε αυτό είναι ένα απλό nude μακιγιάζ με μια μαύρη γραμμή eyeliner ή ένα σαγηνευτικό smokey eyes.

Βήμα 7ο:

Πάρτε το ρουζ σας και εφαρμόστε το στα ζυγωματικά σας, όπως επίσης βάλετ λίγο highlighter στη μύτη, τα ζυγωματικά και το πιγούνι σας.

Βήμα 8ο:

Δημιουργήστε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι στο χρώμα του κραγιόν που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια. Αφού τελειώσετε με το περίγραμμα, γεμίστε τα χείλη σας με το μολύβι και τέλος εφαρμόστε το κραγιόν σας. Για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε πριν την εφαρμογή του μολυβιού να βάλετε λίγο concealer. Όπως επίσης και μετά την εφαρμογή του κραγιόν μπορείτε να βάλετε ένα χαρτομάντιλο πάνω στα χείλη σας και με την βοήθεια ενός μεγάλου πινέλου να εφαρμόσετε από πάνω λίγη πούδρα. Αυτό θα σταθεροποιήσει το κραγιόν σας και θα αυξήσει την διάρκεια του χρώματος στα χείλη σας.

Βήμα 9ο:

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να ψεκάσετε ένα ειδικό σπρέι σταθεροποίησης του μακιγιάζ, το οποίο θα αυξήσει τη διάρκεια του.

– Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ θα λάμψετε στις βραδινές σας και όχι μόνο εκδηλώσεις.