Παντελόνες και παντελόνια: Άνοιξη 2012

Παντελόνες και παντελόνια: Άνοιξη 2012

Η φετινή μόδα της Άνοιξης προστάζει έντονα χρώματα και prints, navy, punk, hippy, boho αλλά και 70’s look. Επομένως τα πολύχρωμα φαρδιά παντελόνια και οι καμπάνες επιστρέφουν δυναμικά και κάνουν αισθητή την εμφάνιση τους, κολακεύοντας τη σιλουέτα σας. Αντιθέτως, τα skinny παντελόνια παραμερίζονται, αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος για τα πιο άνετα και ψηλόμεσα, τα οποία αποτελούν την τελευταία τάση της μόδας.

Πιο συγκεκριμένα τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι ένα στυλ που θα σας κάνει να φαίνεστε ψηλόλιγνη και δεν χρειάζεται να συνοδευτούν με ιδιαίτερα αξεσουάρ, γι’ αυτό και είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για την μόδα Άνοιξη 2012 είναι τα πολλά έντονα χρώματα, όπως πράσινο, γαλάζιο, πορτοκαλί, γεγονός που δεν πρέπει να σας αγχώνει καθόλου, αφού το χρώμα σας φτιάχνει τη διάθεση και δεν είναι τόσο δύσκολο να συνδυαστεί, όσο νομίζετε. Ταιριάζουν υπέροχα με ένα καμηλό ή λευκό σακάκι, κάνοντας σας πιο σικ και ντελικάτες.

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στη μόδα θα παίξουν και οι ολόσωμες φόρμες, οι οποίες μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, μόνο που δυστυχώς χρειάζεται και το αντίστοιχο σώμα. Άρα, πρόκειται για ένα ρούχο που λίγες μπορούν να φορέσουν και οι υπόλοιπες καλύτερα να μην το επιχειρήσουν, αφού το ότι είναι η τελευταία λέξη της μόδας, δεν σημαίνει πως πρέπει να το φοράμε οπωσδήποτε.

Πιο συγκεκριμένα τα «playsuits» όπως και τα «jumpsuits», όπως ονομάζονται, έχουν την τάση να επιμηκύνουν την σιλουέτα σας, γεγονός που τα κάνει να ταιριάζουν πολύ καλύτερα σε γυναίκες με αρκετά μακριά πόδια. Επομένως, μια γυναίκα με διαφορετικές αναλογίες, θα την «κρύβει» και θα την «τρώει», δηλαδή αυτό που λέμε «θα την φοράει το ρούχο, δεν θα το φοράει αυτή».

Μια τελευταία συμβουλή σχετικά με τις ολόσωμες φόρμες είναι πως ταιριάζουν σε γυναίκες με κανονικό προς ψηλό ανάστημα και πηγαίνουν τέλεια με τις ψηλές σας πλατφόρμες και μεγάλα σε μέγεθος κοσμήματα.