Σκιές ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας

Σκιές ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας

Το μακιγιάζ των ματιών είναι πολύ σημαντικό καθώς τονίζει το χρώμα της ίριδας, το βλέμμα και κατ’ επέκταση την έκφραση ολόκληρου του προσώπου.

Οι σκιές ματιών έχουν σκοπό να αναδείξουν τα μάτια και να τα κάνουν πιο λαμπερά. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι η κατάλληλη σκιά για εσάς ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας.

Καστανά μάτια:
Το πλέον κατάλληλο χρώμα για να αναδείξει το καφέ των ματιών σας είναι το μπλε, σε όλες του τις αποχρώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε θαλασσί, απαλό σιέλ ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να αναμείξετε πάνω στο βλέφαρο δύο διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

Πράσινα μάτια:
Οι καλύτερες επιλογές που έχετε να κάνετε για να αναδείξετε το πράσινο χρώμα των ματιών σας είναι σκιές σε σκούρο ροζ και σε μοβ. Αποφύγετε τις ζεστές αποχρώσεις με βάση το πορτοκαλί ή το κίτρινο. Το μαύρο επίσης, τονίζει το βλέμμα και το κάνει εντυπωσιακό είτε πρόκειται για σκιά είτε για eyeliner.

Μπλε μάτια:
Τονίστε το σχήμα των ματιών σας με ένα καφέ μολύβι και απλώστε τη σκιά στο επάνω βλέφαρο δίνοντας έμφαση στο κέντρο για να δώσετε βάθος στο βλέμμα. Επιλέξτε αποχρώσεις με βάση τα γήινα χρώματα που θα τονίσουν και θα φωτίσουν το μπλε των ματιών σας. Μερικές πολύ καλές επιλογές είναι το σοκολατί, το μπεζ και το πορτοκαλί.