Θεραπείες για την ακμή

Θεραπείες για την ακμή

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα ανεπιθύμητο σπυράκι που ξεφυτρώνει την πιο ακατάλληλη στιγμή!

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι να σας παρακολουθεί δερματολόγος αλλά μέχρι να το πάρετε απόφαση, διαβάστε παρακάτω μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνες σας.

Μέλι
Το πιο γλυκό υλικό για τη θεραπεία του δέρματος είναι αναμφισβήτητα το μέλι, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ιατρική. Γνωστό για τις ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, έχει εξαιρετική δράση εναντίον μολυσματικών βακτηρίων μέσα και γύρω από τα σπυράκια.
Τοποθετήστε μία μικρή ποσότητα από αγνό, ακατέργαστο μέλι πάνω στο σπυράκι σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία για μερικές ημέρες.

Ασπιρίνη
Η ασπιρίνη συνήθως λαμβάνεται από το στόμα, αλλά είναι επίσης ένα υλικό που χρησιμοποιείται τοπικά για την ακμή. Τα συστατικά που περιέχει μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ακμής. Χρησιμοποιήστε την τοπικά για να μειώσετε το πρήξιμο και την κοκκινίλα που συνοδεύουν ένα σπυράκι ή μία κύστη.

Λιώστε μία μη επικαλυμμένη ασπιρίνη σε μερικές σταγόνες νερού μέχρι να σχηματίσετε μία λεπτή, παχύρευστη πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές για 5-10 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Έλαιο tea tree
Όπως και το μέλι έτσι και το έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του tea tree είναι γνωστό για τις απίστευτες αντιβακτηριακές ιδιότητές του. Αυτό το ισχυρό συστατικό βοηθά να μειωθεί η φλεγμονή και οι ουλές και είναι γνωστό για το βαρύ άρωμά του που θυμίζει ευκάλυπτο.

Επειδή το έλαιο είναι πολύ ισχυρό, αραιώστε μία σταγόνα του σε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε το στα σπυράκια με μια μπατονέτα, πριν πέσετε για ύπνο.