Η νέα τάση στα μαλλιά λέγεται bronde!

Η νέα τάση στα μαλλιά λέγεται bronde!

Το Bronde αποτελεί τη νέα κορυφαία τάση στις αποχρώσεις μαλλιών, η οποία όπως φαίνεται και από το όνομα της είναι κάτι ανάμεσα σε καστανό και ξανθό (brown και blonde)!

Η πρώτη που το δοκίμασε ήταν η Gisele Bündchen και είναι ένα χρώμα που θυμίζει τον φυσικό τόνο του ξανθού που έχουν τα καστανά μαλλιά των εφήβων κοριτσιών όταν ανοίγουν από τον ήλιο.

Πολύ πριν από τη Gisele, το 1955, η Brigitte Bardot είχε πρωτοεμφανισθεί με αυτή την απόχρωση στα μαλλιά της. Όπως επίσης και η Faye Dunaway που είχε αυτό το χρώμα μαλλιών στην ταινία «The Thomas Crown Affair».

► Ποιο είναι το μυστικό για την τέλεια απόχρωση bronde;

Το μυστικό για να αποκτήσετε το τέλειο bronde look είναι ο τρόπος εφαρμογής της βαφής. Πιο συγκεκριμένα, ο κομμωτής χρησιμοποιεί δυο διαφορετικού τόνου αποχρώσεις του καστανού, μια ανοιχτόχρωμη και μια σκουρόχρωμη. Τις περνάει εναλλάξ στα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού. Και φροντίζει να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που δεν θα έχει ιδιαίτερη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στις άκρες και τις ρίζες των μαλλιών.

► Σε ποιες γυναίκες ταιριάζει το bronde;

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης απόχρωσης μαλλιών είναι ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Όπως δηλώνει η Σάσα Μπρόιερ, international ambassador της Koleston και hair stylist, αυτό που την κάνει ξεχωριστή και εύκολη στο να ταιριάξει σε όλες είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που δημιουργείται ανάλογα με το ποσοστό του καστανού και του ξανθού που περιέχει. Έχοντας υπόψιν σας την απόχρωση του δέρματος σας, μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό και να δημιουργήσετε την ιδανική απόχρωση bronde που σας ταιριάζει απόλυτα.

– Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σας είναι ψυχρή, δηλαδή ροδαλή:

Τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια απόχρωση που θα διαθέτει ζεστούς τόνους του καστανού. Όπως για παράδειγμα το μελί, η οποία θα είναι εντονότερη από την ξανθιά απόχρωση που θα επιλέξετε να το συνδυάσετε.

– Αν πάλι έχετε μια σταρένια, δηλαδή πιο χλωμή, επιδερμίδα:

Θα πρέπει να επιλέξετε πιο ανοιχτούς τόνους χρωμάτων.

► Τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε;

Αρχικά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως όσο πιο σκούρο είναι το αποτέλεσμα του χρώματος στα μαλλιά σας, τόσο θα σας προσθέτει χρόνια.

Όπως επίσης, θα πρέπει ταιριάξετε την απόχρωση που θα επιλέξετε και με το κούρεμα σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μακριά μαλλιά δώστε έμφαση στην πιο σκούρα απόχρωση που θα επιλέξετε. Ενώ αν τα μαλλιά σας είναι κοντά, επιλέξτε να βάψετε πιο ανοιχτές τις άκρες ή να προσθέσετε ανταύγειες για να δώσετε έμφαση στο κούρεμα σας.