Η σωστή διαδικασία για οικονομικό πεντικιούρ στο σπίτι

Η σωστή διαδικασία για οικονομικό πεντικιούρ στο σπίτι

Τα όμορφα και περιποιημένα άκρα είναι πολύ σημαντικά για την εμφάνιση μιας γυναίκας. Είτε πρόκειται να φορέσει ανοιχτά παπούτσια, είτε όχι πάντα θα πρέπει να προσέχει την εικόνα των ποδιών της. Οι σκασμένες και απεριποίητες φτέρνες δεν είναι καθόλου ωραίες. Θα χρειαστείτε λοιπόν ένα καλό πεντικιούρ.

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσως δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποια ειδικό για να σας περιποιηθεί τα πόδια σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε να το κάνετε μόνη σας.

Πως μπορείτε να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι μόνη σας και να αποκτήσετε απαλά και όμορφα πόδια;

Θα χρειαστείτε:

– Λεκάνη
– Αφρόλουτρο
– Γάλα
– 3-4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
– 3-4 κουταλιές της σούπας χοντρή μαύρη ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– Μια χούφτα κουάκερ
– Λίγες σταγόνες λάδι
– Ασετόν
– Ελαφρόπετρα ή ράσπα
– Νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι ή πενσάκι
– Σκληρή λίμα
– Ξυλάκια πεντικιούρ για τα πετσάκια
– Βάση βερνικιού νυχιών
– Μανό (στο χρώμα της αρεσκείας σας)
– Top coat

Ετοιμάστε το δικό σας πήλινγκ ποδιών και σώματος

Πάρτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το κουάκερ και το μέλι και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα βήμα η διαδικασία για πεντικιούρ στο σπίτι:

1. Αρχικά περάστε τα νύχια σας με το ασετόν για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από το βερνίκι νυχιών.

2. Με τη βοήθεια του ψαλιδιού, του νυχοκόπτη ή της πένσας κόψτε τα νύχια σας στο επιθυμητό σχήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα τετράγωνο σχήμα στα νύχια σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε προβλήματα όπως η εισχώρηση του νυχιού μέσα στο δέρμα.

3. Έπειτα, πάρτε τη λίμα και μαλακώστε λίγο τις τετράγωνες άκρες των νυχιών σας, όπως και την άκρη του νυχιού για να μην γδέρνει ή μαγκώνει.

4. Πάρτε τη λεκάνη και γεμίστε τη με ζεστό νερό. Προσθέστε το αφρόλουτρο και βυθίστε τα πόδια σας για να μαλακώσουν. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε επιπλέον λίγο γάλα μέσα στο νερό.

5. Αφήστε τα πέλματα σας μέσα στη λεκάνη και χαλαρώστε. Αξίζει να σημειωθεί πως όσες περισσότερες σκληρύνσεις έχουν τα πόδια σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούν για να μαλακώσουν.

6. Βγάλτε ένα ένα τα πόδια σας από το νερό και σπρώξτε με τα ξυλάκια τα πετσάκια προς τα πίσω, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα κόψετε.

7. Αφού τελειώσετε με τα πετσάκια, πάρτε την ελαφρόπετρα ή τη ράσπα και τρίψτε τις φτέρνες και όποια άλλα σημεία του πέλματος σας έχουν σκληρύνσεις ή κάλους.

8. Αφού τελειώσετε και με το τρίψιμο, πάρτε το πήλινγκ που ετοιμάσατε και τρίψτε τα πέλματα σας, κάνοντας μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.

9. Ξεπλύντε τα πόδια σας και σκουπίστε τα πολύ καλά με μια καθαρή πετσέτα.

10. Τώρα ήρθε η ώρα για το βάψιμο. Περάστε αρχικά την βάση, στη συνέχεια δυο στρώσεις από το μανό που επιλέξατε και ολοκληρώστε με το top coat σας.

11. Τέλος, εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα στα πέλματα και είστε έτοιμη.