Πώς να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μάσκα προσώπου σας

Πώς να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μάσκα προσώπου σας

Μπορεί να φαίνεται απλή διαδικασία το να εφαρμόσει κάποιος μία μάσκα προσώπου αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που επηρεάζουν τόσο το αποτέλεσμα όσο και την απόλαυση της διαδικασίας.

1) Καθαριότητα: Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας από τους ρύπους και τον ιδρώτα έτσι ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας πιο αποτελεσματικά.

2) Προετοιμασία: Πριν παρασκευάσετε τη μάσκα σας, βρείτε και συγκεντρώστε προσεκτικά τα υλικά που χρειάζεται να αναμείξετε και μετρήστε τις ποσότητες και τις αναλογίες τους. Αν χρησιμοποιήσετε μία μάσκα του εμπορίου απλά ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσεως και μην προσθέσετε αυθαίρετα κάποιο υλικό αν δεν είστε απολύτως σίγουρη για την αποτελεσματικότητά του.

3) Επιλογή περιοχής: Υπάρχουν κάποια σημεία του προσώπου στα οποία δεν πρέπει να εφαρμόσετε τη μάσκα για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης, συνιστάται να προστατεύετε τα μάτια σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα καλύψετε με έναν βρεγμένο βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ ή με φέτες από αγγούρι ή από πατάτα τα οποία βοηθούν επιπλέον να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

4) Εφαρμογή: Ο ευκολότερος τρόπος εφαρμογής μιας μάσκας προσώπου είναι με τα χέρια αν και είναι πιο υγιεινό να χρησιμοποιήσετε μία ειδική σπάτουλα.

5) Χαλάρωση: Μερικές γυναίκες συνηθίζουν να κάνουν διάφορες μικροδουλειές ενώ φοράνε μάσκα προσώπου αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όταν φοράτε μάσκα πρέπει το πρόσωπό σας να είναι εντελώς χαλαρό και ανέκφραστο έτσι ώστε να διεισδύσει σε όλες τις ρυτίδες και στους πόρους. Γι’ αυτό λοιπόν, κατά τη διάρκεια αυτής της ευχάριστης διαδικασίας, δώστε στον εαυτό σας λίγο ελεύθερο χρόνο και ξαπλώστε ή έστω καθίστε αναπαυτικά σε μία πολυθρόνα.

6) Αναμονή: Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η μάσκα, χρειάζεται χρόνο. Ο πιο συνηθισμένος χρόνος αναμονής είναι 15-20 λεπτά. Και καλό θα ήταν να μην βγείτε έξω για περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που θα αφαιρέσετε τη μάσκα.

7) Αφαίρεση: Απομακρύνετε τη μάσκα με ένα βρεγμένο βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ ή μία απαλή βρεγμένη πετσέτα. Απαγορεύεται αυστηρά να ξύσετε, να τρίψετε το πρόσωπό σας ή να περιμένετε μέχρι να φύγει η μάσκα από μόνη της. Μόλις αφαιρέσετε προσεκτικά τη μάσκα, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.