Σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα;

Σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα;

Το κόκκινο είναι ίσως το πιο δημοφιλές χρώμα μαλλιών ανάμεσα στις celebrities του Hollywood. Ακόμα και γύρω μας βλέπουμε εντυπωσιακές και σέξι κοκκινομάλλες και ίσως σας έχει περάσει από το μυαλό να υιοθετήσετε αυτό τον φλογερό τόνο.

Όταν προσπαθήσετε να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα για πρώτη φορά, το να επιλέξετε και να διατηρήσετε το σωστό τόνο για εσάς φαίνεται ακατόρθωτο!

Αρχικά, όταν καταλήξετε στο χρώμα που θέλετε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε μαζί σας μία φωτογραφία γιατί όσο περιγραφική κι αν είστε, ο κομμωτής πάντα έχει κάποια άλλη ιδέα στο μυαλό του. Επίσης μπορείτε να το συζητήσετε μαζί του για το αν ταιριάζει σε εσάς η απόχρωση αυτή.

Οι πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες συνδυάζονται με σχεδόν όλους τους τόνους του κόκκινου, ενώ οι πιο σκούρες δείχνουν καλύτερα με χρυσαφένιες και βερικοκί αποχρώσεις. Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς; Αποφύγετε ένα χρώμα που είναι παρόμοιο με το χρώμα του δέρματός σας όπως π.χ. αν το δέρμα σας έχει κίτρινη χροιά θα πρέπει να αποφύγετε μία κατάξανθη βαφή.

Κάτι ακόμα που πρέπει να έχετε υπόψη: το κόκκινο είναι ένα από τα πιο δύσκολα χρώματα στο να διατηρηθούν. Οι κόκκινες βαφές ξεθωριάζουν γρηγορότερα επειδή αποτελούνται από μικρότερα μόρια απ’ ότι άλλες βαφές και γλιστρούν στα θυλάκια της τρίχας ευκολότερα. Η υφή και η υγεία των μαλλιών καθώς και η έκθεση στον ήλιο είναι επίσης καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα διαρκέσει το χρώμα ή όχι.

Μερικά tips:

Να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά.
Να εφαρμόζετε ένα ειδικό σπρέι που προστατεύει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα πριν τη χρήση εργαλείων styling.
Να φροντίζετε τα μαλλιά σας κάνοντας εβδομαδιαίως μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που θα βοηθήσει το χρώμα να ‘κλειδώσει’ και θα αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία τους.
Μειώστε την έκθεση στον ήλιο και στο νερό με χλώριο καθώς τα στοιχεία αυτά αφαιρούν γρήγορα από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια και κάνουν το χρώμα να ξεθωριάσει.