Πως να αποφύγετε τις φουσκάλες στα μανό

Βερνίκι νυχιών

Όλες γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι το να τελειώνουμε το μανικιούρ μας, να δείχνει υπέροχο αλλά μετά από λίγο να γεμίζει φουσκάλες! Μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν τρόποι να το αποφύγετε και να γλυτώσετε από την διπλή δουλειά, ακολουθώντας απλά τις παρακάτω συμβουλές.

1. Καταρχήν μην ανακινείτε το μπουκαλάκι του μανό. Καλύτερα να προσπαθήσετε να το τρίβετε σαν να κυλάει ανάμεσα στις παλάμες σας, διότι κουνώντας το βίαια δημιουργείτε αμέτρητες μικρές φυσαλίδες, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται, μέχρι να φουσκώσουν.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να κουνήσετε το βερνίκι για να αναμείξετε το χρώμα, κάντε το, αλλά στη συνέχεια αφήστε το να ηρεμήσει για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να φτάσουν στην επιφάνεια όλες αυτές οι μικροσκοπικές και επικίνδυνες φυσαλίδες πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ σας.

2. Αποφύγετε το «παχύ» βερνίκι, γιατί όσο πιο παχύ είναι τόσο περισσότερο παίρνει στις φυσαλίδες να κάτσουν στην επιφάνεια. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ένα καινούργιο μπουκαλάκι με μανό είναι πιο αραιό και οι φυσαλίδες έρχονται στην επιφάνεια πολύ γρηγορότερα.

Μπορείτε αν επιθυμείτε να αραιώσετε το παχύ μανό σας, να προσθέσετε λίγες σταγόνες ασετόν ή remover, αλλά θυμηθείτε πως κάνοντας το αυτό αποδυναμώνετε τους δεσμούς μεταξύ του βερνικιού και του νυχιού σας, με αποτέλεσμα το μανικιούρ να αρχίσει να ξεφτίζει πιο σύντομα.

3. Κρατήστε το στόμιο του μπουκαλιού καθαρό από μανό και κλείνετε το όσο δεν το χρησιμοποιείτε, γιατί μερικές φορές δεν κλείνει καλά το καπάκι με αποτέλεσμα να εισέρχεται αέρας στο μπουκάλι κι έτσι το μανό να γίνεται πιο γρήγορα παχύ και επομένως να παγιδεύει ευκολότερα τις φυσαλίδες.

4. Χρησιμοποιήστε μια βάση πριν από το μανό. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια καλή βάση για να απλωθεί το βερνίκι σας και επομένως να αποφευχθούν οι φυσαλίδες.

5. Βάψτε τα νύχια σας σε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον. Αν έχετε αυξημένη θερμοκρασία στο σώμα σας, η θερμότητα θα διαχέεται και πιθανότατα θα δημιουργήσει φυσαλίδες στο βερνίκι σας. Επίσης, αν εκεί που είστε οι θερμοκρασία είναι υψηλή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ανεμιστήρα για να στεγνώσετε – κρυώσετε τα νύχια σας με το που θα βάλετε το μανό. Το να κουνάτε τα χέρια σας ή να τα βυθίζετε σε κρύο νερό και μετά να τα στεγνώσετε πριν αρχίσετε να τα βάφετε μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο, εάν έχει πολύ ζέστη.

6. Αφήστε τη βάση να στεγνώσει τελείως. Αξίζει να σημειωθεί πως μερικά μανό χρειάζεται να τα αφήνετε να στεγνώνουν τελείως πριν βάλετε το δεύτερο χέρι χρώματος, προκειμένου να αποφύγετε τις φυσαλίδες. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για να αφήσετε το πρώτο χέρι να στεγνώσει τελείως, τουλάχιστον σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μανό με την επισήμανση ότι στεγνώνει γρήγορα.

7. Τέλος, αποφύγετε να σηκώνετε το βουρτσάκι όσο μπορείτε. Στο πρώτο χέρι βερνικιού, προσπαθήστε να κάνετε μεγάλες και αργές γραμμές και όχι γρήγορες και μικρές, διότι οι γρήγορες και μικρές βουρτσιές θα εισάγουν αέρα στο βερνίκι δημιουργώντας φυσαλίδες. Αν χρειαστεί να κάντε τέτοιες κινήσεις για να καλύψετε συγκεκριμένα σημεία, καλύτερα κάντε το στο δεύτερο χέρι βερνικιού και αφού έχει στεγνώσει πλήρως το πρώτο.