Καφτάνι: Το απόλυτο ρούχο του καλοκαιριού

Καφτάνι

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλοι ψάχνουμε μια στάλα δροσιάς στις παραλίες της περιοχής μας ή και λίγο μακρύτερα. Πέρα από το μαγιό, απαραίτητο αξεσουάρ της παραλίας και όχι μόνο, αφού μπορεί με τον κατάλληλο συνδυασμό να φορεθεί και βράδυ, είναι το καφτάνι.

Οι ρίζες του βρίσκονται στις Αραβικές χώρες, ενώ από την δεκαετία του ’60 και μετά έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας.

Πρόκειται για ένα πολύ αέρινο ρούχο, που δεν σας ζεσταίνει καθόλου, παρόλο που μπορεί να έχει μακρυά μανίκια και το οποίο προσφέρει ένα πολύ θηλυκό στυλ. Φοριέται τόσο σε μακρύ, όσο και σε κοντό, δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Για παράδειγμα στις γυναίκες με λεπτά πόδια πάνε περισσότερο τα κοντά καφτάνια, ενώ σε ψηλές γυναίκες ή με περιφέρεια τα μακρυά.

Συνδυάζονται υπέροχα τόσο με σανδάλια, όσο και με πλατφόρμες σε πολλά χρώματα και σχέδια. Προτιμήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και που ταιριάζει στο καφτάνι σας. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως ένα μονόχρωμο καφτάνι μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με μια ζώνη στη μέση, δίνοντας του έναν άλλο αέρα.

Πολύ σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης αυτής είναι και το καπέλο που φέτος έχει την τιμητική του. Η μόδα προστάζει wide brimmed καπέλα, δηλαδή αυτά που έχουν μεγάλο γείσο, αλλά και ένα φουλάρι στα μαλλιά ή καπέλο σε στυλ trilby δηλαδή «καβουράκι».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένα τέτοιο λουκ ολοκληρώνεται υπέροχα με δερμάτινα ή από χάντρες αξεσουάρ, ενώ τα βαριά κοσμήματα πρέπει να αποφεύγονται.