Βήματα για την καθημερινή προστασία των μαλλιών

Βήματα για την καθημερινή προστασία των μαλλιών

Τα όμορφα και υγιή μαλλιά που λάμπουν και έχουν υπέροχη ζωντανή κίνηση είναι κάτι που επιθυμεί κάθε γυναίκα που σέβεται και φροντίζει τον εαυτό της.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο, αφού υπάρχουν μικρά λάθη που κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε. Αυτά τα λάθη έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της τρίχας, την δημιουργία ψαλίδας και επομένως μιας πιο απεριποίητης όψης.

Ωστόσο, μαθαίνοντας κάποια από τα συνηθισμένα λάθη και τον τρόπο περιποίησης των μαλλιών που πρέπει να ακολουθούμε για να τα αποφύγουμε, μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να τα διατηρήσουμε όμορφα και υγιή.

Δείτε ποια πρέπει να είναι η καθημερινή προστασία των μαλλιών σας:

1. Το υπερβολικό λούσιμο δεν είναι λύση για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Κι αυτό διότι αφυδατώνει την τρίχα, κάνοντας τα ξηρά και εύθραυστα. Θα πρέπει λοιπόν να λούζετε τα μαλλιά σας όσο χρειάζεται και όσο απαιτεί ο τύπος των μαλλιών σας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά χρειάζεται να λούζεστε μέρα παρά μέρα. Ενώ αν έχετε ξηρά ή σγουρά μαλλιά δύο με το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα. Εξάλλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ξηρό σαμπουάν για να ανανεώσετε την όψη τους ανάμεσα στα λουσίματα.

2. Μπορεί η κολόνια να αποτελεί μια καλή λύση για να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν πάντα όμορφα. Αλλά μπορεί να προκαλέσει επίσης αφυδάτωση, αν ψεκαστεί προς το τριχωτό της κεφαλής.

3. Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν ή έχετε πρόβλημα με ξηρότητα, τότε θα πρέπει να υιοθετήσετε την χρήση ενός leave in conditioner. Πρόκειται για ένα είδος μαλακτικού που εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά μετά το λούσιμο, αλλά δεν ξεπλένεται. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ενυδατική κρέμα μαλλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Όσον αφορά το στέγνωμα των μαλλιών, το ιδανικό είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους – φυσικά. Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε το χωρίς να βάλετε την πιο δυνατή σκάλα θερμότητας και πάντα χρησιμοποιώντας την μύτη του.

5. Καλό βέβαια θα είναι να εφαρμόζετε κάποιο προϊόν προστασίας από την θερμότητα πριν χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ, την πρέσα ή το ψαλίδι σας για να φορμάρετε τα μαλλιά σας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την θερμότητα, αλλά θα διευκολύνετε και το styling τους.

6. Μπορεί παλαιότερα να έλεγαν πως πρέπει να χτενίζετε κάθε τούφα 100 φορές, αλλά αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος. Αποφύγετε το συχνό χτένισμα, διότι καταστρέφει την τρίχα. Καλό θα είναι να χτενίζεστε το πολύ 2 φορές την ημέρα και πάντα με προσοχή και απλές κινήσεις, προκειμένου να αποφύγετε το σπάσιμο των μαλλιών.

7. Τέλος, όπως το δέρμα σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, έτσι και τα μαλλιά σας. Μην αμελείτε λοιπόν να εφαρμόζετε μια κρέμα μαλλιών με δείκτη προστασίας από τον ήλιο, η οποία θα τα ενυδατώσει σε βάθος.