Κοινά λάθη στο μακιγιάζ

Κοινά λάθη στο μακιγιάζ

Υπάρχουν πολλά μικρά μυστικά για ένα άψογο μακιγιάζ όμως καμιά φορά εμείς οι γυναίκες, είτε από άγνοια είτε από αμέλεια δεν τα εφαρμόζουμε κατά γράμμα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Διαβάστε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε.

Δε φοράτε κρέμα ημέρας ως βάση:
Είτε το δέρμα σας είναι λιπαρό είτε ξηρό, η ενυδάτωσή του είναι το πιο απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνετε καθημερινά. Αφού λοιπόν πλύνετε και σκουπίσετε σχολαστικά το πρόσωπό σας, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Αν δεν το κάνετε αυτό, το makeup δε θα στρώσει σωστά και ειδικά σε περίπτωση που έχετε ξηρό δέρμα, θα φαίνεται πολύ άσχημα και αντί να καλύπτει, μάλλον θα τονίζει το πρόβλημα της ξηρότητας.

Αγοράζετε ένα οποιοδήποτε makeup χωρίς να εξετάζετε το χρώμα του δέρματός σας:
Σίγουρα σας έχει κάνει αρνητική εντύπωση αν έχετε δει στο δρόμο κοπέλες των οποίων το δέρμα του προσώπου είναι άλλο χρώμα από το δέρμα στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα δεν ευθύνεται τίποτα άλλο από τη λάθος επιλογή στο χρώμα του makeup. Πραγματικά είναι πολύ αντιαισθητικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας συμβεί αυτό από τη στιγμή που διορθώνεται πολύ εύκολα απλά αγοράζοντας τη σωστή για το δέρμα σας απόχρωση.

Γεμίζετε τα φρύδια σας με μολύβι ματιών και μάλιστα σε λάθος χρώμα:
Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι πολύ σημαντικό ατού για το πρόσωπό μας. Αν όμως δεν είστε από τις τυχερές που έχουν φυσικά πλούσια και πυκνά φρύδια είναι προτιμότερο να τα τονίσετε και να τα γεμίσετε με σκιά ματιών και όχι με μολύβι ώστε να μην είναι τόσο έντονο το αποτέλεσμα. Διαλέξτε οπωσδήποτε μία σκιά κοντά στα φυσικά σας χρώματα και να είστε αρκετά προσεκτική με τις κινήσεις σας για να μη μουτζουρωθείτε στη συνέχεια.

Επιλέγετε να βάψετε τα μάτια σας με πολλά χρώματα:
Είτε μιλάμε για το μακιγιάζ είτε για το ντύσιμό σας, να θυμάστε πως το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό αν φοράτε ταυτόχρονα πάνω από 3 χρώματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις σκιές ματιών σας! Το ιδανικό βάψιμο ματιών είναι να επιλέξετε ένα χρώμα και στη συνέχεια να παίξετε με τις αποχρώσεις του, πιο σκούρο κοντά στις βλεφαρίδες και πιο ανοιχτόχρωμο προς τα φρύδια.

Υπερβολικό μακιγιάζ:
Καμιά φορά μπορεί να επηρεαστείτε από εμφανίσεις των celebrities και να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το βάψιμό τους. Μην ξεχνάτε όμως ότι εκείνες έχουν μία ολόκληρη ομάδα από μακιγιέρ που τις συμβουλεύουν και τις βάφουν. Γι’ αυτό λοιπόν κι εσείς δεν πρέπει να παρασύρεστε. Το makeup, το ρουζ, το μολύβι ματιών ή το κραγιόν όταν φοριούνται σε υπερβολικές ποσότητες δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπό μας. Εξάλλου ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας είναι κοινό μυστικό ότι οι άντρες προτιμούν το πιο φυσικό μακιγιάζ που δεν μας κάνει να μοιάζουμε με κλόουν!