Επιλέγοντας το ύψος του τακουνιού με βάση το σωματότυπο

Επιλέγοντας το ύψος του τακουνιού με βάση το σωματότυπο

Το ύψος του τακουνιού ποικίλλει από παπούτσι σε παπούτσι. Υπάρχουν τα φλατ, τα παπούτσια με πολύ μικρό τακούνι και με διαδοχική αύξηση φτάνουμε στα 16πόντα. Ποιο ύψος είναι όμως το καταλληλότερο για κάθε γυναίκα; Παίζει ρόλο ο σωματότυπος;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν αγοράζετε τακούνια είναι και το αν μπορείτε να τα περπατήσετε. Διότι ως γνωστόν, τα τακούνια εκφράζουν την θηλυκότητα μιας γυναίκας και σαγηνεύουν τους άνδρες. Αν λοιπόν επιλέξετε ένα ύψος τακουνιού που δεν μπορείτε να περπατήσετε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι σέξι, αλλά κωμικό. Επομένως, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείτε ποιο είναι το ύψος του τακουνιού που μπορείτε να περπατήσετε.

Από εκεί και πέρα, για την επιλογή ενός τακουνιού παίζει ρόλο και ο σωματότυπος της κάθε γυναίκας.

► Πως θα επιλέξετε το ύψος του τακουνιού με βάση το σωματότυπο σας

– Μικροκαμωμένη σιλουέτα

Αν ανήκετε στις γυναίκες με μικροκαμωμένη σιλουέτα καλό θα είναι να αποφύγετε την επιλογή ενός 16ποντου, ακόμη κι αν το θεωρείτε σέξι. Κι αυτό διότι το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι δυσανάλογο, με αποτέλεσμα να σας αφαιρεί «πόντους» από την εμφάνιση σας, αντί να σας προσθέτει.

Επιλέξτε καλύτερα μια γόβα με τακούνι 10 πόντων, το οποίο έχει περισσότερες πιθανότητες να ταιριάζει στην μικροκαμωμένη σιλουέτα σας.

– Μεγαλόσωμες και ψηλές γυναίκες

Σε αντίθεση με τις μικροκαμωμένες γυναίκες, τα τακούνια 16 πόντων ταιριάζουν περισσότερο σε μια ψηλή ή μεγαλόσωμη γυναίκα.

Μπορεί βέβαια τα παραπάνω να σας ακούγονται περίεργα από την στιγμή που το τακούνι προσθέτει ύψος. Ωστόσο, τα τακούνια φτιάχτηκαν για να σμιλεύουν τις καμπύλες και να αναδεικνύουν τα πόδια. Επομένως, αυτό που έχει σημασία είναι να ταιριάζουν με τον σωματότυπο και όχι να σας κάνουν να δείχνετε ψηλότερη, κάτι το οποίο μπορείτε να πετύχετε και χωρίς να φορέσετε τακούνια.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάποιο τακούνι, φροντίστε να επιλέξετε το ύψος του με βάση τον σωματότυπο σας και όχι με βάση το πόσο ψηλή θέλετε να δείχνετε!