Βαθύς καθαρισμός με μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα

Μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα (1)

Τα μαύρα στίγματα και η ακμή είναι δυο από τα πιο συνηθισμένα δερματολογικά προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν πλήθος γυναικών τόσο στην εφηβεία, όσο και αργότερα. Πέρα από τις αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα στη μύτη και το πρόσωπο, ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι και η χρήση της μαύρης μάσκας σε κρεμώδη μορφή ή peel off.

Πρόκειται για μια μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό των φραγμένων πόρων με ενεργό άνθρακα, ο οποίος της χαρίζει το ιδιαίτερο μαύρο χρώμα. Η black mask, όπως επίσης αποκαλείται, είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος και πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για την αποτελεσματική αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, την αντιμετώπιση της ακμής, αλλά και την εξάλειψη της λιπαρότητας. Η χρήση της black mask κάνει το δέρμα απαλό, λαμπερό και υγιές, αποτοξινώνοντας το και συσφίγγοντας το περίγραμμα του προσώπου.

Τη μαύρη μάσκα για τα μαύρα στίγματα και την ακμή μπορείτε να τη βρείτε έτοιμη στα φαρμακεία από πολλές επώνυμες εταιρείες καλλυντικών, ωστόσο μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνη σας με απλά υλικά.

Πρώτα όμως ρίξτε μια ματιά στις ευεργετικές ιδιότητες των υλικών της black mask προσώπου.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βασικών συστατικών της μαύρης μάσκας:

Μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα (2)

Το βασικότερο από όλα τα υλικά της black mask, το οποίο είναι υπεύθυνο και για το χρώμα της, είναι ο μαύρος ενεργός άνθρακας, ο οποίος έχει αντιμυκητισιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα υλικό παρόμοιο με τον ξυλάνθρακα, το οποίο είναι πολύ πορώδες και ειδικά φτιαγμένο για να χρησιμοποιείται στην ιατρική και την κοσμετολογία. Επομένως, ο ενεργός άνθρακας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη μορφή άνθρακα. Είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να μπορεί να απορροφήσει πολλές φορές το βάρος του και να παγιδεύει στους πόρους του ακαθαρσίες, βοηθώντας στην αποτοξίνωση, την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, αλλά και όλων των ρύπων που φράσσουν τους πόρους του προσώπου.

Σημαντικό επίσης συστατικό της πηλώδους μορφής της μαύρης μάσκας είναι ο μπετονίτης, ο οποίος έχει υψηλή ποιότητα. Πρόκειται για μια μορφή αργίλου – πηλού που λειτουργεί εξίσου ως μαγνήτης που τραβάει όλους τους ρύπους έξω από τους πόρους του δέρματος, απομακρύνοντας τα μαύρα στίγματα και τις τοξίνες. Επίσης, καταπολεμά τα σπυράκια και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

► Δείτε ακόμη: 9 τρόποι αντιμετώπισης για τα μαύρα στίγματα στη μύτη και το πρόσωπο.

Πως να φτιάξετε μαύρη μάσκα καθαρισμού προσώπου για μαύρα στίγματα

Η παρασκευή της σπιτικής μαύρης μάσκας που θα καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπο σας αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα από τη μύτη, το μέτωπο, το πηγούνι, αλλά και το υπόλοιπο πρόσωπο, είναι πολύ απλή. Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά ακολουθήστε τα βήματα και φτιάξτε τη δική σας μαύρη μάσκα προσώπου με ενεργό άνθρακα.

1η συνταγή για σπιτική black mask για μαύρα στίγματα στη μύτη και το πρόσωπο:

Μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα (3)

Θα χρειαστείτε:
– 2 κάψουλες ή 1/4 της κουταλιάς της σούπας σκόνη ενεργού άνθρακα (θα τη βρείτε στα φαρμακεία)
– 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας πηλό μπετονίτη (από φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών)
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την μορφή μιας απαλής και ομοιόμορφης πάστας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην χρησιμοποιήσετε μεταλλικό μπολ για την παρασκευή ή μεταλλικό δοχείο αποθήκευσης της μαύρης μάσκας διότι ο ενεργός άνθρακας και ο μπετονίτης τείνουν να απορροφούν τις τοξίνες των μετάλλων.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού κάνετε μια μικρή δοκιμή σε ένα σημείο του χεριού σας, συνήθως στη μέσα πλευρά του καρπού, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν θα προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη μάσκα καθαρισμού προσώπου. Ξεκινήστε πλένοντας καλά το πρόσωπο σας με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν και σκουπίζοντας το ταμποναριστά. Έπειτα απλώστε τη μαύρη μάσκα που φτιάξατε σε όλο το πρόσωπο και την μύτη, αποφεύγοντας ωστόσο την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 7-10 λεπτά και μόλις στεγνώσει θα νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα, το οποίο είναι φυσιολογικό. Στη συνέχεια ξεπλύντε τη καλά με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα. Τέλος, αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει λίγο και εφαρμόστε ένα ήπιο φυσικό ενυδατικό, όπως είναι το αμυγδαλέλαιο ή το έλαιο jojoba.

Σε περίπτωση που νιώσετε φαγούρα ή οποιαδήποτε ενόχληση όσο περιμένετε να δράσει και να στεγνώσει η μάσκα, ξεπλύντε τη αμέσως με άφθονο νερό.

2η συνταγή για peel off μαύρη μάσκα για μαύρα στίγματα με ζελατίνη:

Μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα (4)

Δημιουργήστε μια μάσκα προσώπου μαύρη, η οποία φτιάχνει ένα αδιαπέρατο φίλμ ανάμεσα στην επιδερμίδα και την ατμόσφαιρα. Αυτό το φιλμ μαύρης μάσκας ενεργοποιεί την όσμωση και βοηθά τους πόρους να ανοίξουν απαλά, προκειμένου να απεγκλωβίσουν το σμήγμα που έχει συσσωρευτεί μέσα τους. Ο ενεργός άνθρακας που περιέχεται στην συγκεκριμένη peel off μάσκα είναι το συστατικό που κάνει αποτοξίνωση στο δέρμα.

Θα χρειαστείτε:
– 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας
– 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 5 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
– 10 γραμμάρια ενεργό άνθρακα
– 10 ml φρέσκο παγωμένο γάλα
– 10 ml βραστό νερό

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά βάλτε σε ένα γυάλινο δοχείο τη ζελατίνη και το παγωμένο γάλα. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το βραστό νερό και τον ενεργό άνθρακα. Ανακατέψτε εκ νέου, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα αιθέρια έλαια, ανακατέψτε και πάλι. Η μαύρη μάσκα για τα μαύρα στίγματα και την ακμή είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε ένα παχύ στρώμα από το μείγμα της black mask σε καθαρό πρόσωπο και τοποθετήστε από πάνω χαρτί κουζίνας. Έπειτα αφήστε το να στεγνώσει και τραβήξτε το χαρτί. Μαζί με το χαρτί θα αφαιρεθεί και η μαύρη μάσκα. Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο σας και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Πριν εφαρμόσετε την peel off μαύρη μάσκα προσώπου με ενεργό άνθρακα, κάντε μια δοκιμή στο χέρι σας. Έτσι, θα δείτε αν σας προκαλεί αλλεργική αντίδραση.