Πως να κάνετε τη σπασμένη σας πούδρα σαν καινούργια

Πως να κάνετε τη σπασμένη σας πούδρα σαν καινούργια (1)

Έσπασε σε χίλια κομμάτια η πούδρα σας; Υπάρχει λύση να την ξανακάνετε σαν καινούργια και είναι πολύ απλή! Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και για την ξεραμένη σας υγρή σκιά, το ρουζ ή το eyeliner που έχει ξεραθεί.

  • Θα χρειαστείτε:

– υγρό με 70% οινόπνευμα (λειτουργεί 1000 φορές καλύτερα από το καθαρό οινόπνευμα και θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής)
– πλαστική μεμβράνη
– σπάτουλα
– σταγονόμετρο
– συνθετικό πινελάκι για eyeliner
– μπατονέτα (προαιρετικά, αν είστε τελειομανής)

  • Βήματα:

1. Τυλίξτε τη πλήρως με μεμβράνη και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει σφιχτά έτσι ώστε να περιέχει μέσα κάθε μικρό κομμάτι.

2. Σπάστε την όλη τελείως με την βοήθεια της σπάτουλας, μέχρι να γίνει σκόνη.

3. Βγάλτε την μεμβράνη και προσθέστε τουλάχιστον 10 σταγονόμετρα γεμάτα από το υγρό με 70% οινόπνευμα. Μπορείτε να προσθέτετε σιγά σιγά μερικά γεμάτα σταγονόμετρα μέχρι να δείτε πόσο ακριβώς χρειάζεστε.

4. Κάντε την πούδρα λεία με την βοήθεια της σπάτουλας. Σε αυτή τη φάση το υλικό σας έχει γίνει εύπλαστο και μπορείτε εύκολα να το δουλέψετε για να του δώσετε τη μορφή που επιθυμείτε.

5. Τελειοποιήστε τις λεπτομέρειες με την βοήθεια του πινέλου ή και της μπατονέτας. Στη συνέχεια αφήστε το για λίγες ώρες να στεγνώσει και θα είναι σαν καινούργιο! Αν είστε τελειομανής μπορείτε να καθαρίσετε την περίμετρο με μια μπατονέτα.

Πως να κάνετε τη σπασμένη σας πούδρα σαν καινούργια (2)