Το τέλειο καπέλο για κάθε πρόσωπο

Καπέλα

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το must αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το καπέλο, το οποίο ως βασικό στόχο του έχει να σας προστατεύσει από τον ήλιο, αλλά παράλληλα σας προσδίδει και ένα ξεχωριστό στυλ. Ποιο είναι όμως το καταλληλότερο για εσάς; Σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας παίζει και το σχήμα του προσώπου, αφού ανάλογα με αυτό θα μπορέσετε να διαλέξετε αυτό που θα αναδείξει καλύτερα την προσωπικότητα και την ομορφιά σας.

Στρογγυλό πρόσωπο:

Ένα στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες γι’ αυτό επιλέξτε ένα καπέλο που θα σας δώσει αυτό που δεν έχετε, δηλαδή γωνίες. Ένα τέτοιο καπέλο είναι αυτό που έχει ασύμμετρα κοψίματα και σχέδια, καθώς και ψηλή βάση, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε όσα σας δείχνουν ακόμα πιο στρογγυλοπρόσωπες.

Οβάλ πρόσωπο και πρόσωπο καρδιά:

Πρόκειται για ένα είδος προσώπου που έχει τις σωστές αναλογίες και ισορροπίες, με αποτέλεσμα να του ταιριάζουν τα πάντα. Οπότε αν διαθέτετε ένα τέτοιο πρόσωπο είστε πολύ τυχερές, διότι σας ταιριάζουν όλα, επομένως το μόνο που θα σας καθοδηγήσει στη τελική επιλογή σας είναι το γούστο σας.

Μακρόστενο πρόσωπο:

Στο πρόσωπο αυτό ταιριάζουν καπέλα που δεν θα δώσουν επιπλέον μήκος, όπως είναι αυτά που διαθέτουν μυτερό γείσο, αλλά και αυτά που θα το δείχνουν πιο μικρό. Γι’ αυτό μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο ή καπέλα που έχουν πάνω τους μικρές λεπτομέρειες. Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το καπέλο να κρύβει το κούτελο σας.

Τετράγωνο πρόσωπο:

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή σας είναι να μην τονίζει και να μην αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις γωνίες σας. Γι’ αυτό ένα πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο και ένα πιο τετράγωνο πάνω μέρος είναι ότι πρέπει για εσάς. Επίσης καλή επιλογή αποτελούν τα καπέλα με καμπύλες που επίσης ισορροπούν και μαλακώνουν τις γωνίες σας.