10 tips που προσθέτουν ύψος

Tips που προσθέτουν ύψος

Επειδή δεν είναι όλες οι γυναίκες ψηλόλιγνες, η μόδα έχει τις στυλιστικές λύσεις έτσι ώστε μια γυναίκα να μπορεί να κρύψει τα αδύνατα σημεία της εμφάνισης της και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αντίθετου. Αν πάντα θέλατε να δείχνετε λίγο ψηλότερη, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν…


1) Προτιμήστε την μονοχρωμία ή το πολύ δύο χρώματα στο σύνολο σας, έτσι ώστε να ξεγελάσετε το μάτι των τριγύρω σας, με αποτέλεσμα να φαίνεστε ψηλότερη και με πιο μακριά σιλουέτα. Η αποφυγή των πολλών χρωμάτων είναι σημαντική, διότι οι πολλές αποχρώσεις χωρίζουν το σώμα σε μέρη και εγκλωβίζουν το μάτι σε μεμονωμένα σημεία.

2) Μια μεγάλη τσάντα, σας κάνει να φαίνεστε κοντύτερη. Αποφύγετε τις τεράστιες τσάντες, διότι έχουν την τάση να σας κρύβουν κι έτσι «χάνεται» το ύψος σας.

3) Επιλέξτε κοντά σορτσάκια και φούστες και στενά ίσια παντελόνια. Διαγράψτε τα κάπρι, καθώς κόβουν το πόδι στη μέση, μειώνοντας το ύψος του.

4) Φορέστε μια μπλούζα με V. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την αίσθηση ότι ο κορμός σας είναι πιο μακρύς.

5) Το παραπάνω αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο με ένα ψηλό τακούνι ή πλατφόρμες. Ένα από τα tips που οι περισσότερες άλλωστε γνωρίζετε είναι τα ψηλά τακούνια, τα οποία προσθέτουν πόντους στο συνολικό σας ύψος. Προσοχή όμως, τα παπούτσια με παράξενα δεσίματα στον αστράγαλο και τα μποτάκια που φτάνουν πάνω από αυτόν δεν βοηθούν καθόλου. Το μόνο που κάνουν είναι να μικραίνουν το μήκος του ποδιού, δημιουργώντας έτσι το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6) Ξεχάστε τα χαμηλοκάβαλα και υιοθετήστε τα ψηλοκάβαλα παντελόνια, φούστες και σορτσάκια, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα πόδια σας θα δείχνουν πιο ψηλά και αδύνατα.

8) Επενδύστε στα ρούχα και ειδικά τα φορέματα με κάθετες γραμμές, οι οποίες δίνουν την ψευδαίσθηση πως το σώμα επιμηκύνεται.

9) Ένα σημαντικό αξεσουάρ, που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το ύψος που δεν έχετε είναι οι λεπτές ζώνες και ειδικά όταν είναι φορεμένες ψηλά στη μέση με φόρεμα η φούστα, χωρίζοντας το σώμα στα δύο και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι έχετε πιο λεπτή μέση και μακρύτερα πόδια.

10) Τέλος, διαλέξτε αξεσουάρ όπως μακριά κολιέ, πασμίνες, φουλάρια κλπ που τονώνουν την κορμοστασιά σας. Επιπλέον, η συνετή χρήση των αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου, καπέλα, εσάρπες και μπαρέττες μπορούν επίσης να προσθέσουν ύψος.