Πως να κάνετε επαγγελματικό βάψιμο νυχιών στο σπίτι με απλά βήματα

Βάψιμο νυχιών (1)

Τα περιποιημένα και βαμμένα νύχια απογειώνουν την εικόνα κάθε γυναίκας, ενώ έχουν και την τάση να μας φτιάχνουν την διάθεση. Κάποιες προτιμούν να απευθύνονται σε ειδικό προκειμένου να κάνουν ένα εντυπωσιακό μανικιούρ. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνες που επιλέγουν να κάνουν μόνες τους ένα απλό ή περίτεχνο βάψιμο νυχιών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αρκεί να γνωρίζετε τα βασικά βήματα τα οποία θα δούμε στη συνέχεια. Πρόκειται για τον τρόπο εφαρμογής του βερνικιού νυχιών, το πως να μην λερωθείτε όταν βάφετε τα νύχια σας, άλλα και πως να κάνετε το μανό να αντέξει περισσότερο.

Επίσης, θα δούμε ποια σχέση έχει η εγκυμοσύνη και το βάψιμο νυχιών, καθώς και ακόμη περισσότερα μυστικά για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Τα βήματα για σωστό βάψιμο νυχιών στο σπίτι

  1. Ξεκινήστε κάνοντας μόνη σας μανικιούρ στο σπίτι. Δώστε λοιπόν το ιδανικό σχήμα στα νύχια και καθαρίστε τα πετσάκια.
  2. Αν δεν θέλετε να λερώσετε το δέρμα γύρω από τα νύχια, χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι λάτεξ για τα πετσάκια ή απλώστε λίγη βαζελίνη.
  3. Περάστε με λίγο ασετόν την επιφάνεια του νυχιού προκειμένου να αφαιρεθεί όλη η λιπαρότητα. Αυτό το σημαντικό βήμα θα αυξήσει την διάρκεια στο βάψιμο των νυχιών και θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα του μανό.
  4. Προαιρετικά εφαρμόστε ένα προϊόν σε μορφή λαδιού – βερνικιού νυχιών που διώχνει την λιπαρότητα από την επιφάνεια του νυχιού. Μόλις το προϊόν αυτό απορροφηθεί ξεκινάει το βάψιμο νυχιών.
  5. Αρχικά εφαρμόστε μια θρεπτική βάση νυχιών για να προστατεύσετε το φυσικό νύχι από τα χημικά των μανό, αλλά και από τους λεκέδες ή το ξεφλούδισμα που ενδέχεται να δημιουργήσουν. Αυτό βοηθάει επίσης το χρωματιστό βερνίκι νυχιών να απλωθεί καλύτερα.
  6. Σειρά έχει το χρώμα. Πάρτε το μπουκαλάκι του μανό και τρίψτε το ανάμεσα στις παλάμες σας για να ομογενοποιηθεί το χρώμα. Μην το ανακινήσετε, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες.
  7. Βάψιμο νυχιών (2)

  8. Βάλτε μια σταγόνα βερνικιού στη μέση του νυχιού και κάντε μια μικρή κίνηση προς τη βάση του αφήνοντας ένα ελάχιστο κενό.
  9. Μετά μετακινήστε το πινέλο του μανό προς την άκρη του νυχιού, κάνοντας μια προσεκτική ευθεία γραμμή.
  10. Έπειτα επιστρέψτε προς την βάση και κάντε μια ευθεία γραμμή στην μία άκρη του νυχιού, όπως στην εικόνα. Αντίστοιχα κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Έτσι ολοκληρώνετε το πέρασμα της πρώτης στρώσης. Μην ξεχάσετε όμως να θωρακίσετε το χρώμα κάνοντας μια κάθετη στην άκρη του νυχιού γραμμή.
  11. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη στρώση ή και τρίτη αν χρειαστεί.
  12. Τέλος, εφαρμόστε το top coat με τον ίδιο τρόπο.

Εναλλακτικά, δείτε τα βήματα για τέλειο βάψιμο νυχιών και σε βίντεο:

Μυστικά για επιτυχημένο βάψιμο νυχιών

Κατά τη διάρκεια της βαφής:

  • Για να απογειώσετε το χρώμα μανό που επιλέξατε, κάντε μια βάση με λευκό βερνίκι νυχιών.
  • Αν η βάση του νυχιού σας είναι φαρδιά, κάντε πιο κομψό το βάψιμο, αφήνοντας ελαφρώς άβαφο το νύχι δεξιά και αριστερά.
  • Φροντίστε να εφαρμόζετε λεπτά στρώματα βερνικιού νυχιών για να στεγνώνει καλύτερα.
  • Η μπρος πίσω κίνηση του πινέλου στο στόμιο του μπουκαλιού όχι μόνο αφήνει την απαραίτητη ποσότητα χρώματος, αλλά ισιώνει και τις τρίχες του πινέλου.
  • Ένα καινούργιο βερνίκι νυχιών είναι συνήθως πιο υγρό. Αφήστε το λοιπόν για λίγο ανοιχτό ώστε να επηρεαστεί ελαφρώς από τον ατμοσφαιρικό αέρα και να στρώσει καλύτερα.
  • Περιμένετε λίγο πριν περάσετε το επόμενο στρώμα μανό.
  • Μην αμελείτε το κλείδωμα του χρώματος, καθώς η απλή αυτή κίνηση θα αυξήσει την διάρκεια στο βάψιμο των νυχιών σας.

Στέγνωμα νυχιών:

  • Μην στεγνώνετε τα νύχια σας με τον ανεμιστήρα, διότι δημιουργούνται φουσκάλες στο μανό.
  • Στεγνώστε τα γρηγορότερα βυθίζοντας τα μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο ή με παγάκια νερό.

Μετά το βάψιμο / για μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα:

  • Σε περίπτωση που βαφτούν τα πετσάκια τριγύρω από το νύχι χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα ή ένα λεπτό πινελάκι μακιγιάζ εμποτισμένο με ξεβαφτικό νυχιών, είτε το ειδικό διορθωτικό στυλό και σβήστε τις ατέλειες.
  • Εφαρμόζοντας κάθε 3-4 μέρες μια στρώση top coat μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα για περισσότερο.
  • Ενυδατώστε τα πετσάκια και χαρίστε λάμψη στο βάψιμο των νυχιών σας, απλώνοντας λίγο λάδι νυχιών, ελαιόλαδο ή baby oil.

Βάψιμο νυχιών (3)

Κλείνοντας, αξίζει μια αναφορά σε ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με ειδικούς, αν το βάψιμο νυχιών γίνεται με σύνεση και όχι πολύ συχνά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλό θα είναι βέβαια να αποφεύγονται βερνίκια που αναγράφουν στοιχεία όπως φορμαλδεΰδη, toluene και dibutyl phthalate και να χρησιμοποιείται πάντα βάση νυχιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, συνιστούμε να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο – μαιευτήρα σας, καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος για ότι αφορά την περίοδο κύησης.

Γνωρίζοντας λοιπόν τα βασικά βήματα και τα μυστικά για το σωστό βάψιμο νυχιών, μπορείτε να έχετε πάντα όμορφα και περιποιημένα άκρα χωρίς την βοήθεια κάποιας μανικιουρίστ.

Δείτε επίσης: 200 εντυπωσιακά και εύκολα σχέδια για νύχια βήμα βήμα