10 έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (1)

Πολλές φορές το να φορέσετε ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών αποδεικνύεται μια επώδυνη διαδικασία. Σας πονάνε, σας κόβουν, δημιουργούν φουσκάλες και κάλλους. Πως λοιπόν θα αποφύγετε το πρόβλημα αυτό; Πως θα κάνετε τα σφιχτά σας παπούτσια πιο άνετα;

Η ιστοσελίδα Bright Side συνέλεξε και μας παρουσιάζει μια λίστα με 10 μικρά μυστικά και κόλπα που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και αποτελεσματικά στο να κάνετε τα παπούτσια σας να είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και να μην σας δημιουργούν προβλήματα.

Άνετα χωρίς να είναι μεγάλα και να σας φεύγουν, αλλά ούτε να σας στενεύουν και να σας προκαλούν δυσφορία, κάνοντας σας να σκέφτεστε συνεχώς πότε θα τα βγάλετε.

1. Βάλτε αυτοκόλλητους επιδέσμους στις φτέρνες

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (2)

Αυτή είναι ίσως η πιο κοινή και προφανής λύση στο πρόβλημα, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά. Εφαρμόστε αυτοκόλλητους επιδέσμους στο πίσω μέρος του ποδιού σας πριν βγείτε από το σπίτι για να μειώσετε την τριβή και να προλάβετε την δημιουργία φουσκάλων στα πόδια σας. Αυτό το τέχνασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια. Απλά να θυμάστε ότι η επιφάνεια του τραυμαπλάστ θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την πληγείσα περιοχή, έτσι ώστε να παραμένει στη θέση του.

2. Ταλκ

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (3)

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την τριβή μεταξύ ποδιών και παπουτσιών είναι το ταλκ. Απλά ρίξτε λίγο ταλκ στις γόβες σας πριν τις φορέσετε. Αυτό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό όταν δεν φοράτε καθόλου κάλτσες με τα παπούτσια σας. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε σίγουρη πως τα πόδια σας είναι εντελώς στεγνά.

3. Σεσουάρ και χοντρές κάλτσες

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (4)

Απλά φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και στη συνέχεια τα αγαπημένα σας παπούτσια. Πάρτε το σεσουάρ και περάστε το πάνω από τα σφιχτά σας παπούτσια μέχρι να νιώσετε καλύτερα φορώντας τα. Έπειτα, περπατήστε λίγο και συνεχίστε να τα φοράτε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα παπούτσια σας θα ανοίξει από τη ζέστη και θα γίνει πιο εύπλαστο και μαλακό. Όμως, το συγκεκριμένο κόλπο πιάνει μόνο σε φυσικά υλικά όπως το δέρμα.

4. Αποσμητικό

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (5)

Το πλαϊνό του ποδιού σας, το οστό της πτέρνας και τα δάχτυλα των ποδιών είναι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο όταν βάζετε σε καινούργια τακούνια ή και ίσια παπούτσια. Προκειμένου να μειώσετε την τριβή ανάμεσα στα πόδια και τα παπούτσια σας, εφαρμόστε κάποιο roll-on ή stick αποσμητικό στις προβληματικές περιοχές.

5. Επιθέματα σιλικόνης

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (6)

Μπορείτε να αγοράσετε επιθέματα σιλικόνης στα καταστήματα παπουτσιών, τα φαρμακεία, τα καταστήματα με ορθοπεδικά και βέβαια στο διαδίκτυο. Υπάρχουν δυο τύποι: Οι πάτοι που πιάνουν όλο το πόδι και οι μισοί πάτοι που μπαίνουν κάτω από τα δάχτυλα ή τη φτέρνα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

6. Πλαστική σακούλα με νερό

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (7)

Γεμίστε δυο πλαστικές σακούλες με νερό και τοποθετήστε τις στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού σας, εκεί που μπαίνουν τα δάχτυλα. Στη συνέχεια, βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα όλο το βράδυ. Καθώς το νερό παγώνει, θα διογκωθεί στην σακούλα και θα ανοίξει το παπούτσι. Έτσι, μόλις βγάλετε τις γόβες από το ψυγείο, την επόμενη μέρα θα παρατηρήσετε πως έχουν γίνει πιο φαρδιές.

7. Επιθέματα σιλικόνης για την φτέρνα

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (8)

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό και την δημιουργία φουσκάλων στις φτέρνες σας, χρησιμοποιήστε τα ειδικά επιθέματα σιλικόνης που μπορείτε να βρείτε σε κάθε φαρμακείο.

8. Ενώστε το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο του ποδιού σας

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (9)

Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά αν ενώσετε με ταινία το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο (μετρώντας από το μεγάλο δάχτυλο), τότε οι γόβες σας θα σας φανούν πολύ πιο άνετες.

9. Δώστε στα πόδια σας ένα διάλειμμα

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (10)

Αν φοράτε γόβες στιλέτο καθημερινά στη δουλειά, είναι καλή ιδέα να έχετε ένα ζευγάρι άνετα ίσια παπούτσια ή και παντόφλες κάτω από το γραφείο σας. Είναι πολύ καλό να ξεκουράζετε τα πόδια σας κάθε τόσο. Επομένως, βγάλτε τα τακούνια σας και φορέστε φλατ ή παντόφλες όσο κάθεστε στο γραφείο.

10. Οι πλατφόρμες είναι η τέλεια εναλλακτική για ψηλοτάκουνα

Έξυπνοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια (11)

Αν φοράτε καθημερινά ψηλοτάκουνα ή οι καινούργιες σας γόβες σας προκαλούν πόνο και δυσφορία, τότε ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε τις πλατφόρμες. Είναι πολύ πιο εύκολες στο περπάτημα και πιο σταθερές.

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω συμβουλές θα μπορείτε να φοράτε άνετα κάθε καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών σας και να μην ανησυχείτε για τον πόνο που μπορεί να σας προκαλέσουν. Επίσης, μπορείτε να δείτε πως να περπατάτε σωστά με τακούνια και tips για την ιδανική επιλογή ζευγαριού, στο σχετικό άρθρο.