6 λάθη με τις σκιές ματιών που πρέπει να αποφύγετε

Λάθη με τις σκιές ματιών που πρέπει να αποφύγετε (1)

Μετά το κραγιόν, οι σκιές ματιών είναι το επόμενο αγαπημένο καλλυντικό των γυναικών στον τομέα του μακιγιάζ, το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση σας. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους, διότι αντί για εντυπωσιακό, το αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει εύκολα σε αποκρουστικό.

Ακολουθούν 6 από τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όσον αφορά τις σκιές ματιών και κόλπα που πρέπει να ξέρετε για την αποφυγή παγίδων που μπορεί να συναντήσετε.

1. Υγρό Foundation

Μπορεί να το χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε ένα ενιαίο χρώμα, αλλά βάζοντας ένα υγρό make up ως βάση θα κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό συμβαίνει διότι οι υγρές σκιές κολλάνε στις πτυχές των ματιών κάνοντας το δέρμα να δείχνει γερασμένο και τα βλέφαρα σας κουρασμένα. Επίσης οι πτυχές σκουραίνουν και αποκτούν μια παχιά κρούστα σκιάς που δεν κολακεύει καθόλου. Η καλύτερη λύση είναι να φορέσετε μια απαλή πούδρα ως βάση και στη συνέχεια να βάλετε τη σκιά σας.

2. Μάτια… καλειδοσκόπιο

Λάθη με τις σκιές ματιών που πρέπει να αποφύγετε (2)

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό ή τολμηρό ντύσιμο, αλλά δεν θα συνιστούσαμε να κάνετε το ίδιο και με τη σκιά των ματιών σας. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις για να φορέσετε μια λαμπερή σκιά ματιών, όπως οι απόκριες που μόλις πέρασαν. Ωστόσο, για μια βραδινή έξοδο, κρατήστε το μακιγιάζ σας συγκρατημένο και αισθησιακό. Μπορεί να θελήσετε να κάνετε μια φοβερή εμφάνιση σε πάρτι με σκιές νέον ή αταίριαστες μεταξύ τους αποχρώσεις, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τραβήξετε την προσοχή για τους λάθος λόγους.

3. Συνδυάζοντας την σκιά με το χρώμα ματιών

Όλοι οι fashionistas πιστεύουν πως δεν θα πρέπει να ταιριάζετε το χρώμα της σκιάς σας με το χρώμα των ματιών σας. Για παράδειγμα μπορείτε πολύ εύκολα να κρύψετε την ομορφιά των μπλε ματιών σας, επισκιάζοντας το χρώμα τους από μια μπλε σκιά σε απόχρωση του κοβαλτίου. Τώρα, το navy eyeliner είναι μια χαρά και μια σταλιά από λαμπερό καφέ είναι οκ για τα καστανά μάτια, αλλά μην ταιριάζετε τα χρώματα. Δώστε έμφαση στο να ζωηρέψετε τα μάτια σας με χρώματα που αναδεικνύουν την λάμψη τους, κάνοντας τα να δείχνουν μαγευτικά, ενώ παράλληλα θα έρχονται σε αντίθεση με το ντύσιμο σας.

4. Σκιές ματιών σε σκληρές γραμμές

Αν και θέλετε να δώσετε έμφαση στο βλέμμα σας, προσπαθήστε να απλώσετε τη σκιά των ματιών στα βλέφαρα σας σε έναν απαλό τόνο για να πετύχετε ένα κολακευτικό look, αφού οι σκληρές γραμμές σκιών ματιών δείχνουν ωραία μόνο στις πασαρέλες. Επίσης, το χρώμα θα πρέπει να είναι ορατό ανάμεσα στη πτυχή του ματιού και την περιοχή του οστού κάτω από το φρύδι.

5. Παραλείποντας το eyeliner

Λάθη με τις σκιές ματιών που πρέπει να αποφύγετε (3)

Όσο καλή κι αν είναι η σκιά ματιών σας, και πάλι θα χρειάζεται μια πινελιά ενός eyeliner για προσθέσετε λάμψη και δομή. Μπορεί να σκέφτεστε πως η παράλειψη του eyeliner είναι η καλύτερη λύση, αφού δεν ξέρετε πως να το απλώσετε σωστά και πάντα μουτζουρώνεστε. Κι όμως δεν είναι! Αγοράστε ένα καλύτερο υγρό eyeliner και εξασκηθείτε, για να δημιουργήσετε μια εκπληκτική γραμμή στα μάτια σας, η οποία θα σας δώσει ένα ζωντανό και σαγηνευτικό βλέμμα.

6. Λάθος συνδυασμοί

Θα πρέπει να διαλέξετε χρώματα και στυλ που τονίζουν τα μάτια σας. Για να τονίσετε το βλέμμα σας, χρησιμοποιήστε πιο σκούρα σκιά από το κραγιόν σας ή αν το μακιγιάζ των ματιών σας είναι πολύ έντονο, κρατήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας πιο διακριτικό. Επίσης, λάβετε υπόψην τον τόνο του δέρματος σας, έτσι ώστε να μην επιλέξετε χρώματα που συγκρούονται άσχημα με αποτέλεσμα να φαίνονται περίεργα πάνω στο δέρμα σας. Το θέμα της συνολικής σας εμφάνισης έχει επίσης μεγάλη σημασία. Μπορείτε να φορέσετε μια τολμηρή σκιά ματιών με ένα απλό πουκάμισο και ένα παντελόνι ή ίσως, να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα σύνολο με βάση το νέον trend. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως το μακιγιάζ ματιών με glitter δεν ταιριάζει με μια απλή φούστα και μπλούζα ή με ένα απλό casual ντύσιμο.