Μανικιούρ με χρυσόχαρτο ή ασημόχαρτο

Μανικιούρ με χρυσόχαρτο (1)

Αν σας αρέσουν τα λαμπερά πράγματα και θέλετε ένα μανικιούρ που θα εντυπωσιάσει, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ότι πρέπει. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε μόνη σας την τεχνική του μανικιούρ με χρυσόχαρτο ή ασημόχαρτο, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά σχέδια.

  • Θα χρειαστείτε:

– μια βάση
– ένα τιρκουάζ μανό (ή κάποιο άλλο χρώμα της αρεσκείας σας που ταιριάζει με το χρυσό, όπως π.χ. το σκούρο μπεζ, το κοραλλί, το λευκό κλπ)
– ένα κομμάτι χρυσόχαρτο (που θα το βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζωγραφικής)
– ένα ψαλιδάκι
– μια λίμα
– μια μπατονέτα
– και ένα top coat

  • Τρόπος δημιουργίας:

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω τα βήματα είναι τα εξής:

1. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και επιλέξτε το μανό της αρεσκείας σας

2. Αφού περάσετε τη βάση και στεγνώσει, βάψτε κανονικά όλα σας τα νύχια με το χρώμα που διαλέξατε.

3. Πάρτε το χρυσόχαρτο, με προσοχή όμως και έχοντας καθαρά και στεγνά χέρια, διότι καταστρέφεται πολύ εύκολα. Κόψτε το με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού σε μικρά τρίγωνα, έτσι ώστε να ταιριάζουν στις άκρες των νυχιών σας, καλύπτοντας το 1/3 του κάθε νυχιού.

4. Βρέξτε την μπατονέτα και χρησιμοποιήστε την για να πάρετε το χρυσόχαρτο και να το τοποθετήσετε στα νύχια σας. Μην το πιάσετε με τα δάχτυλα σας, γιατί θα τσαλακωθεί.

5. Βάλτε λοιπόν το χρυσόχαρτο στην γωνία του νυχιού σας. Κάντε το σχετικά γρήγορα, έτσι ώστε το χρυσόχαρτο να κολλήσει στο βερνίκι, το οποίο πρέπει να είναι στεγνό, αλλά να κρατάει λίγο. Αν είναι πολύ στεγνό, βάλτε μια πολύ λεπτή στρώση από top coat πριν τοποθετήσετε το χρυσόχαρτο στο νύχι σας.

6. Απαλά περάστε μια στεγνή μπατονέτα πάνω από το φύλλο, έτσι ώστε να το κάνετε λείο, διώχνοντας κάθε ίχνος ρυτίδας ή φουσκάλας. Αν το χρυσόχαρτο που βάλατε ξεφλουδίσει σε κάποιο σημείο, μπορείτε να βάλετε ένα ακόμη κομμάτι από πάνω χωρίς πρόβλημα, αφού τα φύλλα αυτά είναι εξαιρετικά λεπτά και δεν θα φαίνεται η διαφορά.

7. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη λίμα έτσι ώστε με απαλές κινήσεις να απομακρύνετε το κομμάτι που περισσεύει. Ακριβώς όπως κάνετε και με τα αυτοκόλλητα βερνίκια νυχιών.

8. Τέλος, ολοκληρώστε το υπέροχο μανικιούρ σας με ένα top coat, έτσι ώστε να ασφαλίσετε το χρυσόχαρτο στη θέση του.

Και μία εντυπωσιακή παραλλαγή με ασημόχαρτο

Μανικιούρ με χρυσόχαρτο ασημόχαρτο (1)