7 tips για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (1)

Η χαλάρωση του στήθους είναι ένα από τα προβλήματα που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν. Ευτυχώς όμως είναι κάτι που έχει λύση. Αν και δεν μπορούμε να σταματήσουμε την γήρανση, την βαρύτητα, και την φύση γενικότερα, υπάρχουν μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, με τις οποίες θα μπορέσετε να αποφύγετε την χαλάρωση στήθους ή να την αντιμετωπίσετε εφόσον υπάρχει ήδη, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε πλαστικές επεμβάσεις.

1. Κρατήστε το βάρος σας σταθερό

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (2)

Όταν αντιμετωπίζετε χαλάρωση στήθους, ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας. Η δίαιτα yo-yo, δηλαδή η συνεχής αυξομείωση του σωματικού σας βάρους, είναι πολύ κακή τόσο για την υγεία σας, όσο και για την εμφάνιση του σώματος σας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος ή να έχετε σαν στόχο μια αργή και όσο το δυνατόν σταθερή απώλεια κιλών. Ως γνωστόν, μέρος του λίπους στο στήθος σας αλλάζει με την αυξομείωση του βάρους, με αποτέλεσμα το τέντωμα ή τη χαλάρωση του δέρματος στο σημείο αυτό.

2. Πείτε όχι στο κάπνισμα

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (3)

Αν προσπαθείτε να αποφύγετε την χαλάρωση του στήθους σας, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε είναι πως πρέπει να κόψετε ή ακόμη καλύτερα να μην αρχίσετε ποτέ το κάπνισμα, αφού όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, ακριβώς όπως προκαλεί και τις ρυτίδες. Πιο συγκεκριμένα, ο καπνός του τσιγάρου με την πάροδο του χρόνου προκαλεί την απώλεια της ελαστικότητας και της ευελιξίας του δέρματος. Και μπορεί οι συνέπειες της κακής αυτής συνήθειας να μην είναι άμεσες, αλλά με τον καιρό θα δείτε τις αλλαγές στην επιδερμίδα σας. (Δείτε περισσότερες κακές συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»)

3. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (4)

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε την χαλάρωση του στήθους σας είναι να το στηρίζετε με το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν όταν ασκείστε. Το τρέξιμο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ταλάντωση και να σπάσει μερικούς από τους υποστηρικτικούς συνδέσμους του στήθους σας. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του, τόσο περισσότερο κινείται και χρειάζεται να περιοριστεί, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση του. Επομένως βρείτε ακριβώς το νούμερο σουτιέν που σας ταιριάζει και στηρίζει καλά το στήθος σας και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλετε αποφασιστικά στην πρόληψη της χαλάρωσης.

4. Σωστή στάση σώματος

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (5)

Το να στέκεστε σωστά δεν βοηθάει μόνο στο να δείχνετε ότι έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και είστε πιο λεπτές, αλλά μπορεί να βοηθήσει το στήθος σας να φαίνεται πιο όμορφο και στητό! Όταν κάθεστε κάθεστε σε λάθος θέση, το στήθος σας φαίνεται αυτόματα πιο χαλαρό και ταυτόχρονα δείχνετε μια έλλειψη αυτοπεποίθησης και δυναμικότητας, γεγονός που σας αδικεί και δεν πρέπει να το επιτρέψετε! Εξασκηθείτε στο να στέκεστε και να κάθεστε ίσια, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δώσετε στο μπούστο σας μια προσωρινή ανόρθωση, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να φαίνεστε ψηλότερη! (Δείτε επίσης 10 tips που προσθέτουν ύψος)

5. Κάντε μόνη σας μασάζ

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (6)

Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση στήθους ή απλά θέλετε να το κρατήσετε στητό, ένα μασάζ μπορεί να κάνει θαύματα! Κάντε λοιπόν μόνες σας μασάζ στο στήθος σας για να το βοηθήσετε να απελευθερώσει τα στάσιμα υγρά που υπάρχουν, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του σχήματος του και να του προσφέρει μια ανόρθωση!

Δείτε το σχετικό βίντεο με την τεχνική:

6. Push-ups

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (7)

Τα push-ups είναι μια πολύ καλή άσκηση για να τονώσετε το πάνω μέρος του σώματος σας και να το βοηθήσετε να ανορθώσει το χαλαρό στήθος σας, κάνοντας το πιο στητό! Μπορεί να είναι μια δύσκολη άσκηση αν δεν την έχετε συνηθίσει, γι’ αυτό ξεκινήστε να την κάνετε έχοντας τα γόνατα σας κάτω, έτσι ώστε να έχετε μια επιπλέον στήριξη. Πιο συγκεκριμένα, τα push-ups βοηθούν στο να χτίσετε τους μύες πίσω από τους ιστούς του στήθους σας, οι οποίοι μπορούν να του δώσουν μια σημαντική ώθηση.

7. Βάρη

Tips για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του στήθους σας (8)

Ένας ακόμη τρόπος για να κρατήσετε το στήθος σας στητό και να αποφύγετε τη χαλάρωση είναι οι ασκήσεις με βάρη. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με τους αλτήρες, όπως το να πάρετε δύο μισόκιλα έως 2-κιλα βαράκια και να τα κρατήσετε στα χέρια σας, χαμηλά στα πλάγια του σώματος σας. Στη συνέχεια, σηκώστε τα χέρια σας τεντωμένα σαν να είστε πουλί και θέλετε να κουνήσετε τις φτερούγες σας. Αυτή είναι μια άσκηση που μπορεί να χτίσει μια διαφορετική περιοχή μυών πίσω από το στήθος. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμη ασκήσεις, μερικές εκ των οποίων θα δείτε στο παρακάτω βίντεο: