Ενυδατικό πήλινγκ σώματος για αποφυγή ξηρών περιοχών

Ενυδατικό πήλινγκ σώματος

Τώρα που το καλοκαίρι καταφθάνει χρειάζεται να ασχοληθείτε λιγάκι περισσότερο με το σώμα σας, και ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να φτιάξετε μόνες σας ένα καλοκαιρινό ενυδατικό πήλινγκ σώματος που θα κάνει την επιδερμίδα σας βελούδινη και απαλή, ενώ παράλληλα θα σας απαλλάξει από τα τραχιά σημεία στο σώμα όπως είναι οι αγκώνες και τα γόνατα. Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή που περιέχει συστατικά που εύκολα θα βρείτε στο εμπόριο.

  • Θα χρειαστείτε:

– 25 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
– 1/8 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1/8 φλιτζανιού φυτική γλυκερίνη
– 1/4 φλιτζανιού μέλι
– 1/4 φλιτζανιού υγρό σαπούνι Καστίλλης
– 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

  • Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ενιαία πάστα. Το scrub σας είναι έτοιμο. Διατηρήστε σε ένα βάζο που κλείνει και σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Η καλύτερη στιγμή για να το χρησιμοποιήσετε είναι κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του ντους σας και συγκεκριμένα αφού έχετε πλυθεί με το αφρόλουτρο σας. Πάρτε λοιπόν μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το σώμα, επιμένοντας περισσότερο στις τραχιές περιοχές, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε πολύ καλά με χλιαρό νερό και βάλτε μια ενυδατική κρέμα ή lotion σώματος.

Δείτε επίσης:

Μάσκα για απαλούς υπέροχους αγκώνες
Αλόη: Για όμορφα γόνατα και αγκώνες
Σύκο: για απαλή επιδερμιδα σε αγκώνες και γόνατα