Μυστικά ομορφιάς για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Ακόμα κι αν η ηλικία σας δεν είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν λάθη που μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την εμφάνιση σας.

Λάθη τόσο στην φροντίδα του εαυτού σας, όσο και στην επιλογή του ντυσίματος ή των μαλλιών σας κρύβουν την πραγματική σας ηλικία και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη. Μπορεί να είστε 30άρα και ο τρόπος που βάφεστε ή ντύνεστε να σας κάνει να δείχνετε σαραντάρα. Δεν θα ήταν όμως προτιμότερο να μοιάζετε με μια 20άρα;

Ακολουθήστε τα παρακάτω μικρά μυστικά ομορφιάς που θα σας μεταμορφώσουν και θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

Μην αμελείτε την ενυδάτωση του προσώπου σας

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (2)

Η ενυδάτωση αποτελεί το σημαντικότερο πράγμα για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη. Κι όταν μιλάμε για ενυδάτωση, αναφερόμαστε τόσο στην εξωτερική (με την βοήθεια μιας κρέμας ή μιας μάσκας), όσο και στην εσωτερική (δηλαδή του οργανισμού σας, η οποία γίνεται πίνοντας νερό).

Διατηρώντας λοιπόν τον οργανισμό και την επιδερμίδα σας πολύ καλά ενυδατωμένη μπορείτε όχι μόνο να φροντίσετε το δέρμα σας να μην ξεραθεί, αλλά να καθυστερήσετε και την εμφάνιση των ρυτίδων. Εξάλλου η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενυδάτωση του προσώπου και η σωστή φροντίδα του πρέπει να ξεκινάει από τα 20 σας χρόνια, αν όχι νωρίτερα. Πόσο μάλλον όταν φτάνετε τα 30! Μην αμελείτε λοιπόν την εφαρμογή μια ενυδατικής ή αντιγηραντικής κρέμας σε καθημερινή βάση.

Βαφτείτε με μέτρο

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (1)

Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με το make-up σας, δηλαδή να το κάνετε πολύ βαρύ, διότι το μόνο που πετυχαίνετε είναι να προσθέτετε χρόνια. Επιλέξτε ένα πιο ανάλαφρο και ακόμη καλύτερα ένα nude μακιγιάζ που θα κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει φρέσκια και νεανική – και εσάς να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

Μπορεί το make up και το concealer, σε συνδυασμό με το ρουζ να αποτελούν τους μεγαλύτερους συμμάχους σας, ωστόσο θέλει προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν βρείτε την κατάλληλη υφή και την ιδανική απόχρωση για την επιδερμίδα σας, μπορείτε πραγματικά να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως η σωστή εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων στην περιοχή των ματιών και των χειλιών μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις γυαλιστερές – shimmery αποχρώσεις σκιών για την καθημερινότητα σας και να τις χρησιμοποιήσετε στις εξόδους ή τις επίσημες εμφανίσεις σας. Για το καθημερινό μακιγιάζ επιλέξτε απαλά χρώματα και δημιουργήστε ένα νεανικό φρέσκο βάψιμο που δεν κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας να δείχνουν σκληρά.

Επιλέξτε ένα φρέσκο άρωμα

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (3)

Το άρωμα που επιλέγει να φορέσει κάθε γυναίκα αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητας της. Αν για παράδειγμα τα αγαπημένα σας αρώματα είναι βαριά, υπερβολικά γλυκά ή έχουν μια κλασσική μυρωδιά, τότε σίγουρα και η προσωπικότητα σας αποπνέει μια πιο κλασσική και παραδοσιακή εικόνα. Αυτό πολλές φορές οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχετε μεγαλύτερη ηλικία από την πραγματική σας. Αντιθέτως, αν σας αρέσουν τα πιο ελαφριά και φρέσκα αρώματα με μυρωδιές λουλουδιών που γίνονται αντιληπτά από μικρές αποστάσεις, τότε δείχνετε μια πιο νεανική διάθεση.

Υγιή και περιποιημένα μαλλιά

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (5)

Για να έχετε όμορφα περιποιημένα και υγιή μαλλιά δεν αρκεί να τα λούζετε συχνά ή να ακολουθείτε τις συμβουλές και τα μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς. Όπως για παράδειγμα το ότι πρέπει να χτενίζουμε κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο 100 φορές κάθε τούφα.

Προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή πρέπει να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα που είναι ιδανικά για τον τύπο των μαλλιών σας. Επιλέξτε λοιπόν με προσοχή το σαμπουάν, το μαλακτικό και την μάσκα που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να τα χτενίσετε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια χτένα με αραιά ξύλινα δοντάκια ή μια πλατιά βούρτσα του κομμωτηρίου. Η δεύτερη είναι λίγο ακριβή, αλλά αξίζει τα λεφτά της. Πέρα από το γεγονός ότι δεν σπάνε την τρίχα, είναι μια βούρτσα που θα την έχετε για πολλά χρόνια.

Τέλος, προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω και ελεύθερα καθημερινά για αρκετές ώρες. Όπως και να τα βουρτσίζετε πριν πάτε για ύπνο, κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Διατηρήστε τα χέρια σας νεανικά

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (10)

Όπως ο λαιμός, έτσι και τα χέρια είναι τα σημεία που μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία σας. Είναι λοιπόν σημαντικό να διατηρείτε τα χέρια σας όμορφα και νεανικά. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να κάνετε τα γάντια σύμμαχό σας και να τα φοράτε σε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Και βέβαια να μην αμελείτε να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Τέλος, για το μανικιούρ σας αποφύγετε τα περλέ μανό και επιλέξτε αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το κοραλλί και το τιρκουάζ.

Κάντε στα μαλλιά σας φωτεινές ανταύγειες

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (4)

Μια πολύ καλή ιδέα για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη είναι το να κάνετε φωτεινές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Αν για παράδειγμα είστε καστανή, μπορείτε να καλύψετε τις λευκές τρίχες που εμφανίστηκαν κάνοντας ξανθές ανταύγειες ή balayage, μια τεχνική που δημιουργεί σκουρόχρωμες ρίζες και ανοιχτές άκρες.

Προκειμένου να αποφύγετε να τονίσετε κάθε μικροατέλεια ή να κάνετε τα χαρακτηριστικά σας να δείχνουν πιο σκληρά μην βάψετε τα μαλλιά σας σε πολύ σκούρες αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα το μαύρο-μπλε. Δοκιμάστε καλύτερα κάτι πιο σίγουρο, όπως το σοκολατί, το καστανό του φουντουκιού ή το κάραμελ. Προσθέστε στη βάση σας λίγες χρυσές, άσπρες ή χάλκινες ανταύγειες, ανάλογα και με τον τόνο του δέρματος σας. Έτσι, η εμφάνιση σας θα είναι σίγουρα πιο φρέσκια και νεανική.

Φράντζες με νεανικό ύφος

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (6)

Αν σκέφτεστε να κάνετε φράντζα ή αφέλειες στα μαλλιά σας θα πρέπει να σκεφτείτε πρώτα το σχήμα του προσώπου σας.

Σε περίπτωση που έχετε μεσαίο προς μεγάλο κούτελο και το σχήμα του προσώπου σας είναι οβάλ, ότι φράντζα κι αν κάνετε θα σας ταιριάζει εξίσου. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η φράντζα σας να σταματάει πάνω από τα φρύδια.

Ο ήλιος μπορεί να είναι σύμμαχος, αλλά θέλει προσοχή

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (8)

Μέχρι πρότινος οι γυναίκες λάτρευαν το να κάθονται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο μέχρι να αποκτήσουν το σοκολατένιο μαύρισμα που θα τις έκανε ακαταμάχητες στον ανδρικό πληθυσμό. Πλέον όμως έχουν καταλάβει πως η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχουν σταματήσει την ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Αυτό που προτιμούν είναι να ενυδατώσουν την επιδερμίδα τους και να την κάνουν λαμπερή και νεανική, διατηρώντας έτσι την υγεία τους. Οπότε φέτος αποφύγετε την πολύωρη ξάπλα κάτω από τον ήλιο και επιλέξτε ένα πιο φρέσκο και όμορφο χρώμα δέρματος.

Προτιμήστε το απλό ντύσιμο

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (9)

Ακόμα κι αν είστε 40άρα ή και παραπάνω δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσετε να ντύνεστε απλά και άνετα. Ίσα ίσα, αυτό είναι το ιδανικό. Επιλέξτε βαμβακερές μπλούζες και ένα jean, συνδυάστε τα με μπότες ή πέδιλα και σανδάλια, ανάλογα με την εποχή και δημιουργήστε το τέλειο καθημερινό σύνολο.

Αποφύγετε να φορέσετε σακάκια με βάτες ή μεταξωτά πουκάμισα. Δοκιμάστε να αγοράσετε ρούχα από τα μαγαζιά που ψωνίζουν μικρότερες ηλικίες όπως οι 20άρες, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Επιλέξτε κάποια μεμονωμένα κομμάτια και συνδυάστε τα με τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, δημιουργώντας ένα νεανικό Mix & Match.

Αξεσουάρ που αποπνέουν χαρά και νεανική διάθεση

Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (7)

Αν είστε από τις γυναίκες που λατρεύουν τα ακριβά βραχιόλια και τα μακριά κολιέ, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τα αξεσουάρ που επιλέγετε να φορέσετε, αν θέλετε να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

Ρίξτε μια ματιά στα περιοδικά και στα καταστήματα με αξεσουάρ και κάντε μια ανανέωση. Επιλέξτε μοντέρνα σχέδια που θα σας κάνουν να εντυπωσιάσετε. Προσοχή όμως, δεν είναι ανάγκη να το παρακάνετε με τα πολύχρωμα παιδικά βραχιόλια.