Σπιτικές αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα

Ταινίες για μαύρα στίγματα (1)

Τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο δημιουργούνται όταν οι πόροι διευρύνονται και γεμίζουν με σμήγμα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, οι αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες λύσεις για την αντιμετώπιση του συχνού και ενοχλητικού αυτού δερματικού προβλήματος.

Χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες ταινίες κάθε τόσο, μπορείτε να διατηρήσετε το πρόσωπο σας καθαρό για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποφύγετε την συχνή επίσκεψη σε κάποιον ειδικό για καθαρισμό προσώπου.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές ταινίες για μαύρα στίγματα στη μύτη και όχι μόνο, με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας, όπως αβγό, λεμόνι και γάλα.

Σπιτικές ταινίες για μαύρα στίγματα με αβγό και λεμόνι:

Ταινίες για μαύρα στίγματα (2)

Το ασπράδι του αβγού, όταν στεγνώσει, δημιουργεί ένα φιλμ που λειτουργεί σαν αυτοκόλλητη ταινία για τα μαύρα στίγματα. Επίσης, έχει την ικανότητα να συσφίγγει προσωρινά τους πόρους και μειώνει την πιθανότητα να εμφανιστούν πάλι νέα σπυράκια ή μαύρα στίγματα.

Αν μάλιστα συνδυαστεί με τον χυμό λεμονιού που έχει καθαριστικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Άλλωστε, το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, διατηρώντας έτσι το δέρμα καθαρό. Επίσης, το άλφα-υδροξύ οξύ που υπάρχει στο λεμόνι, ενδέχεται να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην μείωση της επανεμφάνισης των μαύρων στιγμάτων.

Θα χρειαστείτε:

– 1 ασπράδι αβγού
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
– Χαρτί κουζίνας ή χαρτομάντιλο ή χαρτοπετσέτα

Τρόπος παρασκευής: Ανακατέψτε το ασπράδι του αυγού με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει αφρός και στη συνέχεια κόψτε το χαρτί στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Μπορείτε αν θέλετε να κόψετε χαρτί για την μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο. Η συγκεκριμένη συνταγή αφορά ταινίες για μαύρα στίγματα στο πρόσωπο γενικότερα, όπου υπάρχει πρόβλημα.

Τρόπος εφαρμογής: Βυθίστε το χαρτί στο μείγμα που ετοιμάσατε και αμέσως τοποθετήστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το 20-30 λεπτάκια για να στεγνώσει. Τέλος, αφαιρέστε όσες ταινίες για μαύρα στίγματα έχετε βάλει και δείτε την διαφορά.

Όλα τα μαύρα στίγματα θα έχουν κολλήσει πάνω στο χαρτί, ενώ τα σημεία που το εφαρμόσατε θα είναι πλέον καθαρά.

Αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα με ζελατίνη και γάλα:

Ταινίες για μαύρα στίγματα (3)

Το γάλα έχει ενυδατικές και καθαριστικές ιδιότητες, βοηθώντας το δέρμα να παραμένει λαμπερό και απαλό.

Ανακατεύοντας το γάλα με την ζελατίνη, θα δημιουργήσετε μια κρεμώδη μάσκα. Όταν εφαρμοστεί στα σημεία του προσώπου με έντονα μαύρα στίγματα, όπως η μύτη, το πηγούνι κλπ, και στεγνώσει, δημιουργεί αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα που η αφαίρεση τους καθαρίζει τους πόρους σε βάθος.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη (χωρίς άρωμα)
– 1,5-2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 1 μπολάκι ή κυπελλάκι που να μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων
– 1 παλιό πινέλο μακιγιάζ ή μια μπατονέτα για την εφαρμογή

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε μέσα στο μπολ τη ζελατίνη και το γάλα. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρετε ένα συμπαγές μείγμα. Μετά βάλτε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 με 15 δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί και να λιώσει, παίρνοντας μια κρεμώδη υφή.

Τρόπος εφαρμογής: Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατέψτε το γρήγορα πολύ καλά για να κρυώσει λίγο.

Αφού έχετε ήδη καθαρίσει σωστά το πρόσωπο σας, εφαρμόστε το μείγμα στη μύτη, το πηγούνι, το μέτωπο και όπου αλλού θέλετε να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να σκληρύνει. Μετά ξεφλουδίστε το και μαζί με την ταινία αυτή θα φύγουν και τα μαύρα στίγματα.

Τέλος, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κάποια από τις παραπάνω συνταγές, υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες λύσεις. Δείτε για παράδειγμα τις αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα Nivea, η τιμή των οποίων είναι περίπου 5 ευρώ για τις 6 ταινίες.

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη 9 τρόποι αντιμετώπισης για τα μαύρα στίγματα στη μύτη και το πρόσωπο που μπορείτε να δοκιμάσετε.