Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (1)

Η αγορά μαγιό μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης για κάποιες γυναίκες. Αυτό μάλιστα έχει αποδειχθεί και από έρευνα του Πανεπιστημίου Flinders της Αυστραλίας, σύμφωνα με την οποία η διάθεση μια γυναίκας μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα όταν πάει για να δοκιμάσει ένα μαγιό.

Πιο συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι που ασχολήθηκαν με την μελέτη αυτή, δηλώνουν πως μια γυναίκα μεγεθύνει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον εαυτό της σαν εξωτερικός παρατηρητής όταν δοκιμάζει ένα μαγιό. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μελαγχολία ακόμα περισσότερο στην σκέψη της δοκιμής, απ’ ότι στην πραγματική δοκιμή.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε και να μελαγχολείτε όταν μπορείτε να επιλέξετε το μαγιό που ταιριάζει στο σωματότυπο σας. Ο στυλίστας Mark Heyes δίνει συμβουλές για την σωστή επιλογή του τέλειου μπικίνι που θα σας κολακεύσει, αναδεικνύοντας τα δυνατά σας σημεία και κρύβοντας τις ατέλειες.

► Δείτε τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο σας:

Κλεψύδρα

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (4)

Ο σωματότυπος κλεψύδρα θεωρείται το τέλειο σώμα με τις άψογες αναλογίες. Υπέροχη λεπτή μέση με περιφέρεια και ώμους που έχουν το ίδιο πλάτος. Ακόμη κι έτσι όμως, πολλές είναι οι γυναίκες που προβληματίζονται με τι μαγιό τις κολακεύει καλύτερα και αναδεικνύει με τον καταλληλότερο τρόπο το σώμα τους. Για να σας λύσουμε λοιπόν την απορία, σε αυτό το σχήμα σώματος ταιριάζουν υπέροχα τα μπικίνι τόσο με κλασσικό κόψιμο, όσο και με το στυλ της δεκαετίας των ’50s.

Αγορίστικο

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (5)

Το σώμα αυτό είναι πιο μονοκόμματο και δεν ξεχωρίζει η μέση του. Επομένως, οι γυναίκες με αγορίστικο σώμα, θα πρέπει να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως διαθέτουν καμπύλες και ένα πιο γυναικείο σωματότυπο. Πως θα το πετύχουν αυτό; Απλά φορώντας μαγιό με κοψίματα, το οποίο δεν χρειάζεται να έχει στολίδια, μοτίβα ή χρώματα. Όσο πιο απλό, τόσο πιο εντυπωσιακό!

Μήλο

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (3)

Αν ανήκετε στις γυναίκες με τον σωματότυπο του μήλου, τότε σημαίνει πως έχετε την μεγαλύτερη συγκέντρωση περιττού βάρους και λίπους στον κορμό σας. Άρα το ιδανικό μαγιό για εσάς είναι το τανκίνι. Το μαγιό δηλαδή που αποτελείται από δυο κομμάτια, ένα σλιπ και ένα τοπ – φανελάκι που καλύπτει όλον τον κορμό. Επιλέξτε καλύτερα ένα bikini bottom – σλιπ σε έντονο χρωματισμό και συνδυάστε το με ένα μπούστο σε έντονο χρωματισμό που όμως στο σημείο της μέσης είναι σκούρο. Αυτό ακριβώς το τρικ θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και να εντυπωσιάσετε τα πλήθη. Αν πάλι δεν μπορέσετε να βρείτε ένα τοπ που να χωρίζεται με τον τρόπο που αναφέραμε, επιλέξτε ένα όλο σκούρο «φανελάκι» και κλέψτε και πάλι την παράσταση.

Αχλάδι

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (2)

Ο σωματότυπος αχλάδι είναι αυτός που έχει συσσωρεύσει όλο το λίπος στην περιφέρεια και τους γλουτούς. Αν λοιπόν σκέφτεστε πως ένα σλιπ σε κόψιμο σορτσάκι είναι ιδανικό γι εσάς, τότε να σας πληροφορήσουμε πως κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι μόνο δεν θα καταφέρετε να κρύψετε το πρόβλημα, αλλά θα το τονίσετε πολύ περισσότερο, εστιάζοντας την προσοχή και όλα τα βλέμματα σε αυτό το σημείο. Επιλέξτε λοιπόν κάτι πιο μικρό και «αποκαλυπτικό» για το κάτω μέρος του σώματος σας. Ο ιδανικός συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι ένα σκούρο bikini bottom με ένα έντονο χρώμα στο μπούστο σας. Με αυτό τον τρόπο θα εστιάσετε την προσοχή στο επάνω μέρος του σώματος σας, που είναι ίσως και το δυνατό σας σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν βρίσκεστε σε κάποιο μέρος που είναι πιο «χλιδάτο» μπορείτε να προσθέσετε στο σύνολο σας, για όση ώρα είστε έξω από το νερό, ένα εντυπωσιακό κολιέ. Όπως επίσης να φορέσετε ένα παρεό που θα κρύψει τις ατέλειες σας, δίνοντας σας υπέροχο στυλ.

Αθλητικό

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (9)

Το αθλητικό κορμί είναι αυτό που είναι πιο ενιαίο, χωρίς καμπύλες. Ιδανικά μαγιό γι’ αυτόν τον σωματότυπο είναι τα τριγωνάκια και τα κορδονάκια. Ωστόσο, τα κορδονάκια θέλουν λίγη προσοχή στην επιλογή τους, διότι έχουν την τάση να τονίζουν τα πόδια και τα κάνουν να δείχνουν καλύτερα. Επομένως, για να τα φορέσετε θα πρέπει να είστε αδύνατη. Από την άλλη μεριά το τριγωνάκι, είναι επίσης ιδανικό για τις πολύ αδύνατες γυναίκες, οι οποίες όμως θα πρέπει να έχουν κατά νου τους πως δεν πρέπει με τίποτα το στήθος να φαίνεται κάτω από το τέλος του μαγιό.

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (8)

Οι γυναίκες με καμπύλες είναι αυτές που λέμε και χυμώδεις. Διαθέτουν το ιδανικό σώμα της κλεψύδρας, αλλά είναι ομοιόμορφα πιο γεμάτες. Γι’ αυτές τις γυναίκες είναι ιδανικά τα τανκίνι και τα ολόσωμα μαγιό. Τα συγκεκριμένα είδη μαγιό, αγκαλιάζουν με ωραίο τρόπο τις καμπύλες σας, χωρίς να αποκαλύπτουν παραπάνω σημεία του σώματος σας από αυτά που χρειάζεται. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε ένα ολόσωμο με πιο θηλυκό κόψιμο που θα σας κολακεύει πιο πολύ και όχι ένα με αθλητικό στυλ. Αν πάλι είστε λάτρεις των bikini, προσέξτε το σλιπ του να ανεβαίνει ψηλά για να καλύπτει την κοιλιά σας.

Μικρό στήθος

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (7)

Οι γυναίκες με μικρό μπούστο καλό θα είναι να επιλέξουν ένα μαγιό με ενίσχυση που θα προσθέσει όγκο στο πάνω μέρος του σώματος τους και θα κρύψει αυτή την μικρή ατέλεια για την οποία δεν θα πρέπει με τίποτα να ανησυχείτε.

Μεγάλο μπούστο

Τα καλύτερα μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου (6)

Τέλος, οι γυναίκες με πληθωρικό στήθος θα πρέπει να κοιτούν πρώτα απ’ όλα το σουτιέν να έχει καλό κράτημα και να στηρίζει το στήθος τους με τον ιδανικό τρόπο. Σημαντικό επίσης θα είναι να επιλέξετε το σωστό νούμερο σουτιέν, αυτό δηλαδή που δεν θα κάνει το στήθος σας να ξεχειλίζει, αλλά ούτε και να επιπλέει. Ακολουθώντας αυτά τα δυο βασικά μυστικά θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν θα περπατάτε στην παραλία. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε την επιλογή έντονων χρωμάτων για το μπούστο σας, έτσι ώστε να μην τραβάτε τα βλέμματα σε εκείνο το σημείο. Προτιμήστε ένα σουτιέν σε σκούρα απόχρωση και έναν έντονο χρωματισμό στο σλιπ σας.