10 βήματα για το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

10 βήματα για το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

Αν είστε από τις γυναίκες που τους αρέσει να κάνουν μόνες τους το πεντικιούρ στο σπίτι, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι τα σωστά βήματα για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού και όχι μόνο, που τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα στα βλέμματα θα πρέπει να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση.

Πως λοιπόν θα διατηρήσετε τα πέλματα σας όμορφα και βελούδινα;

Δείτε τα 10 βήματα για τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

1. Πάρτε μια λεκάνη και γεμίστε τη με ζεστό νερό. Βουτήξτε τα πόδια σας μέσα και αφήστε τα για 2 λεπτά τουλάχιστον. Αν μπορείτε περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

2. Βγάλτε τα πόδια σας από το νερό και με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν τρίψτε τα πέλματα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

3. Έπειτα προσθέστε στο νερό που έχετε ήδη στη λεκάνη το χυμό από ένα λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ή αλάτι και ξαναβάλτε μέσα τα πόδια σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να ασπρίσουν τα νύχια σας αν έχουν κιτρινίσει από το μανό.

4. Βγάλτε ένα ένα τα πόδια σας και τρίψτε τα με τη ράσπα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που έχουν απομείνει και τις σκληρύνσεις στα πέλματα.

5. Σε περίπτωση που τα νύχια σας δεν είναι ιδιαίτερα μακριά, είναι προτιμότερο να τα λιμάρετε για να τα κοντύνετε και να τους δώσετε σχήμα παρά να τα κόψετε. Μπορείτε αν θέλετε να λιμάρετε ελαφρώς και το επάνω μέρος του νυχιού σας, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτό. Δώστε τους λοιπόν ένα οβάλ ή ελαφρώς τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες. Προσοχή όμως, αν είναι χειμώνας, φροντίστε να διατηρήσετε ένα οπωσδήποτε κοντό μήκος για να μην υπάρξει φόβος να γυρίσει το νύχι προς τα μέσα λόγω των κλειστών παπουτσιών.

6. Μετά εφαρμόστε κάνοντας απαλό μασάζ λίγο λαδάκι, τόσο στην περιοχή γύρω από το νύχι, όσο και πάνω στην επιφάνεια του.

7. Πάρτε ένα από τα ειδικά ξυλάκια για μανικιούρ – πεντικιούρ και σπρώξτε τα πετσάκια προς τα μέσα. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε το κόψιμο ή το τράβηγμα τους, εκτός αν υπάρχουν παρανυχίδες, τις οποίες και θα κόψετε με την ειδική πένσα.

8. Αφού τελειώσετε και με τα πετσάκια, απλώστε ένα body butter, μια ενυδατική ή μια ειδική κρέμα για τα πόδια και αφήστε τη να απορροφηθεί.

9. Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας, σκουπίστε καλά την επιφάνεια τους και περάστε τη με λίγο ασετόν για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας έχει απομείνει. Με αυτό τον τρόπο το βερνίκι θα απλωθεί πιο καλά και το πεντικιούρ σας θα διαρκέσει περισσότερο.

9. Για να μην λερωθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά διαχωριστικά αφρολέξ, βαμβάκι ή χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε το να ακουμπούν τα δάχτυλα μεταξύ τους.

10. Τέλος, ξεκινήστε το βάψιμο πάντα εφαρμόζοντας πρώτα μια θρεπτική βάση. Στη συνέχεια απλώστε 2 λεπτές στρώσεις από το χρώμα που έχετε επιλέξει και τέλος το top coat.