Τέλεια φρύδια: Το σωστό σχήμα για σένα και πώς θα το πετύχεις βήμα-βήμα

Τέλεια φρύδια: Το σωστό σχήμα για σένα και πώς θα το πετύχεις βήμα-βήμα (1)

Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα άκρως σαγηνευτικό βλέμμα με βάθος και ένταση, αρκεί να βρείτε το κατάλληλο σχήμα για το πρόσωπο σας. Αυτό δηλαδή που θα αναδείξει τα μάτια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορεί το να βγάζετε τα φρύδια σας να φαίνεται απλό, ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που μπορεί να κάνετε και να καταστρέψουν τα τέλεια φρύδια σας.

Δείτε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές και κάποια σημαντικά tips για να βρείτε το σωστό σχήμα και να πετύχετε την δημιουργία των τέλειων φρυδιών.

Πως θα αποκτήσετε τέλεια φρύδια;

1. Βρείτε το ιδανικό σχήμα φρυδιών

Τέλεια φρύδια: Το σωστό σχήμα για σένα και πώς θα το πετύχεις βήμα-βήμα (2)

Για να δείτε που θα πρέπει να ξεκινάει, που να κάνει το τόξο και που να τελειώνει το φρύδι σας θα χρειαστείτε ένα μολύβι.

1) Αρχικά πάρτε το μολύβι και τοποθετήστε το κατακόρυφα μπροστά στο πρόσωπο σας με τη μια του άκρη να εφάπτεται στην εξωτερική πλευρά της μύτης σας. Εφόσον η απόσταση των ματιών σας μεταξύ τους είναι κανονική, το φρύδι σας θα πρέπει να ξεκινάει εκεί που ακουμπάει η εξωτερική πλευρά του μολυβιού.

2) Στη συνέχεια, κρατήστε το μολύβι σε διαγώνια θέση που να ξεκινάει από την άκρη του ρουθουνιού σας και να σχεδιάζει μια νοητή γραμμή που να φτάνει μέχρι την ίριδα του ματιού σας. Αν επεκτείνετε αυτή τη γραμμή, θα βρείτε το σημείο όπου το τόξο του φρυδιού σας θα πρέπει να έχει το υψηλότερο σημείο του.

3) Τέλος, πάρτε και πάλι το μολύβι και τοποθετήστε το έτσι ώστε να ακουμπάει στην άκρη του ρουθουνιού σας και να φτάνει μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Εκεί ακριβώς που τέμνει το φρύδι είναι το σημείο όπου πρέπει να τελειώνει το φρύδι σας.

2. Διορθώστε το σχήμα των φρυδιών σας με το τσιμπιδάκι

Για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια και να μην κάνετε κανένα λάθος, καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε την αφαίρεση των τριχών να οριοθετήσετε με ένα μολύβι το σχήμα του φρυδιού σας. Μετά πάρτε το τσιμπιδάκι σας και αρχίστε να βγάζετε τις τρίχες που είναι έξω από το περίγραμμα. Η φορά με την οποία είναι καλύτερο να βγάζετε τα φρύδια σας είναι από την βάση του στην εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική.

3. Τρίψτε τα φρύδια σας με παγάκι

Πολλές φορές μετά την αφαίρεση των περιττών τριχών από την περιοχή του φρυδιού παρατηρούνται κοκκινίλες και ερεθισμοί. Προκειμένου λοιπόν να εξαλείψετε αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να περάσετε ένα παγάκι πάνω από τα πληγέντα σημεία. Με αυτό τον τρόπο θα αναισθητοποιήσετε την επιδερμίδα σας. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν, τότε απλώστε στην περιοχή μια κρέμα που περιέχει εκχύλισμα αλόης και θα σας δροσίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε στα φρύδια σας κομπρέσες με κρύο τσάι.

4. Κόψτε τις τρίχες που προεξέχουν και χαλούν το σχήμα των φρυδιών

Πολλές φορές υπάρχουν τρίχες που προεξέχουν ακόμα κι αν τα χτενίσετε, χαλώντας το σχήμα των φρυδιών σας. Αυτές είναι καλό να τις κόψετε ελαφρώς έτσι ώστε να δημιουργήσετε τα τέλεια φρύδια. Χτενίστε αρχικά με φορά από κάτω προς τα πάνω το φρύδι με ένα ειδικό βουρτσάκι. Έπειτα, πάρτε το ψαλιδάκι σας και κόψτε με προσοχή τις άκρες των τριχών που πετάνε. Προσέξτε όμως μην τις κόψετε πολύ κοντές, διότι κινδυνεύετε να χαλάσετε το σχήμα του.

5. Γεμίστε τα κενά που έχουν τα φρύδια

Αν τα φρύδια σας έχουν κενά ανάμεσα στις τρίχες τους, καλό θα είναι να τα γεμίσετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιόμορφο και τέλειο σχήμα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι η χρήση ενός πινέλου με πάρα πολύ λεπτή άκρη, για παράδειγμα αυτό που χρησιμοποιείται για να κάνετε την γραμμή του eyeliner με λίγη σκιά ματιών στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Τέλος, χρησιμοποιήστε το ειδικό σφουγγαράκι που έχουν κάποια μολύβια περιγράμματος στην πίσω τους μεριά για να σβήσετε την περίσσεια χρώματος.

6. Δώστε φόρμα που διαρκεί στα φρύδια

Προκειμένου να εξασφαλίσετε την διάρκεια του σχήματος των φρυδιών σας, χτενίστε τα με ένα βουρτσάκι μάσκαρας στον ίδιο τόνο με το φυσικό τους χρώμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας και να το ψεκάσετε με λίγη λακ ή να το βουτήξετε σε gel φορμαρίσματος πριν χτενίσετε τα φρύδια σας.

Σημαντικά tips:

• Προτιμήστε να βγάζετε ή να διορθώνετε τα φρύδια σας μετά το ντους ή το μπάνιο σας. Εκείνη τη στιγμή οι πόροι του δέρματος σας είναι ανοιχτοί και επομένως η αφαίρεση των τριχών γίνεται πολύ πιο εύκολα και πιο ανώδυνα.

• Επίσης, βγάζοντας τα φρύδια σας στο φως του ήλιου θα έχετε ένα πιο σωστό αποτέλεσμα, απ’ ότι βγάζοντας τα κάτω από το φως της λάμπας. Αυτό συμβαίνει διότι το τεχνητό φως μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

• Όταν βγάζετε τα φρύδια σας, ξεκινήστε αφαιρώντας τις τρίχες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του φρυδιού. Κάντε συχνές παύσεις για να ελέγχετε τι έχετε αφαιρέσει και πως δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος που θα καταστρέψει το σχήμα των φρυδιών σας.

Τα εντονότερα φρύδια σας ταιριάζουν, σε περίπτωση που:

• Το πρόσωπο σας έχει σχήμα καρδιάς, είναι στρογγυλό ή ελαφρά γεμάτο.

• Έχετε μεγάλη μύτη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

• Έχετε μεγαλύτερη απόσταση από το φυσιολογικό ανάμεσα στα μάτια σας.

Τα λεπτότερα φρύδια σας ταιριάζουν, σε περίπτωση που:

• Το πρόσωπό σας έχει οβάλ σχήμα και είναι αδύνατο.

• Έχετε μικρό μέτωπο.

• Τα μάτια σας έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ τους από το φυσιολογικό.

• Έχετε από την φύση σας λεπτά και αραιά φρύδια.