Εύκολες ασκήσεις και στιλιστικά τρικ για πιο λεπτές και καλλίγραμμες γάμπες

Γάμπες (1)

Τα όμορφα και καλλίγραμμα πόδια αλλά και οι λεπτές γάμπες μπορούν να κάνουν την εμφάνιση μιας γυναίκας εκθαμβωτική, ενώ πρόκειται για ένα σημείο του σώματος που σαγηνεύει τους άνδρες.

Αναρωτιέστε πως θα επιτύχετε την απόκτηση όμορφων και καλοσχηματισμένων γαμπών; Ποιοι είναι οι λόγοι που οι γάμπες μπορεί να είναι φαρδιές;

Στη συνέχεια θα ανακαλύψετε τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, καθώς και τα πάντα για τις ιδανικές ασκήσεις εκγύμνασης και σμίλευσης για τις γάμπες και τα γυναικεία πόδια γενικότερα. Επίσης, θα μάθετε πως να χάσετε λίπος ή να διώξετε το πρήξιμο από τις γάμπες. Και βέβαια, θα δείτε πως μπορείτε να «κρύψετε» τις χοντρές γάμπες με απλά στιλιστικά τρικ.

Παράγοντες που έχουν σαν αποτέλεσμα τις χοντρές γάμπες;

Πρώτος είναι ο γενετικός παράγοντας, δηλαδή η κληρονομικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Πως το σώμα σας έχει από φυσικού του φαρδιές γάμπες. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις γυμνάσετε και να ακολουθήσετε κάποια στιλιστικά μυστικά για να τις κάνετε να δείχνουν πιο λεπτές.

Γάμπες (2)

Ένας ακόμη πολύ συνήθης παράγοντας είναι η αύξηση του σωματικού βάρους. Το λίπος συσσωρεύεται σε όλα τα σημεία του σώματος, ακόμη και στις γάμπες. Μάλιστα υπάρχουν γυναίκες που έχουν περισσότερες λιποαποθήκες στις γάμπες. Για να αποκτήσετε και πάλι όμορφες και λεπτές γάμπες θα πρέπει να χάσετε βάρος. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε γυμναστική και να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας βοηθήσει επιτύχετε το ζητούμενο αδυνάτισμα στις χοντρές γάμπες. Ιδανικές ασκήσεις για πιο λεπτές γάμπες είναι το τρέξιμο, τα άλματα και το σχοινάκι.

Σχοινάκι: Το όπλο για τέλειο σώμα

Η κατακράτηση υγρών προκαλεί πρήξιμο μεταξύ άλλων και στις γάμπες, όντας ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να τις κάνει να δείχνουν χοντρές. Αυτό όμως είναι κάτι παροδικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Οι συνηθέστεροι λόγοι της κατακράτησης είναι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού και η εγκυμοσύνη. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να μειώσετε το αλάτι και να πίνετε πολλά υγρά (νερό ή ροφήματα) προκειμένου να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Αν όμως οφείλεται στην εγκυμοσύνη, τότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή για κάποιους μήνες και να φοράτε κάλτσες συμπίεσης που θα σας ανακουφίσουν από το πρήξιμο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Η ορθοστασία και η πολύωρη καθιστική ζωή ή εργασία μπορούν εξίσου να επηρεάσουν την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν πρήξιμο και πόνο στις γάμπες και τα πόδια. Φροντίστε λοιπόν να ξεκουράζετε τα πόδια σας ή να φοράτε κάλτσες συμπίεσης. Αν πάλι κάνετε καθιστική ζωή ή εργασία, συνίσταται να σηκώνεστε συχνά και να περπατάτε.

Οι χοντρές γάμπες όμως μπορεί να οφείλονται στη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, πιέσεως ή ορμόνες. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο κατά την λήψη των συγκεκριμένων φαρμάκων επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να αλλάξετε αγωγή εφόσον είναι εφικτό.

Τέλος, υπάρχουν οι καρδιακές παθήσεις, φλεβικές θρομβώσεις ή άλλες ασθένειες που προκαλούν πρήξιμο στα πόδια και τις γάμπες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στιλιστικά μυστικά για να φαίνονται οι γάμπες σας πιο λεπτές:

Επιλέγοντας τα κατάλληλα παπούτσια και ρούχα μπορείτε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα και λεπτότερα. Δείτε λοιπόν τι θα πρέπει να επιλέγετε και τι να αποφεύγετε να φοράτε για να φαίνεται πως έχετε πιο λεπτές γάμπες.

Τα ιδανικά παπούτσια για χοντρές γάμπες:

Γάμπες (3)

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τύπου γόβας ή πέδιλου είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των λεπτών γάμπων. Προσοχή όμως, όσο πιο σταθερό και ανθεκτικό είναι το τακούνι τόσο το καλύτερο. Το τακούνι τύπου στιλέτο δεν θα δημιουργεί μια αρμονική εικόνα, ενώ ένα χοντρό τακούνι, θα εναρμονιστεί καλύτερα με τις γεμάτες γάμπες. Εξίσου καλή επιλογή αποτελούν και οι πλατφόρμες.

Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα ίσια παπούτσια, όπως και αυτά που δένουν στον αστράγαλο, όταν τα πόδια σας φαίνονται. Αυτού του είδους τα υποδήματα τείνουν να τονίζουν τα πόδια σας. Το ίδιο ισχύει και για τα ankle boots. Αν φορέσετε μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο, καλό θα είναι να τα συνδυάσετε με μια κάλτσα μέχρι το γόνατο στο ίδιο χρώμα με το παπούτσι. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και με ένα καλσόν ή κολάν στο χρώμα που έχει το μποτάκι.

Υπάρχουν βέβαια και μπότες για χοντρές γάμπες. Επιλέξτε ένα ζευγάρι μπότες ψηλές μέχρι το γόνατο ή πάνω από αυτό, είτε μπότες ιππασίας. Αν μάλιστα οι over the knee boots που θα φορέσετε διαθέτουν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο πάνω μέρος τους, τότε το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό. Η προσοχή τραβιέται μακριά από το κάτω μέρος του ποδιού.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή ενός παπουτσιού σε nude απόχρωση μπορεί να κάνει τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά.

Τέλος, τα μυτερά παπούτσια είναι προτιμότερα σε σχέση με αυτά που έχουν στρογγυλεμένη μύτη, διότι κάνουν τα πόδια να δείχνουν λεπτότερα και μακρύτερα. Το ίδιο ακριβώς εφέ μπορείτε να επιτύχετε και με ένα ζευγάρι που έχει χαμηλό κουντεπιέ.

Ρούχα που κρύβουν τις χοντρές γάμπες:

Γάμπες (4)

Τα ρούχα που καλύπτουν τα πόδια σας, όπως μια μακριά φούστα, ένα μάξι φόρεμα ή ένα παντελόνι είναι πολύ καλές επιλογές.

Ωστόσο, το παντελόνι ή το τζιν δεν θα πρέπει να είναι πολύ στενό στο σημείο της γάμπας για να μην την τονίζει. Αποφύγετε λοιπόν τα skinny παντελόνια και προτιμήστε κάποιο με ελαφριά καμπάνα ή με ελαφρύ στένεμα προς τα κάτω. Έτσι, οι γάμπες σας θα φαίνονται λεπτότερες.

Τα σκουρόχρωμα και μονόχρωμα παντελόνια είναι προτιμότερα, αφού κάνουν τα πόδια να φαίνονται λεπτότερα. Αποφύγετε τα printed παντελόνια, τα κάπρι ή αυτά που φτάνουν στον αστράγαλο, διότι τείνουν να τραβούν την προσοχή στα πόδια.

Οι μακριές αέρινες φούστες είναι μια εξαιρετική επιλογή που κρύβει τις γάμπες και κολακεύει τον σωματότυπο σας. Μάλιστα αν επιλέξτε μια ψηλόμεση μακριά μονόχρωμη φούστα θα τραβήξετε την προσοχή στο επάνω μέρος του σώματος, τονίζοντας την λεπτή σας μέση.

Η επιλογή ενός μονόχρωμου συνόλου είναι μια εξίσου καλή λύση. Αν όμως δεν θέλετε να κάνετε ένα μονόχρωμο από την κορυφή ως τα νύχια ντύσιμο, μπορείτε να περιορίσετε το one color σύνολο στο κάτω μέρος του σώματος, συνδυάζοντας παπούτσια, παντελόνι ή καλσόν με φούστα στο ίδιο χρώμα. Αυτό το απλό στυλιστικό τρικ θα κάνει τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα και λεπτότερα.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα σύνολο που θα τραβήξει την προσοχή μακριά από τις γάμπες, δηλαδή στο επάνω μέρος του σώματος. Επιλέξτε λοιπόν ένα σκούρο χρώμα στο κάτω μέρος και ένα έντονο ή printed τοπ. Το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το crop top ή η ζώνη στη μέση.

Καλό είναι να αποφεύγετε τις μίνι ή μίντι φούστες, διότι τείνουν να τραβούν την προσοχή στα πόδια, εκτός αν κάνετε έναν μονόχρωμο συνδυασμό ή φορέσετε μίνι φούστα με μπότες πάνω από το γόνατο.

Τέλος, ένα εντυπωσιακό κόσμημα ή φουλάρι στο λαιμό τραβάει την προσοχή.

Εύκολες ασκήσεις για γάμπες στο σπίτι:

Γάμπες (5)

1. Περπάτημα στις μύτες: Περπατήστε στις μύτες για 5 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια κάντε εναλλαγές κανονικού και στις μύτες περπατήματος για άλλα 2 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γυμνάσετε τους γαστροκνήμιους μύες και να αποκτήσετε πιο καλλίγραμμες γάμπες.

2. Ανέβασμα σκάλας: Αποφύγετε την χρήση του ασανσέρ όσο μπορείτε και επενδύστε στο γρήγορο ανέβασμα της σκάλας. Πρόκειται για μια άσκηση που θα σας χαρίσει όμορφες και καλογυμνασμένες γάμπες. Αν βέβαια δεν έχετε σκάλα στο σπίτι ή τη δουλειά σας, μπορείτε να μιμηθείτε το ανέβασμα της σκάλας.

3. Περπάτημα χιαστί: Φανταστείτε πως υπάρχει μια ευθεία γραμμή στο πάτωμα και σταθείτε με το ένα πόδι στα δεξιά της και το άλλο στα αριστερά της. Στη συνέχεια αρχίστε να περπατάτε αργά χιαστί στην γραμμή, πατώντας πρώτα με τις φτέρνες και μετά με τις μύτες των ποδιών. Κάντε 4 σετ από 6 βήματα με κάθε πόδι.

4. Ασκήσεις με καρέκλα για γάμπες και πόδια: Καθίστε στην καρέκλα και στηριχτείτε στα δάχτυλα και το πέλμα, ανασηκώνοντας τις φτέρνες σας. Σταθείτε σε αυτή τη στάση για 15 δευτερόλεπτα και κάντε 10 επαναλήψεις.

Δείτε επίσης μερικά βίντεο με εύκολες ασκήσεις για να γυμνάσετε τις γάμπες και τα πόδια σας στο σπίτι, με ή χωρίς βάρη.

Ακολουθώντας αυτές τις ασκήσεις για σφιχτές γάμπες θα έχετε σύντομα τα καλλίγραμμα πόδια που επιθυμείτε.

Λιπογλυπτική – Μειωτική στις γάμπες:

Γάμπες (6)

Αν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας προσφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε για τα πόδια σας υπάρχει και η μέθοδος της λιπογλυπτικής ή της λιποαναρρόφησης για άμεσο αδυνάτισμα στις γάμπες. Πρόκειται για αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν όγκο από τις γάμπες. Μπορεί ακόμη να κάνει πιο συμμετρικές, όμορφες και καλλίγραμμες τις στραβές ή ασύμμετρες γάμπες.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να μειωθεί ο όγκος της γάμπας αφαιρώντας το περιττό λίπος με την βοήθεια ειδικών σωλήνων και αρνητικών πιέσεων. Από την άλλη μεριά, η λιπογλυπτική για αφαίρεση όγκου από την γάμπα γίνεται επίσης με αφαίρεση λίπους χρησιμοποιώντας μικρούς σωλήνες με μικρότερη διάμετρο.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αυξήσετε τον όγκο στις γάμπες σας υπάρχουν 3 μέθοδοι λιπογλυπτικής. Ο πρώτος είναι τα ενθέματα σιλικόνης, ο δεύτερος η μεταφορά λίπους από άλλο σημείο του σώματος και ο τρίτος η έγχυση υαλουρονικού οξέος.