Φυσικές ανταύγειες με σπιτικό σπρέι

Φυσικές ανταύγειες με σπιτικό σπρέι

Κάντε μόνη σας υπέροχες ανταύγειες χωρίς τη βοήθεια του ειδικού και χωρίς τη χρήση βαφών. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα φυσικό σπρέι, φτιαγμένο από υλικά που όλες έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Προσοχή, το μόνο αρνητικό είναι πως δεν μπορείτε να γνωρίζετε από πριν το ακριβές χρώμα που θα βγουν. Συνήθως στα σκούρα μαλλιά εμφανίζονται πολύ διακριτικές ανταύγειες ή ξάνοιγμα.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλιές σούπας μέλι
– 60ml χλιαρό νερό
– 200ml χυμό από φρέσκα λεμόνια
– 1 άδειο μπουκαλάκι με πώμα για σπρέι

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά ανακατέψτε το νερό με το μέλι σε ένα μπολ. Έπειτα, στύψτε τα λεμόνια και στη συνέχεια σουρώστε τον χυμό τους για να απομακρύνετε τυχόν ίνες ή κουκούτσια. Αναμείξτε τα δύο μείγματα μαζί και βάλτε τα στο μπουκαλάκι. Κλείστε το πολύ καλά και ανακινείστε το μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε το σπρέι και αρχίστε να ψεκάζετε τα μαλλιά σας μέχρι να τα βρέξετε πολύ καλά. Αποφύγετε όμως να βρέξετε το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια βγείτε στον ήλιο για μισή ώρα και μπείτε πάλι σε κλειστό χώρο για άλλη μία ώρα. Έπειτα λουστείτε κανονικά και βάλτε οπωσδήποτε μαλακτικό, διότι το λεμόνι περιέχει οξέα που θα κάνουν την τρίχα των μαλλιών σας τραχιά και άγρια.

Όσο για την συχνότητα εφαρμογής του, θα πρέπει να περιοριστείτε στην μία φορά την εβδομάδα ή τις 10 μέρες. Μπορείτε όμως να το επαναλάβετε όσες φορές θέλετε μέχρι να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε.

Προσοχή:

– Το σπρέι δεν πρέπει να εφαρμόζεται όταν είστε στη θάλασσα ή την πισίνα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε το styling με υψηλή θερμοκρασία. Αντ’ αυτού περιοριστείτε σε πιο ανέμελα καλοκαιρινά χτενίσματα, τα οποία είναι και στη μόδα.
– Επίσης μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε σωστά τα μαλλιά σας με serum ή κρέμες μαλλιών.

► Δείτε επίσης:
Χαμομήλι για υπέροχες ανταύγειες
Μυστικά ομορφιάς για κορίτσια στην εφηβεία
Ανταύγειες: Τι να διαλέξεις