Τέλειοι συνδυασμοί με σορτς και τι ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο

Σορτς (49)

Το γυναικείο σορτς είναι ένα ρούχο που φοριέται κυρίως το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξίσου εντυπωσιακά χειμωνιάτικα σορτσάκια. Πρόκειται για ένα δροσερό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας με πολλά διαφορετικά σχέδια και στυλ.

Ανακαλύψτε το ιδανικό σχέδιο για τον δικό σας σωματότυπο, καθώς και μερικά στιλιστικά μυστικά για να δημιουργήσετε τέλειους συνδυασμούς με σορτς.

Το ιδανικό σχέδιο σορτς για κάθε σωματότυπο:

Σωματότυπος σωλήνας: Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο σορτς που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση των καμπύλων. Ιδανικό λοιπόν είναι ένα σορτσάκι με όγκο, όπως τα balloon ή κάποιο τύπου φούστας. Επίσης καλή επιλογή είναι και τα σορτς με ζώνη, φιόγκο, κόμπο στη μέση ή μπροστινές τσέπες, όπως και τα γραμμής Α σορτσάκια. Εξίσου εντυπωσιακά όμως είναι και τα printed ή ψηλόμεσα σορτσάκια.

Σορτς (50)

Οβάλ σωματότυπος: Προτιμήστε ένα σορτσάκι με λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία. Ασχέτως με το μήκος του σορτς, το σχέδιο του καλό θα είναι να διαθέτει μια φαρδιά ζώνη που θα συγκρατεί την μέση, αλλά να μην είναι εφαρμοστό στα πόδια. Ένα σορτσάκι φούστα δημιουργεί την ψευδαίσθηση του σώματος κλεψύδρα, ενώ το κωνικό τελείωμα τονίζει τους γλουτούς.

Σωματότυπος κλεψύδρα: Λόγω της ισορροπίας στις αναλογίες που διαθέτει αυτό το σώμα, μπορείτε να επιλέξετε όποιο μήκος σορτς επιθυμείτε, αρκεί να το συνδυάσετε με το κατάλληλο τοπ. Επίσης, μπορείτε να φορέσετε τόσο ψηλόμεσα, όσο και χαμηλοκάβαλα σορτς. Αν θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα και λεπτότερα, επιλέξτε ένα σορτσάκι σε Α γραμμή. Αν όμως έχετε επίπεδη και γυμνασμένη κοιλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σπορ σορτς με μεσαίο καβάλο σε συνδυασμό με ένα crop top.

Τέλος, αν νομίζετε πως έχετε μεγάλους μηρούς, προτιμήστε ένα σορτς τύπου βερμούδα που φτάνει στο ύψος του γονάτου ή στην μέση του μπουτιού, είτε ένα σορτσάκι με λίγα διακοσμητικά στοιχεία.

Σορτς (51)

Σωματότυπος αχλάδι: Επειδή το κάτω μέρος του σώματος σας είναι πιο γεμάτο από το επάνω, επιλέξτε ένα ψηλόμεσο σορτς κατάλληλο για μεγάλους μηρούς. Αυτό το σχέδιο θα τονίσει το λεπτότερο σημείο του σώματος σας και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κλεψύδρας. Επίσης, ένα σορτς βερμούδα με στενή αλλά όχι εφαρμοστή γραμμή, θα δείξει τα πόδια σας μακρύτερα και λεπτότερα, κάνοντας το κάτω μέρος του σώματος να φαίνεται λιγότερο γεμάτο.

Ωστόσο, η ιδανική επιλογή για ένα σώμα αχλάδι είναι τα σορτσάκια σε Α γραμμή. Είναι στενά στην μέση και ανοίγουν προς τα κάτω, αδυνατίζοντας τα μπούτια, αλλά και τα οπίσθια σας. Αν όμως έχετε πολύ μεγάλους μηρούς, προτιμήστε ένα όσο πιο απλό σορτς γίνεται, χωρίς να είναι πολύ κοντό. Οι πολλές λεπτομέρειες και οι τσέπες θα τραβήξουν την προσοχή σε εκείνο το σημείο, τονίζοντας το. Αν όμως επιλέξετε να τραβήξετε την προσοχή στο επάνω μέρος, θα εντυπωσιάσετε τα πλήθη.

Σωματότυπος μήλο: Τέσσερις τύποι σορτς είναι ιδανικοί για ένα σώμα μήλο. Στην κορυφή των επιλογών είναι τα πολύ κοντά σορτσάκια που θα αναδείξουν τα λεπτά και όμορφα πόδια σας, τραβώντας την προσοχή μακριά από την μέση σας. Εξίσου όμως αποτελεσματικά είναι και τα ψηλόμεσα σορτς που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της καμπύλης και κρύβουν την κοιλίτσα. Επίσης, τα σορτς με πίσω τσέπες θα δώσουν όγκο στα οπίσθια σας, απομακρύνοντας την προσοχή από μια γεμάτη μέση.

Τέλος, ένα σορτσάκι με ζώνη θα κάνει την μέση σας να δείχνει λεπτότερη και πιο καμπυλωτή.

Στιλιστικά μυστικά για εντυπωσιακούς συνδυασμούς με σορτς:

Σορτς (52)

1. Αποφύγετε να κάνετε printed συνδυασμούς από πάνω μέχρι κάτω.

2. Το λευκό σορτσάκι είναι ένα πασπαρτού κομμάτι. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις ανάλογα με το τοπ που θα επιλέξετε.

3. Εξισορροπήστε ένα σύνολο με στενό ίσιο σορτσάκι, φορώντας ένα μπλουζάκι σε Α γραμμή.

4. Αποφύγετε να φορέσετε παπούτσια μέχρι το γόνατο, διότι θα κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο κοντά.

5. Η επιλογή ενός balloon type σορτς θέλει προσοχή, διότι κάνει τα μπούτια να δείχνουν πιο φαρδιά. Προτιμήστε ένα σορτσάκι που ανοίγει ελαφρώς στο στρίφωμα. Είναι ένα σχέδιο που ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις σιλουέτες.

6. Τολμήστε να κάνετε έναν color block συνδυασμό.

7. Συνδυάστε ένα printed σορτσάκι με ένα μονόχρωμο μπλουζάκι και αποφύγετε τα πολλά αξεσουάρ, για να μην δημιουργήσετε μια φορτωμένη εικόνα.

8. Αν φορέσετε ένα μονόχρωμο σορτς, μπορείτε να το απογειώσετε με εντυπωσιακά κολιέ ή βραχιόλια.

Γυναικεία σορτς:

Σορτς (4)

Σορτς (1)

Σορτς (5)

Σορτς (6)

Σορτς (2)

Σορτς (3)

Τα γυναικεία σορτς έχουν πολλά διαφορετικά σχέδια. Διαφέρουν τόσο στο μήκος, όσο και στο φάρδος. Από τα σούπερ μίνι καυτά σορτσάκια έως τις όμορφες βερμούδες μέχρι το γόνατο, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Τα σορτς φοριούνται τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ, ανάλογα με το υπόλοιπο ντύσιμο που θα επιλέξετε για να ολοκληρώσετε το look σας.

Συνδυάστε τα για παράδειγμα με ένα απλό t-shirt για τις πρωινές σας βόλτες και τα ψώνια, δημιουργώντας ένα σπορ ντύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζουν τα sneakers, οι σαγιονάρες ή τα σανδάλια.

Αν όμως θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο casual chic ντύσιμο για το γραφείο ή τη βραδινή έξοδο, προτιμήστε μια αέρινη μπλούζα από λεπτό ύφασμα και ένα σορτς φούστα, δηλαδή φαρδύ στα μπατζάκια ή κάποιο με prints. Υπάρχουν ωστόσο πολλές ακόμη επιλογές για βραδινά σορτσάκια. Εντυπωσιακή πρόταση αποτελεί ένα σορτς από δαντέλα, το οποίο μπορεί να φορεθεί και το πρωί, αν συνδυαστεί με ένα απλό μπλουζάκι.

Τζιν σορτς:

Σορτς (12)

Σορτς (11)

Σορτς (7)

Σορτς (10)

Σορτς (9)

Σορτς (8)

Το τζιν είναι ένα από τα αγαπημένα και δημοφιλή κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, την τιμητική του έχει το τζιν σορτσάκι. Φοριέται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ακόμη και στην θάλασσα.

Για τις πρωινές σας βόλτες επιλέξτε ένα απλό μπλουζάκι, ενώ για τις βραδινές εξόδους ένα αέρινο τοπ σε συνδυασμό με ένα καλοκαιρινό σακάκι. Υπέροχη ιδέα για πιο απογευματινές και βραδινές εμφανίσεις θεωρείται και το πουκάμισο.

Συνδυασμοί με τζιν σορτς μπορούν να γίνουν με όλα τα είδη παπουτσιών. Από τα sneakers και τα σανδάλια, μέχρι τις γόβες και τα πέδιλα. Επιλέξτε το ιδανικό για την περίσταση και ολοκληρώστε το ντύσιμο σας.

Ολόσωμα σορτς:

Σορτς (13)

Σορτς (15)

Σορτς (18)

Σορτς (16)

Σορτς (17)

Σορτς (14)

Πέρα από τις εντυπωσιακές ολόσωμες φόρμες, υπάρχουν και τα ολόσωμα σορτς ή οι τζιν σορτς σαλοπέτες. Πρόκειται για μια πολύ ωραία πρόταση ρούχου για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

► Δείτε περισσότερες ολόσωμες φόρμες και μερικά στυλιστικά μυστικά για να επιλέξετε την ιδανική για εσάς

Υπάρχουν υπέροχα σχέδια για ολόσωμα σορτς σε boho, αλλά και chic style. Ορισμένα είναι πιο κοντά και άλλα πιο μακριά. Επίσης, διατίθενται σε σχέδια με φαρδιά μπατζάκια τύπου φούστας, αλλά και σε πιο στενή γραμμή. Επιλέξτε το ιδανικό για τον σωματότυπο σας και κλέψτε τις εντυπώσεις στην καθημερινότητα ή σε έναν γάμο / βάπτιση.

Ψηλόμεσα σορτσάκια:

Σορτς (22)

Σορτς (19)

Σορτς (23)

Σορτς (20)

Σορτς (24)

Σορτς (21)

Τα ψηλόμεσα σορτσάκια είναι μια εξίσου εντυπωσιακή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας. Διατίθενται τόσο σε μονόχρωμα, όσο και σε printed σχέδια. Μπορείτε να τα φορέσετε δημιουργώντας υπέροχα color block σύνολα, αλλά και ντυσίματα σε πιο ήπιους χρωματισμούς.

Το ψηλόμεσο σχέδιο τους είναι ιδανικό για να κάνει το πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ψηλόμεσα τζιν. Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις γυναίκες με μακρύ κορμό, διότι τείνουν να δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως είναι κοντύτερος. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται από τις γυναίκες με κοντό σώμα.

Αν έχετε πλούσια οπίσθια, καλό θα είναι να αποφύγετε τις πίσω τσέπες και ειδικά τις διακοσμημένες. Τα σχέδια αυτά τονίζουν περισσότερο τον ποπό και τον κάνουν να δείχνει πιο φουσκωτός. Επομένως, είναι ιδανικά για γυναίκες με επίπεδα οπίσθια.

Εφόσον λοιπόν φορέσετε ένα ψηλόμεσο σορτσάκι, συνδυάστε το με ένα top από μέσα, έτσι ώστε να τονίσετε τη μέση σας και να αναδείξετε το σχέδιο του.

Αθλητικό σορτς:

Σορτς (28)

Σορτς (25)

Σορτς (30)

Σορτς (27)

Σορτς (26)

Σορτς (29)

Τα αθλητικά σορτσάκια είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε ένα σπορ ντύσιμο. Φοριούνται στο γυμναστήριο, την άθληση, αλλά και τις πρωινές σας βόλτες ή την παραλία.

Συνδυάστε το σπορ σορτς με t-shirt, φούτερ, αθλητικά μπουστάκια ή κοντές μπλούζες και βέβαια το απαραίτητο παπούτσι που δεν είναι άλλο από το αθλητικό.

Δερμάτινο σορτς:

Σορτς (35)

Σορτς (34)

Σορτς (36)

Σορτς (33)

Σορτς (32)

Σορτς (31)

Εξίσου εντυπωσιακό στυλ για σορτς είναι το δερμάτινο. Είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε ένα ροκ ντύσιμο, αλλά και για πιο κομψές εμφανίσεις.

Μπορεί να φορεθεί τόσο το πρωί στη βόλτα ή το γραφείο, όσο και στις βραδινές σας εξόδους. Ταιριάζει άψογα με μπλούζες, αλλά και με πουκάμισο.

Για τη δημιουργία ενός ροκ ντυσίματος επιλέξτε ένα t-shirt με γράμματα ή στάμπες και ένα δερμάτινο σορτσάκι απλό ή διακοσμημένο με τρουκς.

Αν όμως θέλετε να συνθέσετε ένα πιο κομψό σύνολο, επιλέξτε ένα αέρινο μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που χρειάζεστε και ένα πανωφόρι, προτιμήστε ένα σακάκι.

Σορτς φούστα:

Σορτς (41)

Σορτς (42)

Σορτς (38)

Σορτς (40)

Σορτς (39)

Σορτς (37)

Μια μοντέρνα και πολύ θηλυκή πρόταση είναι τα σορτς τύπου φούστας. Πρόκειται για σορτσάκια με φαρδιά μπατζάκια που μοιάζουν με φούστα, με μια δεύτερη ματιά όμως καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για σορτς.

Μια άλλη εκδοχή για σορτσάκι φούστα είναι και αυτό με το ντραπέ μπροστά σχέδιο. Από πίσω φαίνεται σαν ένα κανονικό σορτσάκι, ενώ από μπροστά μπορεί κανείς να το περάσει για μια σταυρωτή φούστα. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ κομψό και παιχνιδιάρικο και μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις.

Το σορτσάκι φούστα συνδυάζεται εύκολα με όλα τα τοπ και είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για κάθε γυναίκα που λατρεύει τις μίνι φούστες, αλλά δεν θέλει να έχει τον φόβο των αποκαλύψεων.

Καυτά σορτσάκια:

Σορτς (46)

Σορτς (48)

Σορτς (45)

Σορτς (44)

Σορτς (47)

Σορτς (43)

Τα καυτά σορτς είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση. Πρόκειται για σούπερ μίνι σορτσάκια που φοριούνται από την παραλία μέχρι την βραδινή έξοδο. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε με το κοντό μήκος, διότι το αποτέλεσμα ίσως δεν είναι κολακευτικό.

Ένα καυτό σορτς αναδεικνύει τα όμορφα και καλλίγραμμα πόδια μιας γυναίκας, αλλά θέλει προσοχή στον συνδυασμό του. Είναι προτιμότερο να το ταιριάξετε με μπλούζες ή πουκάμισα που μπαίνουν από μέσα. Σε περίπτωση όμως που έχετε ένα ψηλόμεσο καυτό σορτσάκι, τότε μπορείτε να το συνδυάσετε και με ένα crop top ή bralette.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε από πάνω μια ριχτή μακριά ζακέτα, έτσι ώστε να μην φαίνεται πάρα πολύ το κοντό σορτσάκι στο πίσω μέρος. Ο συνδυασμός αυτός είναι αέρινος και πολύ καλοκαιρινός!