Αλογοουρά: 100 παραλλαγές για εντυπωσιακά χτενίσματα

Αλογοουρά (1)

Η αλογοουρά είναι ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα χτενίσματα των γυναικών για κάθε ώρα και στιγμή. Έχει πολλές διαφορετικές παραλλαγές που δημιουργούν χτενίσματα με διαφορετικό ύφος, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Πρόκειται για ένα απλό πιάσιμο των μαλλιών που μπορεί να μετατραπεί σε ένα περίτεχνο και άκρως εντυπωσιακό χτένισμα με πολύ εύκολο τρόπο. Προσθέστε πλεξούδες, αξεσουάρ μαλλιών ή twisted σημεία και απογειώστε την όψη της κλασσικής αλογοουράς. Δημιουργήστε υπέροχες κοτσίδες ψαροκόκκαλο, γαλλική κλπ και τραβήξτε τα βλέμματα όλων.

Στη συνέχεια θα δείτε φωτογραφίες με 70 υπέροχες παραλλαγές αλογοουράς για όλες τις περιστάσεις, ασχέτως με το μήκος των μαλλιών σας.

Έπειτα, θα βρείτε ένα βίντεο με τον τρόπο για να φτιάξετε μόνη σας 30 υπέροχες παραλλαγές αλογοουράς, καθώς και 3 μυστικά για να κάνετε την όψη της πιο στητή, με όγκο και καλοχτενισμένη.

Χαμηλή αλογοουρά:

Αλογοουρά (7)

Αλογοουρά (6)

Αλογοουρά (5)

Αλογοουρά (4)

Αλογοουρά (3)

Αλογοουρά (2)

Μια χαμηλή αλογοουρά είναι αυτή που δημιουργείται στο ύψος του σβέρκου. Μπορεί να γίνει τόσο με ίσια, όσο και με σγουρά, σπαστά, κυματιστά μαλλιά ή με μπούκλες. Πρόκειται για ένα χτένισμα ιδανικό τόσο για μακριά και κοντά μαλλιά, όσο και για μεσαίου μήκους, όπως το μακρύ καρέ που κλέβει τις εντυπώσεις.

Η πιο απλή του εκδοχή είναι αυτή με το λαστιχάκι, αλλά μπορείτε να απογειώσετε μια χαμηλή αλογοουρά, τυλίγοντας μια τούφα γύρω από το λαστιχάκι έτσι ώστε να το κρύψετε. Η τούφα αυτή μπορεί επίσης να γίνει πλεξούδα και στη συνέχεια να τυλιχθεί γύρω από το λάστιχο.

Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη χαμηλή αλογοουρά με κορδέλα ή μια bubble ponytail. Δοκιμάστε επίσης να κάνετε μια αλογοουρά με όγκο μπροστά, αφήνοντας λίγες τούφες να αγκαλιάζουν και να πλαισιώνουν το πρόσωπο σας.

Όποια εκδοχή της χαμηλής αλογοουράς κι αν επιλέξετε, μπορείτε να την φορέσετε όλες τις ώρες. Από τις καθημερινές σας δραστηριότητες μέχρι σε έναν γάμο ή βάπτιση.

► Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με χτενίσματα για χαμηλή αλογοουρά σε κοντά μαλλιά και χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά

Ψηλή αλογοουρά:

Αλογοουρά (13)

Αλογοουρά (12)

Αλογοουρά (11)

Αλογοουρά (10)

Αλογοουρά (9)

Αλογοουρά (8)

Η ψηλή αλογοουρά είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα για κάθε γυναικείο κούρεμα ασχέτως του μήκους που έχουν τα μαλλιά. Μπορεί να δημιουργηθεί σε κοντό καρέ, μακρύ καρέ, αλλά και μακριά μαλλιά. Πρόκειται για το πιάσιμο των μαλλιών ψηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τραβήξτε λοιπόν τα μαλλιά σας, τεντώνοντας τα καλά πίσω και πιάστε τα ψηλά στο κεφάλι. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα πιο χαλαρό πιάσιμο σε ψηλή αλογοουρά με όγκο μπροστά ή διακοσμημένο με πλεξούδες.

Και σε αυτή την εκδοχή της αλογοουράς, όπως και στην χαμηλή, τα μαλλιά μπορούν να είναι ίσια, σγουρά, σπαστά, κυματιστά ή με ανάλαφρες μπούκλες. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστό και εντυπωσιακό.

Αυτού του είδους τα χτενίσματα μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση. Κάντε λοιπόν ψηλές αλογοουρές για τις χαλαρές σας βόλτες, το γραφείο, το σχολείο ή το γυμναστήριο, είτε δοκιμάστε να κάνετε μια πιο περίτεχνη εκδοχή της ψηλής αλογοουράς για τις βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις σας.

Σε περίπτωση όμως ενός χτενίσματος για επίσημη εμφάνιση, μπορείτε να κάνετε μια αλογοουρά με τρέσα – ποστίς από φυσική τρίχα ή τεχνητή για να προσθέσετε όγκο κατά μήκος της.

► Δείτε περισσότερες προτάσεις για ψηλή αλογοουρά σε μακριά μαλλιά και ψηλή αλογοουρά για κοντά μαλλιά

Μεσαία αλογοουρά:

Αλογοουρά (14)

Αλογοουρά (15)

Αλογοουρά (16)

Αλογοουρά (17)

Αλογοουρά (18)

Αλογοουρά (19)

Η ενδιάμεση εκδοχή της αλογοουράς είναι η μεσαία. Πρόκειται για την αλογοουρά που το ύψος της δεν είναι στον σβέρκο, αλλά ούτε πολύ ψηλά. Το συγκεκριμένο πιάσιμο μπορεί να γίνει και πάλι με κάθε μήκος μαλλιών, αλλά και κάθε είδος (ίσια, σγουρά, σπαστά κλπ).

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε μια απλή ή με πλεξούδα αλογοουρά. Στολίστε την με ανάλαφρες μπούκλες, υπέροχα αξεσουάρ μαλλιών ή κάντε ένα υπέροχο χτένισμα με κορδέλα.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε όγκο τόσο στο επάνω μέρος του κεφαλιού σας, όσο και σε όλο το μήκος της αλογοουράς. Για το επάνω μέρος θα χρειαστεί να κρεπάρετε τα μαλλιά σας, ενώ για τον όγκο κατά μήκος της αλογοουράς, ίσως να χρειαστείτε μια τρέσα μαλλιών, εκτός αν κάνετε ανάλαφρες μπούκλες.

Αλογοουρά με πλεξούδα:

Αλογοουρά (20)

Αλογοουρά (21)

Αλογοουρά (22)

Αλογοουρά (23)

Αλογοουρά (24)

Αλογοουρά (25)

Στολίστε την αλογοουρά με πλεξούδα κάθε είδους και απογειώστε την με τον πιο απλό τρόπο.

Μια υπέροχη ιδέα είναι το topdo. Ένα χτένισμα αλογοουράς με όγκο μπροστά από την ύπαρξη μιας ολλανδικής πλεξούδας. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε να κάνετε δυο ή περισσότερες μικρότερες πλεξούδες στο επάνω μέρος του κεφαλιού σας που να καταλήγουν σε μια ψηλή ή μεσαία αλογοουρά.

Εναλλακτικά, κάντε μια ή δυο πλάγιες πλεξούδες που να φτάνουν μέχρι την αρχή της αλογοουράς. Το πιάσιμο των μαλλιών σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι σφιχτό ή χαλαρό.

Twisted χτενίσματα με αλογοουρά:

Αλογοουρά (26)

Αλογοουρά (27)

Αλογοουρά (28)

Αλογοουρά (29)

Αλογοουρά (30)

Αλογοουρά (31)

Twisted χτενίσματα είναι όσα έχουν ένα στριφογύρισμα των μαλλιών πριν ή μετά το δέσιμο της αλογοουράς. Το πιάσιμο αυτό μπορεί να γίνει τόσο σε ίσια, όσο και σε σγουρά μαλλιά. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε ύψος αλογοουράς, είτε με την δημιουργία μιας πλάγιας.

Η επιλογή μιας απλής αλογοουράς με τούφες που στριφογυρίζονται γύρω από το λάστιχο σε χαμηλό ύψος μπορεί να αποτελέσει ακόμη και ένα απλό νυφικό χτένισμα. Αν μάλιστα στολιστεί με άνθη ή αξεσουάρ με πέρλες, στρας, σχέδια λουλουδιών το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και ιδανικό για μια νύφη που δεν θέλει κάτι περίτεχνο για τα μαλλιά της.

Αλογοουρά με φράντζα ή αφέλειες:

Αλογοουρά (34)

Αλογοουρά (33)

Αλογοουρά (32)

Αλογοουρά (35)

Αλογοουρά (36)

Αλογοουρά (37)

Αν έχετε επιλέξει ένα γυναικείο κούρεμα με φράντζα ή αφέλειες, τότε οι αλογοουρές που θα κάνετε μπορούν να έχουν ένα ακόμη όμορφο στολίδι που καλύπτει ή πλαισιώνει το μέτωπο σας.

Εξάλλου, οι αφέλειες ή η φράντζα είναι ιδανικά χτενίσματα για τις γυναίκες με μεγάλο μέτωπο.

Πιάστε λοιπόν μια χαμηλή ή ψηλή αλογοουρά και αφήστε τις αφέλειες σας να πέφτουν χαλαρά πάνω στο κούτελο, καλύπτοντας το όλο ή δημιουργώντας curtain bangs. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με την φράντζα σας. Αφήστε την ελεύθερη να πλαισιώνει το πρόσωπο σας.

Δημιουργήστε λοιπόν υπέροχα χτενίσματα αλογοουρά με αφέλειες ή φράντζα για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε περίσταση.

Χτενίσματα με αλογοουρά στο πλάι:

Αλογοουρά (38)

Αλογοουρά (39)

Αλογοουρά (40)

Αλογοουρά (42)

Αλογοουρά (43)

Αλογοουρά (41)

Μια εξίσου εντυπωσιακή εκδοχή της χαμηλής συνήθως αλογοουράς είναι η πλάγια. Πιάστε τα μαλλιά σας χαμηλά στο πλάι σε μια αλογοουρά και δημιουργήστε ένα απλό και εντυπωσιακό χτένισμα για το πρωί και το βράδυ.

Διατηρήστε τα μαλλιά σας ίσια και καλύψτε με μια τούφα το λαστιχάκι. Κάντε ανάλαφρες μπούκλες στην αλογοουρά που κρέμεται στη μια πλευρά ή μετατρέψτε την σε πλάγια bubble ponytail (αλογοουρά με φούσκες).

Αν θέλετε να έχει όγκο στο πλάι, δημιουργήστε μπούκλες ή εμπλουτίστε την αλογοουρά με τρέσα μαλλιών από φυσική ή τεχνητή τρίχα.

Αλογοουρά με όγκο μπροστά:

Αλογοουρά (44)

Αλογοουρά (45)

Αλογοουρά (46)

Αλογοουρά (48)

Αλογοουρά (49)

Αλογοουρά (47)

Η αλογοουρά με όγκο μπροστά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα που μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση.

Για την δημιουργία της μπορείτε να κάνετε κρεπάρισμα στα μαλλιά, στο επάνω μέρος του κεφαλιού σας και να ολοκληρώσετε με ένα χαλαρό πιάσιμο ή να δημιουργήσετε ένα περίτεχνο, αλλά εύκολο Topdo με πλεξούδα.

Δοκιμάστε λοιπόν να φτιάξετε μια υπέροχη ολλανδική πλεξούδα τύπου Μοϊκάνα που να φτάνει μέχρι την αρχή της αλογοουράς σας και να την ανοίξετε για να προσθέσετε περισσότερο όγκο.

Στην περίπτωση του κρεπαρίσματος μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα και κομψά χτενίσματα με αλογοουρά. Από την άλλη μεριά, το χτένισμα topdo πλεξούδα συνήθως ολοκληρώνει ένα πιο ροκ look.

Αλογοουρά με σγουρά μαλλιά:

Αλογοουρά (50)

Αλογοουρά (51)

Αλογοουρά (52)

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά από φυσικού τους, δεν χρειάζεται να τα ισιώσετε για να φτιάξετε ένα οποιοδήποτε σχέδιο αλογοουράς. Εκμεταλλευόμενη το φυσικό στυλ τους που προσδίδει όγκο, μπορείτε να κάνετε υπέροχα χτενίσματα για τις χαλαρές βόλτες, το γραφείο ή το σχολείο, αλλά και υπέροχα look για τις επίσημες εμφανίσεις σας.

Δοκιμάστε να κάνετε μια απλή χαμηλή ή ψηλή εκδοχή αλογοουράς. Εναλλακτικά, προσθέστε ένα twisted σχέδιο ή αφήστε την φράντζα σας ανέμελη να πέφτει στο πλάι.

Κοτσίδα – αλογοουρά:

Αλογοουρά (53)

Αλογοουρά (54)

Αλογοουρά (55)

Αλογοουρά (56)

Αλογοουρά (57)

Αλογοουρά (58)

Η κοτσίδα είναι στην ουσία μια αλογοουρά με πλεξούδα. Ξεκινήστε λοιπόν πιάνοντας τα μαλλιά σας σε μια χαμηλή ή ψηλή αλογοουρά και στη συνέχεια πλέξτε την σε οποιοδήποτε σχέδιο πλεξούδας επιθυμείτε.

Πέρα από την κλασσική πλεξούδα και την ολλανδική, ιδιαίτερη όψη έχει και η πλεξούδα σχοινί. Διακοσμήστε λοιπόν την κοτσίδα σας με ένα απλό ή περίτεχνο πλέξιμο και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Δοκιμάστε να κάνετε χτενίσματα με κοτσίδα ψαροκόκκαλο, ψηλή, γαλλική κοτσίδα ή ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό.

Δείτε ακόμη 50 κοτσίδες για εκπληκτικά χτενίσματα (με γαλλική και άλλες παραλλαγές)

Χτενίσματα αλογοουρά για γάμο ή βάπτιση:

Αλογοουρά (60)

Αλογοουρά (61)

Αλογοουρά (62)

Αλογοουρά (63)

Αλογοουρά (64)

Αλογοουρά (59)

Ποιος είπε πως μια καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση, είτε η ίδια η νύφη δεν μπορεί να επιλέξει ένα χτένισμα με αλογοουρά για εκείνη την ημέρα;

Υπάρχουν πολλές υπέροχες παραλλαγές της κλασσικής αλογοουράς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ιδανική επιλογή χτενίσματος.

Από την απλή slick back ψηλή αλογοουρά μέχρι την περίτεχνη εκδοχή με πλεξούδες και ανάλαφρες μπούκλες, τα χτενίσματα με αλογοουρά είναι αμέτρητα. Επιλέξτε το ιδανικό χτένισμα που θα ταιριάζει με το το φόρεμα για γάμο ή βάπτιση που έχετε επιλέξει και ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Νυφικά χτενίσματα με αλογοουρά και μπούκλες:

Αλογοουρά (65)

Αλογοουρά (66)

Αλογοουρά (67)

Αλογοουρά (68)

Αλογοουρά (69)

Αλογοουρά (70)

Αν είστε από τις νύφες που λατρεύουν τις αλογοουρές ή τις κοτσίδες, υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορείτε να επιλέξετε για την σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας.

Δοκιμάστε ρομαντικά χτενίσματα με χαμηλές, ψηλές ή στο πλάι αλογοουρές, συνδυασμένες με πλεξούδες και ανάλαφρες μπούκλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα boho νυφικό χτένισμα που διαθέτει έναν πιο ανέμελο αέρα.

Δείτε βήμα βήμα τον τρόπο δημιουργίας για 30 εντυπωσιακές παραλλαγές αλογοουράς:

Αν ψάχνετε για το πως να κάνετε διαφορετικές εκδοχές της κλασσικής αλογοουράς, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Παρουσιάζει 30 υπέροχες ιδέες για ψηλές ή χαμηλές αλογοουρές με πλεξούδα, με όγκο μπροστά ή συνδυασμό αυτών.

Πρόκειται για καθημερινά χτενίσματα, αλλά και πιο επίσημα με κομψό ή ανάλαφρο ύφος, ανάλογα με το σύνολο που θέλετε να ολοκληρώσετε. Χτενίσματα ιδανικά για την βόλτα, το γραφείο, το σχολείο, αλλά και για γάμο ή βάπτιση. Επίσης, ορισμένες από τις αλογοουρές που ακολουθούν, μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια επιλογή για ένα επαγγελματικό ή ρομαντικό δείπνο.

Βήμα βήμα 3 τρόποι για να κάνετε μια εντυπωσιακή και στητή αλογοουρά με όγκο:

Θέλετε η αλογοουρά σας να παραμένει στητή και καλοχτενισμένη χωρίς να χάνει την φόρμα της μετά από λίγο; Τα 3 απλά μυστικά που ακολουθούν θα σας δώσουν τον τρόπο για να το πετύχετε. Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.

1. Θα χρειαστείτε 2 λαστιχάκια. Ξεκινήστε πιάνοντας μια μεσαία ή ψηλή αλογοουρά με το ένα. Στη συνέχεια βάλτε και το δεύτερο λαστιχάκι πάνω από το πρώτο. Με αυτό το απλό κόλπο η όψη της αλογοουράς σας θα είναι εντυπωσιακή και ανοδική.

2. Χρησιμοποιήστε αρχικά ένα λαστιχάκι για την δημιουργία της αλογοουράς. Έπειτα, πάρτε ένα τσιμπιδάκι μαλλιών και πιάνοντας το λαστιχάκι με την άκρη του, χώστε το προς τα εμπρός και κάτω. Η κίνηση αυτή θα σταθεροποιήσει και θα ανασηκώσει την αλογοουρά σας, κάνοντας την πιο ζωηρή και όμορφη. Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.

3. Για να δώσετε περισσότερο όγκο στην όψη της αλογοουράς σας, αφού την πιάσετε με το λαστιχάκι, σηκώστε ένα μέρος των μαλλιών σας και κρύψτε από κάτω ένα πολύ μικρό κλαμεράκι. Πρόκειται για ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό τρικ. Για να προσθέσετε ακόμη περισσότερο όγκο, σηκώστε ακόμη μια τούφα και βάλτε άλλο ένα δαγκανάκι. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.