9 εναλλακτικές λύσεις για τα ληγμένα καλλυντικά

Εναλλακτικές λύσεις για τα ληγμένα καλλυντικά

Όπως τα τρόφιμα, έτσι και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος. Βέβαια η εν λόγω ημερομηνία δεν έχει την μορφή που συναντάμε στα διατροφικά προϊόντα, αλλά μια διάρκεια ζωής 6 ή 12 μηνών ή και κάποιων ετών (δείτε αναλυτικά πότε λήγουν τα καλλυντικά).

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού περιθωρίου μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν, προκαλώντας από απλούς ερεθισμούς μέχρι μολύνσεις. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην τα βάζετε στο πρόσωπο σας.

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να τα πετάξετε, αφού μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να τα χρησιμοποιήσετε.

Μάσκαρα: Αραιώστε τη μάσκαρα που έχει πήξει ή κρατήστε το βουρτσάκι και αφού το καθαρίσετε πολύ καλά, χρησιμοποιήστε το για να στρώσετε τα φρύδια σας ή για να ξεχωρίζετε τις ήδη βαμμένες βλεφαρίδες σας. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως τη διαφορά σε μια μάσκαρα κάνει το βουρτσάκι. Επομένως, μπορείτε να κρατήσετε το βουρτσάκι της αγαπημένης σας μάσκαρας και αφού το πλύνετε καλά, να το χρησιμοποιήσετε σε μια καινούργια.

Κρέμα προσώπου ή ματιών: Πρόκειται για ένα καλλυντικό πολύ σημαντικό για την διατήρηση της σφριγηλότητας, της βαθιάς ενυδάτωσης και κατά συνέπεια της υγείας ενός προσώπου. Εφόσον σας έχει μείνει προϊόν μετά την ημερομηνία λήξης του, μπορείτε να το απλώσετε στους αγκώνες, τα γόνατα ή τα πέλματα σας που δεν είναι τόσο ευαίσθητες περιοχές.

Gel καθαριστικό προσώπου: Μετά τη λήξη του χρησιμοποιήστε το ως υγρό σαπούνι για τα χέρια.

Πούδρα: Μετά το χρόνο ζωής της χρησιμοποιήστε τη στο σώμα σας, για να κρύψετε ατέλειες, διχρωμίες και να δώσετε λάμψη στο ντεκολτέ και τους ώμους σας.

Make up: Ομοίως με την πούδρα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά για να καλύψετε σημάδια.

Τονωτική λοσιόν προσώπου: Μετά το ξύρισμα των ποδιών σας απλώστε λίγη τονωτική λοσιόν για να καταπραΰνετε το δέρμα.

Lip balm: Πρόκειται για ένα καλλυντικό που είναι πολύ καλό για το σκασμένο δέρμα. Μετά τη λήξη του χρησιμοποιήστε το στα πετσάκια των νυχιών σας.

Σκιές ματιών: Ουσιαστικά οι σκιές ματιών δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ωστόσο μετά από την πολλή χρήση μπορεί να αποκτήσουν βακτήρια και να προκαλέσουν μολύνσεις, οπότε καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσετε. Αν λοιπόν, πρόκειται για μια σκιά που την έχετε πολλά χρόνια και δεν είναι από τις αγαπημένες σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δικό σας μανό. Απλά αναμείξτε τη με μια διάφανη βάση και είναι έτοιμο.

Υγρό eyeliner: Αν έχει ξεραθεί μην το πετάξετε, αλλά χρησιμοποιήστε το για να σχεδιάζετε σχήματα στα νύχια σας.