Θαυματουργές μάσκες για εξαφάνιση των ευρυαγγειών

Ευρυαγγείες

Δεν είναι λίγες δυστυχώς οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται και πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ευρυαγγειών. Πρόκειται για τα μπλε και κόκκινα σημάδια που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια, αλλά και στο πρόσωπο, καλύπτοντας άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες περιοχές. Το εν λόγω πρόβλημα στα πόδια πέρα από το αισθητικό κομμάτι, έχει επιρροή και στην υγεία, αφού πολλές φορές συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, αίσθημα βάρους και καύσου, νυχτερινές κράμπες, μουδιάσματα και πόνο. Οι αιτίες που τις προκαλούν είναι πολλές και διαφορετικές και κυμαίνονται από κληρονομικότητα μέχρι δερματικές παθήσεις.

Οι ευρυαγγείες που εμφανίζονται στο πρόσωπο είναι συνήθως ακίνδυνες, ενώ οι κιρσοί στα πόδια μπορεί να οφείλονται σε ανεπαρκή φλεβική κυκλοφορία.

Οι αιτίες που δημιουργούν τις ευρυαγγείες είναι:

– φλεβική ανεπάρκεια
– ορμονικοί παράγοντες (εγκυμοσύνη, αντισυλληπτικά και κορτιζόνη)
– φυσικοί παράγοντες (έκθεση στον ήλιο, τραύματα)

Δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τις ευρυαγγείες με φυτικά προϊόντα, αποφεύγοντας την συστηματική επαφή με ζεστό νερό και οποιαδήποτε πηγή θερμότητας.

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ καλή μάσκα από μαρούλι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E και λειτουργεί αντιοξειδωτικά, που θα σας βοηθήσει να τις εξαφανίσετε.

  • Θα χρειαστείτε:

– Μερικά φύλλα μαρουλιού
– Λίγο κορν-φλάουερ

  • Τρόπος παρασκευής:

Πλύντε πολύ καλά τα φύλλα του μαρουλιού και στη συνέχεια λιώστε τα με τον αποχυμωτή σας, έτσι ώστε να πάρετε το χυμό τους.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε το χυμό στο πρόσωπο σας και βάλτε λίγο κορν-φλάουερ στα σημεία όπου εμφανίζεται το πρόβλημα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό. Έπειτα ξαναβάλτε λίγο χυμό μαρουλιού στο πρόσωπο σας και μόλις στεγνώσει ξεπλυθείτε και πάλι με νερό.

Επίσης, δοκιμάστε μια μάσκα με αιθέρια έλαια και βασιλικό πολτό.

  • Θα χρειαστείτε:

– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 50 ml λάδι καλέντουλας
– 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό πολτό

  • Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε τις κάψουλες με την βιταμίνη Ε και μουσκέψτε τις σε λίγο χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά για να μπορέσετε να τις αδειάσετε ευκολότερα. Στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα σκούρο, αποστειρωμένο μπουκάλι με σταγονόμετρο και ανακατέψτε τα.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Ρίξτε 2-3 σταγόνες από το μείγμα στα προβληματικά σημεία, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει το δέρμα σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και δύο φορές την ημέρα.