Πως να καλύψετε τις άσπρες τρίχες των μαλλιών σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε βαφή

Πως να καλύψετε τις άσπρες τρίχες των μαλλιών σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε βαφή

Οι λευκές τρίχες εμφανίζονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε συνήθως είναι να τα βάψετε. Αυτό όμως δεν είναι η μοναδική λύση. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις άσπρες τρίχες των μαλλιών σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε βαφή.

Εξάλλου, υπάρχουν και φυτικές βαφές οι οποίες βασίζονται σε συστατικά που προσφέρει απλόχερα η φύση. Αυτό αποδεικνύει πως χρησιμοποιώντας κάποια συγκεκριμένα υλικά που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα στα καταστήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα χωρίς χημικά πρόσθετα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε βέβαια πως η εμφάνιση των λευκών τριχών οφείλεται στην εισχώρηση οξυγόνου στην τρίχα και δεν οφείλεται πάντα στην προχωρημένη ηλικία. Μπορεί να προέρχεται από κληρονομικούς παράγοντες, από άγχος ή από κακή διατροφή.

Δείτε λοιπόν έναν πολύ απλό τρόπο για να καλύψετε τις άσπρες τρίχες των μαλλιών σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε βαφή.

Φασκόμηλο: Ειδικό στο να καλύπτει τις άσπρες τρίχες των μαλλιών

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά βότανα που μπορεί να κάνει θαύματα για την επιδερμίδα σας και όχι μόνο. Πέρα από την ιδιότητα του να ελέγχει τη λιπαρότητα του δέρματος, μπορεί να ελέγξει και τους ανοιχτούς πόρους. Δρα ως άριστο αντισηπτικό και ελέγχει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα. Επίσης, έχει την ικανότητα να διεγείρει τους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής και να θρέφει τα μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες τους.

Χρησιμοποιώντας το αφέψημα φασκόμηλου για να πλύνετε τα μαλλιά σας μπορείτε να κάνετε τις πρώτες λευκές τρίχες που εμφανίζονται να σκουρύνουν.

Τρόπος παρασκευής φασκόμηλου για να καλύψετε τις άσπρες τρίχες των μαλλιών σας:

Αρχικά πάρτε μισό λίτρο νερού και βάλτε το να βράσει. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φύλλα τσαγιού και μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου. Στη συνέχεια, βράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα έχοντας το πάντα σκεπασμένο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην εξατμιστεί το νερό. Τέλος, βάλτε το υγρό σε ένα μπουκαλάκι, προσθέστε 2-3 σταγόνες οινόπνευμα για να το κάνετε να διατηρηθεί και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Το μείγμα αυτό μπορεί να διατηρηθεί το πολύ μία εβδομάδα.

Πως να καλύψεις τις άσπρες ρίζες των μαλλιών σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις βαφή (2)

Τρόπος εφαρμογής φασκόμηλου:

Πάρτε το μείγμα του φασκόμηλου και κάντε ανά τακτά διαστήματα (αν θέλετε και σε κάθε λούσιμο) μασάζ τόσο στο τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και κατά μήκος των μαλλιών σας. Με το πέρας των ημερών, θα δείτε πως οι άσπρες τρίχες θα έχουν εξαφανιστεί και θα έχουν μετατραπεί σε πιο σκούρες, πυκνές και δυνατές τρίχες.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σας, αποτελεί μια ένδειξη για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σας. Επομένως, αν η διατροφή σας δεν είναι καλή, αν έχετε έλλειψη ύπνου, αρκετό άγχος και ορμονικές διαταραχές, αυτό θα φανεί και στα μαλλιά σας. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε την υγεία σας σε καλά επίπεδα, για να έχετε γερά μαλλιά.