Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη

Το ντύσιμο έχει τα μυστικά του και μερικά από αυτά αφορούν το πώς να μακρύνουμε τη σιλουέτα μας έτσι ώστε να δείχνουμε πιο ψηλή!

Το ζητούμενο λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ότι η σιλουέτα σας είναι επιμηκυσμένη και τα πόδια σας είναι αδύνατα και μακριά. Επιλέξτε ρούχα που μπορούν να κρύψουν κάποιες ατέλειες και να δημιουργήσουν αυτό το εφέ του μεγαλύτερου ύψους.

Δείτε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να δείχνετε ψηλότερη.

Επενδύστε στα ψηλόμεσα παντελόνια

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη (6)

Φορώντας ένα παντελόνι που ο καβάλος του είναι ψηλά, δημιουργείτε την ψευδαίσθηση πως έχετε ψηλόλιγνα πόδια. Πιο συγκεκριμένα, τα παντελόνια που έχουν στενή εφαρμογή και ίσια γραμμή θα κάνουν το σώμα σας να δείχνει υπέροχο και τη σιλουέτα σας αδύνατη και ψηλή. Αντιθέτως, το κάπρι είναι ένα παντελόνι που θα πρέπει να αποφύγετε, διότι έχει την τάση να κόβει τα πόδια στα δυο, κάτι που σαν συνέπεια τα κάνει να δείχνουν πιο κοντά.

Επιλέξτε μια μονοχρωμία σε σκούρες αποχρώσεις

Φορώντας ένα σύνολο με πολλά χρώματα το σώμα σας χωρίζεται πιο ξεκάθαρα σε μέρη, γεγονός που δεν σας προσθέτει πόντους ύψους. Αντιθέτως, η επιλογή ενός μονόχρωμου συνόλου κάνει τα μάτια των άλλων να βλέπουν το σύνολο σαν κάτι το ενιαίο, κάνοντας σας να δείχνετε πιο ψηλή. Ιδιαίτερα αν επιλέξετε ένα σύνολο σε σκούρες αποχρώσεις, θα καταφέρετε να κόψετε και πόντους από το σώμα σας.

Οι κάθετες ρίγες χαρίζουν ύψος

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη (3)

Μια από τις πιο συνηθισμένες και αποτελεσματικές μεθόδους για να δείχνετε ψηλότερη είναι οι κάθετες ρίγες. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει την ικανότητα να επιμηκύνει την σιλουέτα και να την κάνει πιο ντελικάτη. Σε αντίθεση, οι οριζόντιες γραμμές και κάποια άλλα prints τείνουν να προσθέτουν όγκο και να χάνουν σε ύψος. Φορέστε λοιπόν κάθετες ρίγες σε μπλούζες, φορέματα ή και παντελόνια και δημιουργήστε την ψευδαίσθηση πως είστε πιο ψηλή.

Φορέστε ντεκολτέ σε σχήμα V

Ένας ακόμη τρόπος για να δείχνετε ψηλότερη είναι το ντεκολτέ σε σχήμα V. Όχι μόνο τονίζει το μπούστο σας, αλλά προσδίδει και την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου ύψους, λόγω του βάθους που έχει αυτού του είδους το ντεκολτέ. Αν το συνδυάσετε και με ένα μακρύ κόσμημα στον λαιμό, θα κάνετε ακόμη πιο έντονο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δώστε όμως προσοχή στο χρώμα και το μοτίβο της μπλούζας που θα επιλέξετε, έτσι ώστε να ταιριάζει με το αξεσουάρ που επιλέξατε.

Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη (2)

Βρείτε το σωστό νούμερο και φορέστε το. Αποφύγετε να φορέσετε ένα νούμερο μικρότερο, διότι τότε τα μέρη του σώματος σας θα αρχίσουν να «ξεχειλίζουν», δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, όπως επίσης και δυσφορία σε εσάς που τα φοράτε. Από την άλλη μεριά, αν φορέσετε φαρδιά ρούχα θα προσθέσετε επιπλέον όγκο στην σιλουέτα σας. Επιλέξτε λοιπόν να ντυθείτε με τα ρούχα που έχουν το σωστό νούμερο και στρώνουν ωραία πάνω στο σώμα σας, κολακεύοντας το!

Δώστε βάση στο ύψος της φούστας ή του φορέματος

Οι μικροκαμωμένες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγετε τις μακριές φούστες ή φορέματα, διότι δεν φαίνονται τα πόδια σας και η προοπτική του ύψους χάνεται. Επομένως, αν διαθέτετε και μια υπέροχη κομψή σιλουέτα, μπορείτε να φορέσετε άφοβα ένα μίνι φόρεμα, φούστα ή και σορτς. Αν όμως το σώμα σας δεν είναι τέλειο, επιλέξτε καλύτερα μια φούστα που φτάνει πάνω από το γόνατο.

Επιλέξτε λεπτές ζώνες

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη (5)

Αποφύγετε να φορέσετε μια φαρδιά ή σε έντονα χρώματα ζώνη, διότι έχουν την τάση να κόβουν το σώμα σας στη μέση. Αντίθετα, οι λεπτές ζώνες, που ταιριάζουν χρωματικά με το σύνολο σας μπορούν να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ότι το ύψος σας είναι μεγαλύτερο. Ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι λεπτές ζώνες σε nude αποχρώσεις.

Μην κρατάτε μεγάλες τσάντες

Όσο κι αν οι μεγάλες τσάντες είναι βολικές και σας αρέσουν, αν θέλετε να δείχνετε ψηλότερη καλό θα είναι να τις αποφύγετε. Κι αυτό διότι ο όγκος τους υπερισχύει στο μάτι και κάνει μια γυναίκα να δείχνει κοντύτερη. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να φοράτε τσάντες που έχουν μεσαίο μέγεθος και μπορούν να δέσουν πιο αρμονικά με το ύψος σας.

Και βέβαια φορέστε ψηλοτάκουνα παπούτσια

Πώς να ντύνεστε για να δείχνετε ψηλότερη (4)

Ο πλέον γνωστός και πιο εύκολος τρόπος για να δείχνετε ψηλότερη είναι τα ψηλοτάκουνα. Γόβες, μποτίνια, μπότες, πέδιλα και όλων των ειδών τα παπούτσια με τακούνι είναι ιδανικά για να σας προσθέσουν ύψος. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε τα υποδήματα που έχουν μπαρέτα, διότι τείνουν να κάνουν το πόδι να φαίνεται πιο κοντό.