6 μυστικά περιποίησης για συχνό ίσιωμα μαλλιών

Μυστικά περιποίησης για συχνό ίσιωμα μαλλιών

Το συχνό ίσιωμα των μαλλιών καταστρέφει τις τρίχες δημιουργώντας τους ψαλίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήστε να τα ισιώνετε.

Ακολουθώντας μερικές απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές, θα μπορέσετε να κάνετε το χτένισμα που τόσο σας αρέσει, χωρίς να κάνετε κακό στα μαλλιά σας.

1. Καταρχήν, εάν έχετε σκοπό να ισιώσετε τα μαλλιά σας, πριν ξεκινήσετε την διαδικασία εφαρμόστε ένα προϊόν κατάλληλο για την προστασία από την θερμότητα, το οποίο θα σας διευκολύνει και στο ίσιωμα.

2. Αφού λοιπόν απλώσετε το προϊόν στεγνώστε ελαφρώς τα μαλλιά σας, έτσι ώστε να είναι λίγο νωπά. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής και του σπασίματος που δημιουργεί η μεγάλη θερμοκρασία του σεσουάρ ή της πρέσας.

3. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε μια μεσαία θερμοκρασία στο πιστολάκι και να το κρατάτε σε μικρή απόσταση από τα μαλλιά σας και όχι πάνω τους.

4. Εάν χρησιμοποιείτε πρέσα, καλό θα ήταν να πάρετε μία που διαθέτει κεραμικές εστίες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διανέμουν την θερμοκρασία ομοιόμορφα και προκαλούν μικρότερη φθορά στην τρίχα.

5. Επίσης, θα ήταν καλή ιδέα να προμηθευτείτε κάποιο serum ή balm μαλλιών, το οποίο θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείτε τα μαλλιά σας πάντα ενυδατωμένα και λαμπερά και επομένως, λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο της τρίχας. Πολύ καλή λύση είναι επίσης η φυσική μάσκα με ελαιόλαδο που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας.

6. Τέλος, φροντίστε να καθαρίζετε συχνά τις άκρες και την ψαλίδα ή να φρεσκάρετε κάθε τόσο το κούρεμα σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να κόψετε και μήκος.