Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα

Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα  (1)

Θέλετε ένα βλέμμα που μαγνητίζει με μεγάλα και εκφραστικά μάτια; Δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσετε ακόμα κι αν τα μάτια σας είναι μικρά.

Ένα βλέμμα με υπέροχα μεγάλα μάτια μπορεί να σας κάνει εκθαμβωτική και άκρως σαγηνευτική τόσο στον ανδρικό όσο και στον γυναικείο πληθυσμό. Πως όμως θα πετύχετε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

Αρκεί να γνωρίζετε κάποια μυστικά και να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα. Εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές μπορείτε να μεταμορφώσετε το πρόσωπο σας εντελώς. Με ορισμένες απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές και μυστικά για την δημιουργία μεγάλων και εκφραστικών ματιών.

Δείτε τη λίστα με τις συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα:

Το φρέσκο βλέμμα μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

Το βασικότερο απ’ όλα είναι να περιποιήστε και να φροντίζετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας για να παραμένει υγιής και λαμπερή. Έχοντας ένα φρέσκο και γεμάτο ζωή βλέμμα μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως τα μάτια σας είναι μεγαλύτερα απ’ ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Απαλλαγείτε λοιπόν από τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας και διαγράψτε τις λεπτές γραμμές με μια καλή μάσκα ματιών. Μια πολύ γρήγορη λύση που μειώνει άμεσα τις σακούλες στα μάτια, για τις στιγμές που ο χρόνος δεν σας περισσεύει, είναι η χρήση δυο μικρών σακούλων με πάγο ή δυο παγωμένων κουταλιών κάτω από τα μάτια σας.

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους

Αφού λοιπόν μειώσετε το πρήξιμο και εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους με φυσικές μεθόδους, σειρά έχει η κάλυψη και το κρύψιμο τους με την βοήθεια του concealer. Καλύψτε λοιπόν τους μαύρους κύκλους με τη χρήση ενός υγρού concealer και όχι ενός στικ, το οποίο τείνει να βαραίνει το βλέμμα. Προσοχή όμως στην επιλογή της απόχρωσης του concealer που θα χρησιμοποιήσετε. Πιο συγκεκριμένα, αν η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη επιλέξτε ένα concealer που να έχει πορτοκαλί απόχρωση. Από την άλλη μεριά, αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα επιλέξτε ένα concealer που να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας.

Καλοσχηματισμένα φρύδια

Τα φρύδια ως γνωστόν πλαισιώνουν τα μάτια και τους προσδίδουν εκφραστικότητα. Επομένως, ένα καλοσχηματισμένο και όμορφο φρύδι μπορεί να μεταμορφώσει ένα βλέμμα. Όταν μάλιστα το βγάζετε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανεβάζει τη γωνία του ματιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερα. Αντιθέτως, όταν τα φρύδια είναι παχιά, έχουν την τάση να μικραίνουν την απόσταση από τα μάτια, κάνοντας τα έτσι να δείχνουν μικρότερα.

Το Cat-eye look είναι ιδανικό

Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα  (3)

Για να κάνετε τα μάτια σας μεγαλύτερα μπορείτε να υιοθετήσετε το cat-eye look. Για να έχετε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει η γραμμή που κάνει την διαφορά να είναι ακριβώς πάνω από την γραμμή των βλεφαρίδων και να βγαίνει αρκετά έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού. Κάνοντας αυτού του τύπου το cat-eye μπορείτε να μεγαλώσετε οριζόντια το μάτι σας.

Αν πάλι τα μάτια σας έχουν καθοδική πορεία στην εξωτερική γωνία τους, θα πρέπει να αποφύγετε την εφαρμογή μολυβιού ματιών στο κάτω βλέφαρο και ειδικά στο εσωτερικό του. Δοκιμάστε την εφαρμογή ενός άσπρου ή μπεζ μολυβιού για να δημιουργήσετε την αίσθηση πως η απόσταση ανάμεσα στο κάτω και το πάνω βλέφαρο είναι πιο μεγάλη.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως καμιά φορά η εφαρμογή άσπρου μολυβιού στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση αλλήθωρου βλέμματος. Επομένως, είναι προτιμότερη η επιλογή μιας μπεζ απόχρωσης.

Επιλέξτε την τέλεια σκιά ματιών

Αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο μεγάλα θα πρέπει να αποφεύγετε την χρήση σκουρόχρωμων σκιών ματιών. Επιλέξτε καλύτερα μια περλέ ή λευκή παλ απόχρωση σκιάς, η οποία θα τονίσει και θα δώσει φως στο βλέμμα σας, κάνοντας το να δείχνει πιο λαμπερό και φρέσκο.

Τα smokey eyes δεν ενδείκνυνται για τα μικρά μάτια, αφού οι σκουρόχρωμες σκιές κάνουν τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο μικρά.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας

Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό σύμμαχο στη δημιουργία της αίσθησης πως έχετε μεγαλύτερα μάτια. Είναι ένα εργαλείο του μακιγιάζ που πολλές γυναίκες δεν χρησιμοποιούν, ακόμη κι αν το έχουν.

Κάποιες θεωρούν πως καταστρέφει τις βλεφαρίδες, τις τσακίζει και τις σπάει, ενώ άλλες δεν μπορούν χωρίς αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις όμως είναι απαραίτητο και η σωστή του χρήση μπορεί να αποδειχθεί μαγική για το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας. Ειδικά αν οι βλεφαρίδες σας έχουν καθοδική φορά, μπορεί να καταστρέψουν όλο το μακιγιάζ σας, διότι δημιουργούν σκιά στο βλέμμα. Γι’ αυτό το ψαλίδι που μπορεί να τις στρέψει προς τα πάνω είναι σωτήριο. με αυτό τον τρόπο το βλέμμα σας θα ανοίξει και θα γίνει πολύ πιο εντυπωσιακό.

Η μάσκαρα ή οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι επίσης υπέροχοι τρόποι για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα

Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα  (2)

Η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ των ματιών είναι πάντα η εφαρμογή της μάσκαρας, η οποία θα στρέψει τις βλεφαρίδες προς τα έξω και θα τονίσει το βλέμμα, κάνοντας το άκρως σαγηνευτικό.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες με μικρά μάτια θα πρέπει να εφαρμόζουν την μάσκαρα σε όλες τους τις βλεφαρίδες, δίνοντας όμως περισσότερη προσοχή στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Από την άλλη μεριά, αν οι βλεφαρίδες σας δεν είναι μακριές, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε στο βλέμμα σας εντελώς διαφορετική όψη. Δοκιμάστε αρχικά να τις φορέσετε με την βοήθεια κάποιου ειδικού, έτσι ώστε να μάθετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους και στην συνέχεια κάντε το μόνη σας.