18 tips για ακαταμάχητο στυλ και ντύσιμο με ρούχα για παχουλές

Αναδείξτε τις όμορφες και πλούσιες καμπύλες σας επιλέγοντας ένα ντύσιμο με ρούχα για παχουλές σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις της μόδας. Άλλωστε, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και στυλ στα καταστήματα γυναικείας plus size ένδυσης, που θα σας προσφέρει αμέτρητες επιλογές για κομψές και εντυπωσιακές εμφανίσεις σε κάθε περίσταση.

Οι σχεδιαστές μόδας για εύσωμες και όμορφες γυναίκες προτείνουν πολλά διαφορετικά στυλ που κολακεύουν και αδυνατίζουν ένα σώμα. Σε δημοφιλείς φίρμες ρούχων με μεγάλα μεγέθη, όπως Parabita, Phenomenon και mat θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα με καθημερινά και νεανικά ρούχα, αλλά και βραδινά φορέματα για γάμο ή ολόσωμες φόρμες για παχουλές. Δεν θα δυσκολευτείτε λοιπόν να επιλέξετε τα ιδανικά κομμάτια που σμιλεύουν την σιλουέτα σας και τονίζουν τα δυνατά σας σημεία.

Τα στυλιστικά μυστικά για εντυπωσιακό ντύσιμο με ρούχα για παχουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν ιδέες για να κάνετε κάθε εμφάνιση σας στυλάτη και σαγηνευτική. Εξάλλου, όλα είναι θέμα σωστών επιλογών και συνδυασμών. Τίποτα δεν απαγορεύεται, αρκεί να φορεθεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Ντυθείτε ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος προβληματισμού αν η σιλουέτα σας διαθέτει μερικά κιλά παραπάνω, αφού η εμφάνιση σας μπορεί πάντα να γίνει εκθαμβωτική. Για να το πετύχετε αυτό, αρκεί να τονίσετε τα δυνατά σημεία του σωματότυπου σας, απομακρύνοντας την προσοχή από τα σημεία που δεν σας κάνουν να νιώθετε τόσο άνετα.

Αν για παράδειγμα το μπούστο είναι το σημείο κλειδί του σώματος σας, φροντίστε να το αναδείξετε με ένα V ή U ντεκολτέ. Τα συγκεκριμένα κοψίματα στην λαιμόκοψη όχι μόνο θα τραβήξουν τα βλέμματα στο επάνω μέρος του σώματος σας απομακρύνοντας τα από την περιφέρεια, αλλά έχουν την τάση να επιμηκύνουν τον κορμό και την σιλουέτα, δημιουργώντας έτσι την εικόνα μιας πιο ψηλόλιγνης γυναίκας.

Σε περίπτωση ωστόσο που η περιφέρεια είναι το δυνατό σας σημείο, τονίστε εκείνη και απομακρύνετε την προσοχή από το μπούστο. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε, είναι να φορέσετε ένα παντελόνι ή μια φούστα με print και διακοσμητικά στοιχεία.

Τα εσώρουχα παίζουν σημαντικό ρόλο στο ντύσιμο για παχουλές

Ντύσιμο με ρούχα για παχουλές (2)

Ένα ακόμη στοιχείο που οι περισσότερες γυναίκες με πλούσιες καμπύλες αγνοούν είναι τα σωστά εσώρουχα. Η λάθος επιλογή τόσο σε νούμερο, όσο και σε χρώμα, μπορεί να καταστρέψει εντελώς την εικόνα σας, ακόμη κι αν το ντύσιμο που έχετε επιλέξει είναι ιδανικό για εύσωμες.

Φροντίστε λοιπόν να επενδύσετε σε ένα καλό σουτιέν που στηρίζει καλά το στήθος σας, κάνοντας το να δείχνει στητό.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η επιλογή του σωστού εσωρούχου. Δεν πρέπει να είναι πολύ φαρδύ ώστε να μην διπλώνει μέσα από τα ρούχα, ούτε όμως πολύ στενό που να πιέζει το δέρμα.

Φυσικά μην αμελείτε να φοράτε μπεζ εσώρουχα με τα ανοιχτόχρωμα ή ημιδιάφανα ρούχα σας.

Επιλέξτε τα σωστά υφάσματα που θα κολακεύουν την σιλουέτα σας

Μια γυναίκα με πλούσιες καμπύλες είναι προτιμότερο να φοράει λεπτά και αέρινα υφάσματα, αποφεύγοντας το βελούδο, τη γούνα και το κοτλέ που προσθέτουν όγκο στο σώμα της. Ιδανικές επιλογές λοιπόν είναι τα βαμβακερά και τα λινά υφάσματα που αγκαλιάζουν τις καμπύλες χωρίς να κολλάνε πάνω στο σώμα, ειδικά όταν ιδρώνετε. Εξίσου όμως εντυπωσιακή δείχνει και οι δαντέλα ή η διαφάνεια.

Από την άλλη μεριά, καλό θα είναι να αποφεύγονται τα συνθετικά ή από πολυεστέρα ρούχα, αφού τα υφάσματα αυτά τείνουν να μαρκάρουν και να κολλούν πάνω στο δέρμα όταν ιδρώνουμε. Αν βέβαια επιλέξετε ένα νούμερο μεγαλύτερο μπορείτε να αποφύγετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ντύσιμο με ρούχα για παχουλές (7)

Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά ή τα πολύ στενά ρούχα

Για πολλά χρόνια επικρατούσε ο μύθος πως τα ρούχα για παχουλές πρέπει να είναι φαρδιά για να μην μαρκάρουν και τονίζουν τις ατέλειες. Αυτό όμως έχει αποδειχθεί πως είναι λάθος.

Ίσα ίσα που το oversized ντύσιμο έχει την τάση να προσθέτει όγκο σε μια σιλουέτα. Μάλιστα αντί να κρύβει τις ατέλειες, ένα φαρδύ σύνολο μπορεί να τις τονίσει ακόμη περισσότερο, τραβώντας τα βλέμματα και χάνοντας τελείως την γυναικεία γραμμή ενός σώματος.

Εξίσου λάθος επιλογή είναι και τα πολύ στενά ρούχα για εύσωμες γυναίκες. Όχι μόνο τονίζουν τις ατέλειες και τα πιασίματα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία, πονοκέφαλο και ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιλέξτε λοιπόν τα σωστά ρούχα, ασχέτως με το γράφει η ταμπέλα τους. Αυτά δηλαδή που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και άνετα, αναδεικνύοντας τις καμπύλες και την σιλουέτα σας με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, τα νούμερα διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα, αλλά και από ύφασμα σε ύφασμα. Το μυστικό όταν ψωνίζετε είναι να δοκιμάζετε 2-3 διαφορετικά μεγέθη από το ίδιο ρούχο και να καταλήγετε στο ιδανικό για εσάς.

Η ζώνη αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για τέλειο plus size ντύσιμο

Έχει την ικανότητα να κάνει τη μέση να δείχνει λεπτότερη, αλλά και να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της καμπύλης στο σημείο αυτό. Ειδικά αν ο σωματότυπος σας είναι τύπου σωλήνα που στερείται μέσης, το συγκεκριμένο τρικ μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα σας.

Προτιμήστε φαρδιές ζώνες που σμιλεύουν καλύτερα τη μέση και κάνουν πιο θηλυκή και σαγηνευτική την εμφάνιση σας. Μάλιστα το στιλιστικό αυτό μυστικό μπορεί να εφαρμοστεί με όλα τα είδη ρούχων, καθώς ταιριάζει υπέροχα με φορέματα, αλλά και μπλούζες ή πουκάμισα.

Ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες

Επιλέγοντας ένα ντύσιμο με ρούχα για παχουλές που αποτελείται από μπλούζα και ψηλοκάβαλο παντελόνι ή φούστα, μπορείτε επίσης να πετύχετε την ίδια ακριβώς ψευδαίσθηση με αυτή που δημιουργεί η ζώνη. Οι καμπύλες του σώματος σας θα τονιστούν, ενώ παράλληλα τα πόδια σας θα δείχνουν ψηλότερα και λεπτότερα.

Αρκεί βέβαια το σώμα σας να μην έχει μικρό κορμό, διότι τότε θα τον κάνει να δείχνει ακόμη μικρότερος.

Επιλέξτε τα ιδανικά prints

Αν ο σωματότυπος σας είναι γεμάτος δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φορέσετε ρούχα με μοτίβα όπως ρίγες ή πουά. Απλά θα πρέπει να επιλέξετε με σύνεση το print που σας ταιριάζει.

Αποφύγετε τα μεγάλα σχήματα που τείνουν να προσθέτουν όγκο σε μια σιλουέτα και να τραβούν τα βλέμματα. Προτιμήστε ένα μικροσκοπικό και διακριτικό μοτίβο. Εκτός βέβαια αν φορέσετε το μεγάλο print σε κάποιο από τα δυνατά σημεία του σώματος σας.

Ποια χρώματα ταιριάζουν στα ρούχα για παχουλές

Ως γνωστόν τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το ανθρακί, το μπλε σκούρο, το καφέ και το μωβ, τείνουν να αδυνατίζουν. Αν λοιπόν θέλετε να κρύψετε μερικούς πόντους από τη σιλουέτα σας, αυτά είναι μερικές έξυπνες επιλογές.

Ωστόσο και τα πιο έντονα χρώματα δεν είναι απαγορευτικά, με την προϋπόθεση να τα βάλετε στο δυνατό σημείο του σώματος σας για να το τονίσετε. Έτσι, θα τραβήξετε τα βλέμματα μακριά από τις ατέλειες σας και θα δείχνετε πάντα υπέροχη.

Επομένως, καμία απόχρωση δεν αποκλείεται από το ντύσιμο για παχουλές. Απλά θα πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές και τους κατάλληλους συνδυασμούς που θα κολακεύσουν περισσότερο το σώμα σας, προσθέτοντας κομψότητα και θηλυκότητα.

Ντύσιμο με ρούχα για παχουλές (6)

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή ενός χρώματος για όλο το σύνολο μπορεί να επιμηκύνει και να λεπτύνει ένα σώμα. Αυτό οφείλεται στην δημιουργία της ενιαίας χρωματικής εικόνας.

Ντύσιμο με επίπεδα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, φορώντας ρούχα για παχουλές το ένα πάνω από το άλλο όχι μόνο δεν θα προσθέσετε όγκο στην εικόνα σας, αλλά μπορείτε να δώσετε σχήμα στο σώμα σας. Σημαντικό ρόλο για το σωστό αποτέλεσμα έχουν οι συνδυασμοί που θα επιλέξετε.

Το ντύσιμο με επίπεδα αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να προσθέσετε βάθος στο σύνολο σας.

Φορέστε βολάν, κουμπιά, κεντήματα και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες

Αν και πολλές γυναίκες θεωρούν το βολάν μια παράτολμη επιλογή λόγω του όγκου που προσθέτει, η σωστή του χρήση μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας εκθαμβωτική. Κάντε λοιπόν το βολάν σύμμαχο σας! Φορέστε το στα σημεία που θέλετε να τονίσετε και τραβήξτε την προσοχή μακριά από τα γεμάτα μέρη του σώματος σας.

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία.

Δώστε βάση στο μήκος της φούστας και του παντελονιού

Τόσο το τελείωμα μιας φούστας όσο και ενός παντελονιού δεν θα πρέπει να είναι στο φαρδύτερο σημείο του σώματος, όπως είναι η γάμπα, διότι θα το τονίσει περισσότερο. Επομένως προτιμήστε παντελόνια που έχουν στρίφωμα στον αστράγαλο ή λίγο πιο κάτω. Από την άλλη μεριά, οι μακριές φούστες είναι ιδανικές για τις ψηλές γυναίκες που θέλουν να επιμηκύνουν ακόμη περισσότερο την σιλουέτα τους και να κρύψουν μερικούς πόντους από την περιφέρεια. Εξίσου καλή επιλογή βέβαια είναι και μια φούστα μέχρι το γόνατο ή ακριβώς κάτω από αυτό.

Κρατήστε το σωστό μέγεθος τσάντας

Σε γενικές γραμμές καλό θα είναι να αποφεύγετε τις πολύ μικρές τσάντες διότι τείνουν να τονίσουν περισσότερο την γεμάτη σιλουέτα σας. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για μια βραδινή έξοδο. Και πάλι όμως μπορείτε να επιλέξετε μια μεσαία τσάντα φάκελο που δείχνει εξίσου εντυπωσιακή με τα ρούχα για παχουλές.

Από εκεί και πέρα αν είστε ψηλή και γεμάτη, προτιμήστε τις μεγάλες τσάντες. Σε περίπτωση ωστόσο που το ύψος δεν είναι το δυνατό σας σημείο, προτιμήστε μια τσάντα μεσαίου μεγέθους.

Επιλέξτε τα αξεσουάρ που θα απογειώσουν την εμφάνιση σας

Η σωστή επιλογή αξεσουάρ και κοσμημάτων είναι πολύ σημαντική στο ντύσιμο για εύσωμες. Μπορεί να απογειώσει την εικόνα σας, τονίζοντας κάποια σημεία και τραβώντας την προσοχή μακριά από τις ατέλειες. Γι’ αυτό διαλέξτε τα κοσμήματα σας ανάλογα με τα μέρη του σώματος που θέλετε να δώσετε έμφαση.

Φορώντας μακριά και λεπτά συνήθως κολιέ μπορείτε να επιμηκύνετε το σώμα σας και να το κάνετε να δείχνει πιο λεπτό. Αντίθετα η επιλογή ενός choker μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση σας.

Συνδυάστε τα ρούχα για παχουλές με τα ιδανικά παπούτσια

Ένα ακόμη στοιχείο που ολοκληρώνει το ντύσιμο μας είναι τα παπούτσια. Ποια είναι όμως τα ιδανικά ζευγάρια που θα κάνουν τα πόδια μας να δείχνουν λεπτότερα και ψηλότερα;

Πέρα από τα πολυαγαπημένα μας τακούνια, που τείνουν να επιμηκύνουν τα πόδια και να συνδυάζονται υπέροχα τόσο με φούστα, όσο και με παντελόνι, εντυπωσιακά είναι και τα μυτερά παπούτσια. Φορώντας τα δημιουργείται αυτομάτως μια εικόνα επιμήκυνσης του πέλματος, αλλά και λεπτότερου ποδιού. Ακόμη λοιπόν κι αν προτιμάτε τα ίσια παπούτσια, τότε ένα ζευγάρι μυτερές μπαλαρίνες, μπότες κλπ θα σας βοηθήσει να δείχνετε λεπτότερη και κομψότερη.

Ένα ακόμη πολύ αποτελεσματικό τρικ με τα παπούτσια είναι η επιλογή χρώματος. Τα nude για παράδειγμα γίνονται ένα με τα πόδια, όταν είναι γυμνά ή με καλσόν στο χρώμα του δέρματος, κάνοντας τα να δείχνουν λεπτότερα. Αντίστοιχα αποτελέσματα έχει και η επιλογή ίδιου χρώματος παπουτσιού με παντελόνι ή καλσόν, για παράδειγμα μαύρο, καφέ κλπ.

Μακιγιάζ που θα κάνει λεπτότερο το πρόσωπο σας

Το contouring στο μακιγιάζ του προσώπου μπορεί να βοηθήσει πολύ στην δημιουργία μιας λεπτότερης όψης. Δημιουργεί σκιάσεις σε σημεία κλειδιά, όπως τα ζυγωματικά, κάνοντας τα να δείχνουν λιγότερο γεμάτα. Για να το πετύχετε αυτό θα χρειαστείτε ένα makeup ή μια πούδρα δυο τόνους σκουρότερη από το κανονικό σας.

Δείτε περισσότερα για το σωστό contouring ανάλογα με το σχήμα του προσώπου.

Χτενίσματα που αδυνατίζουν

Ολοκληρώνοντας το ντύσιμο για παχουλές με ένα χτένισμα που απομακρύνει τα μαλλιά από το πρόσωπο, όπως μια αλογοουρά με απαλό κρεπάρισμα μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πιο λεπτό. Αντίστοιχα, επιλέγοντας ένα κούρεμα με μακρύ και απαλό φιλάρισμα σε ίσια μαλλιά, προσθέτετε κίνηση και κάνετε το πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο.

Προσέξτε την στάση του σώματος σας

Ακόμη και το πως στέκεστε ή κάθεστε σε μια καρέκλα μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο γεμάτη απ’ ότι πραγματικά είστε. Γι’ αυτό φροντίστε να κάθεστε με την πλάτη ίσια και έξω το στήθος. Πέρα από την αυτοπεποίθηση που θα δείχνετε με αυτό τον τρόπο, θα φαίνεστε και λεπτότερη.

Αγαπήστε το σώμα σας και ντυθείτε με αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το Α και το ω για να έχετε κάθε στιγμή μία σαγηνευτική εμφάνιση. Ακόμη και αν φοράτε τα πιο απλά ρούχα και είστε αμακιγιάριστη, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Μια γυναίκα που δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν νιώθει καλά με το σώμα της, ακόμη κι αν αυτό έχει τις τέλειες αναλογίες, συνήθως αδυνατεί να αναδείξει την λάμψη και την ομορφιά της.

Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει αγαπήσει τον εαυτό της και το σώμα της όπως ακριβώς είναι, εκπέμπει θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση που κάνει τους άλλους να την ερωτευτούν!