Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (1)

Γνωρίζατε πως ένα απλό κουτάλι του γλυκού από το συρτάρι της κουζίνας σας μπορεί να κάνει θαύματα στον τομέα της ομορφιάς; Κι όμως ναι! Δείτε 5 από τις πιο απλές, αλλά εντυπωσιακές του χρήσεις και δοκιμάστε τις… Δεν θα χάσετε!

1) Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας πιο γυριστές, δίνοντας τους ένα αποτέλεσμα ανάλογο με το ψαλίδι των βλεφαρίδων. Πάρτε λοιπόν το κουτάλι σας και κρατήστε το από την πάνω άκρη του όπως βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί, τοποθετώντας τις βλεφαρίδες σας ανάμεσα στο δάχτυλο και το κουτάλι σας.

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (3)

2) Χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό για την εφαρμογή του eyeliner σας. Τοποθετήστε το όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και στη συνέχεια γεμίστε το τριγωνάκι που δημιουργήσατε. Επεκτείνετε τη γραμμή μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού σας και αποκτήστε ένα υπέροχο cat eye look.

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (2)

3) Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο και όταν βάζετε μάσκαρα. Τοποθετήστε το πίσω από τις βλεφαρίδες σας και στο ύψος των ριζών τους, όπως φαίνεται στην εικόνα για να αποφύγετε να μουτζουρωθείτε.

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (4)

4) Φτιάξτε το δικό σας κραγιόν χρησιμοποιώντας το χρώμα της σκιάς ματιών που επιθυμείτε, βάζοντας τη στο κουτάλι και ανακατεύοντας τη με λίγη βαζελίνη. Στη συνέχεια πάρτε έναν αναπτήρα και ζεστάνετε το κουτάλι από κάτω μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά και να ομογενοποιηθούν. Το κραγιόν σας είναι σχεδόν έτοιμο. Αποθηκεύστε το σε ένα μικρο βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (6)

5) Βάλτε δύο κουτάλια στην κατάψυξη, αφήστε τα όλη νύχτα και το πρωί βάλτε τα στα μάτια σας από τη μεριά του βαθουλώματος μέχρι να σταματήσουν να είναι κρύα. Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των πρησμένων ματιών.

Τα κουτάλια στις υπηρεσίες της ομορφιάς (5)