Τέλειο σχήμα φρυδιών: Πως να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας βήμα βήμα

Σχήμα φρυδιών (1)

Το σχήμα των φρυδιών παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Ένα σωστά βγαλμένο φρύδι μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση της και να κάνει το βλέμμα της εκθαμβωτικό. Αντιθέτως, ένα λάθος σχέδιο φρυδιού μπορεί να χαλάσει τελείως την εικόνα του προσώπου.

Ποια είναι όμως η διαδικασία για το σωστό σχηματισμό φρυδιών και τι πρέπει να προσέξετε στο βγάλσιμο τους;

Η τεχνική δεν είναι δύσκολη και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε σε ειδικό προκειμένου να σας δώσει το σωστό σχήμα φρυδιών. Ακολουθώντας τις συμβουλές που θα δείτε στη συνέχεια, μπορείτε πολύ απλά να βγάλετε τα φρύδια σας στο σπίτι και να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Δείτε λοιπόν τα μυστικά και τη βήμα βήμα διαδικασία για να δημιουργήσετε ένα σωστό σχήμα φρυδιών ανάλογα με το πρόσωπο σας.

Βήμα βήμα πως να δώσετε τέλειο σχήμα στα φρύδια σας:

Σχήμα φρυδιών (2)

Για να δώσετε στα φρύδια σας σωστό σχήμα θα πρέπει να ακολουθήσετε μια απλή, αλλά σημαντική διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να οριοθετήσετε το που θα ξεκινάει και που θα τελειώνει το φρύδι, για να του δώσετε στην συνέχεια το τελικό του σχέδιο. Δείτε παρακάτω τα βήματα για την διαδικασία σχηματισμού των φρυδιών σας και τελειοποιήστε τα!

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και ειδικά στένσιλ φρυδιών, που μπορούν να σας βοηθήσουν στο βγάλσιμο τους. Πρόκειται για ειδικά πατρόν που στην ουσία βοηθούν στο μακιγιάζ και έχουν διάφορα σχέδια φρυδιών. Αν λοιπόν τα χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε τα φρύδια σας και να τους δώσετε σχήμα βάφοντας τα, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες που περισσεύουν τριγύρω. Δεν είναι όμως μια τεχνική που συνίσταται. Η βήμα βήμα τεχνική που ακολουθεί θα σας χαρίσει τέλεια σχηματισμένα φρύδια σα να τα έχει βγάλει κάποιος έμπειρος ειδικός.

1. Οριοθέτηση και σχήμα φρυδιών:

Σχήμα φρυδιών (3)

Προκειμένου να δείτε που πρέπει να ξεκινάει, που να κάνει τόξο και που να τελειώνει το φρύδι σας, θα χρειαστείτε ένα πινέλο ή ένα μολύβι ως οδηγό.

Πάρτε λοιπόν τον οδηγό που επιλέξατε και βάλτε τον κάθετα στο πρόσωπο σας, έτσι ώστε η μια του άκρη να εφάπτεται στην εξωτερική πλευρά της μύτης. Η άλλη άκρη του οδηγού θα σας δείξει που ακριβώς πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σας, εφόσον η απόσταση ανάμεσα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας είναι κανονική και ίση με ένα μάτι. Σε περίπτωση που η απόσταση είναι μεγαλύτερη, τότε θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τα φρύδια σας λίγο πιο κεντρικά προς τη μύτη για να μειώσετε φαινομενικά την απόσταση των δυο ματιών. Ενώ αν τα μάτια σας έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, καλό θα είναι να τη μεγαλώσετε ελαφρώς, βγάζοντας μια δυο τριχούλες παραπάνω από τη μέση προς τα έξω.

Αφού βρείτε το που θα ξεκινάει το φρύδι σας, βάλτε τον οδηγό διαγώνια, περνώντας από την άκρη του ρουθουνιού και από την ίριδα του ματιού. Στην προέκταση αυτής της νοητής γραμμής, το εργαλείο τέμνεται με το φρύδι. Εκεί θα σχηματιστεί το ψηλότερο σημείο του τόξου του φρυδιού.

Για να βρείτε το τελείωμα του φρυδιού θα πρέπει να βάλετε τον οδηγό να ξεκινάει από την άκρη του ρουθουνιού και να φτάνει στην εξωτερική γωνία του ματιού. Στο σημείο που ο οδηγός τέμνει το φρύδι, θα πρέπει να είναι το τελείωμα του.

2. Περίγραμμα και βγάλσιμο φρυδιών:

Σχήμα φρυδιών (4)

Αφού οριοθετήσετε το σχήμα του φρυδιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα μολύβι ή ένα πινέλο eyeliner το περίγραμμα του. Με αυτό τον τρόπο κάνετε πιο σαφή τα όρια και πιο εύκολο το βγάλσιμο και τον σωστό σχηματισμό του φρυδιού.

Το μόνο που απομένει είναι να αφαιρέσετε τις τρίχες που είναι έξω από το σχήμα του φρυδιού που έχετε επιλέξει να δώσετε.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε αφαιρώντας με το τσιμπιδάκι φρυδιών τις τρίχες από τη βάση και μάλιστα από την εσωτερική γωνία του ματιού προς τα έξω. Καλό θα είναι ανά τακτά διαστήματα να σταματάτε και να ελέγχετε την πρόοδο σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το σχήμα των φρυδιών.

Μόλις τελειώσετε με το κάτω μέρος, προχωρήστε στο πάνω, αφαιρώντας μόνο ότι είναι απολύτως απαραίτητο. Αν το παρακάνετε, υπάρχει περίπτωση το φρύδι σας να γίνει αφύσικα λεπτό.

Αν έχετε επιλέξει άλλη μέθοδο αποτρίχωσης των φρυδιών, για παράδειγμα κλωστή, τότε κάντε κανονικά το περίγραμμα και προχωρήστε στην αφαίρεση των τριχών με τον τρόπο που επιθυμείτε.

► Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή στα φρύδια.

3. Τελειοποιήστε το σχήμα των φρυδιών με μικρές διορθώσεις:

Σχήμα φρυδιών (5)

Υπάρχουν γυναίκες που τα φρύδια τους είναι ατίθασα. Τι σημαίνει αυτό; Έχουν μερικές τρίχες που πετάνε ακανόνιστα, ακόμη κι αν τις έχουν χτενίσει, χαλώντας το σωστό σχήμα των φρυδιών. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να χτενίσετε το φρύδι από κάτω προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι και να τις ψαλιδίσετε. Πάρτε λοιπόν το ψαλιδάκι σας και με προσοχή, χωρίς να το παρακάνετε, κόψτε λίγο τις τρίχες που δεν στρώνουν.

4. Αποφύγετε τον ερεθισμό και τις κοκκινίλες από το βγάλσιμο φρυδιών:

Επειδή η αποτρίχωση φρυδιών με τσιμπιδάκι ή κλωστή μπορεί να προκαλέσει προσωρινό ερεθισμό και κοκκινίλα, πάρτε ένα παγάκι και περάστε το πάνω από τα σημεία όπου αφαιρέσατε τις τρίχες. Με αυτό τον τρόπο αναισθητοποιείται το δέρμα για λίγο και εξαλείφονται τα συμπτώματα. Αν ωστόσο, η τεχνική αυτή δεν βοηθήσει, εφαρμόστε στο σημείο μια κρέμα με αλόη ή κάντε κομπρέσες με κρύο τσάι.

Μυστικά για τέλειο βγάλσιμο φρυδιών:

Σχήμα φρυδιών (6)

Η πιο καλή ώρα για την περιποίηση των φρυδιών είναι μετά το ντους ή το μπάνιο, όπου οι πόροι του δέρματος έχουν ανοίξει από το ζεστό νερό. Αυτό θα κάνει την αφαίρεση των τριχών πιο εύκολη και ανώδυνη.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βγάλετε τα φρύδια σας εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε άλλη. Για να διευκολύνετε το βγάλσιμο και να μειώσετε τον πόνο, εφαρμόσετε πρώτα μια κομπρέσα με ζεστό νερό στο σημείο για να ανοίξουν οι πόροι.

Όταν θέλετε να κάνετε σωστά το σχήμα των φρυδιών φροντίστε να έχετε το φως του ήλιου. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό. Το φως της λάμπας ή το τεχνητό φως μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Τέλος, ο καθρέφτης που χρησιμοποιείτε δεν πρέπει να είναι μεγεθυντικός. Η μεγέθυνση μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να κάνει τα φρύδια να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάτα απ’ ότι πραγματικά είναι. Αυτό ενδέχεται να σας κάνει να αφαιρέσετε περισσότερες τρίχες και τελικά να καταλήξετε με υπερβολικά λεπτά φρύδια.

► Δείτε μερικά tips για άψογο γέμισμα φρυδιών με μακιγιάζ ή μόνιμη βαφή.

Πως να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας ανάλογα με το σχήμα προσώπου:

Σχήμα φρυδιών (7)

Τα φρύδια αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου μας, το οποίο πλαισιώνει τα μάτια και κάνει το βλέμμα σαγηνευτικό. Πως όμως θα επιλέξετε το ιδανικό σχήμα φρυδιών που σας ταιριάζει απόλυτα; Σημαντικό ρόλο στην επιλογή παίζει το σχήμα του προσώπου.

Τα λεπτά φρύδια ταιριάζουν σε γυναίκες με μικρό μέτωπο, φυσικά λεπτά και αραιά φρύδια ή σε αυτές που τα μάτια τους έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Από την άλλη μεριά, τα εντονότερα και πυκνά φρύδια ταιριάζουν σε γυναίκες με μεγάλη μύτη σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είτε σε αυτές που τα μάτια τους έχουν μεγάλη απόσταση.

Επίσης, σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν τα φρύδια με γωνίες, τα οποία τείνουν να προσθέσουν αυτό που του λείπει. Αντίθετα, σε ένα τετράγωνο πρόσωπο πηγαίνουν περισσότερο τα καμπυλωτά φρύδια.

► Ανακαλύψτε περισσότερα για τα ιδανικά φρύδια ανάλογα με το σχήμα προσώπου.

Εναλλακτικοί τρόποι για το σχηματισμό φρυδιών:

Σχήμα φρυδιών (8)

Πέρα από το κλασσικό βγάλσιμο των φρυδιών με τσιμπιδάκι και την αποτρίχωση με κλωστή, υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι για να δώσετε σωστό σχήμα στα φρύδια σας. Μια εξ αυτών είναι και το μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, το οποίο όχι μόνο δίνει σχήμα, αλλά γεμίζει τα φρύδια κάνοντας τα όμορφα κάθε στιγμή.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε μολύβι, σκιά, μάσκαρα, τζελ και άλλα προϊόντα για φρύδια προκειμένου να τα βάψετε, μπορείτε να κάνετε ένα μόνιμο μακιγιάζ που θα σας λύσει τα χέρια. Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι είναι το τατουάζ φρυδιών, το microblading και η τεχνική για φρύδια τρίχα τρίχα. Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος της μόνιμης βαφής φρυδιών με χένα και όχι μόνο.

► Ανακαλύψτε περισσότερα για το βάψιμο με τζελ φρυδιών.

Συμβουλές για πυκνά φρύδια:

Σχήμα φρυδιών (9)

Αν κατά λάθος αφαιρέσατε περισσότερες τρίχες ή κάνατε πολύ λεπτό το σχήμα των φρυδιών σας, υπάρχει λύση για να το επαναφέρετε.

Πέρα από την εμφύτευση φρυδιών που αποτελεί μια επεμβατική λύση και συνίσταται σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο δεν έχουν φρύδια ή το σχήμα τους είναι από την φύση του πολύ αραιό, υπάρχουν κάποια μικρά και φυσικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να φυτρώσουν και πάλι τα φρύδια σας γρήγορα και να γίνουν πυκνά.

Το καστορέλαιο στα φρύδια είναι μια από τις πιο απλές και θαυματουργές φυσικές λύσεις. Το απλώνετε στα φρύδια και το αφήνετε να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό ότι έχει απομείνει. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές και σύντομα θα δείτε τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Αντίστοιχη δράση έχει το αμυγδαλέλαιο, όπως και άλλα φυσικά έλαια.

► Δείτε περισσότερους φυσικούς τρόπους για να μεγαλώσουν τα φρύδια σας.