Πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα!

Πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα!

Ένα από τα στοιχεία θηλυκότητας σε μια γυναίκα είναι τα μαλλιά της. Ακόμη και τα κοντά μαλλιά έχουν την χάρη τους. Ωστόσο, τα μακριά μαλλιά αυξάνουν τον αισθησιασμό μιας γυναίκας, κάνοντας την να φαίνεται νεότερη.

Αν λοιπόν μια από τις επιθυμίες σας είναι να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα χωρίς την χρήση extensions, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια μικρά και απλά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα.

Οι συμβουλές για το σωστό βούρτσισμα και λούσιμο είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά θέματα που θα πρέπει να προσέξετε προκειμένου να μακρύνετε τα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα.

Κόψτε λίγο τις άκρες των μαλλιών σας

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο το πως θα μακρύνετε τα μαλλιά σας γρήγορα, κόβοντας τις άκρες τους, αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Στην ουσία ψαλιδίζοντας ελαφρά τις άκρες των μαλλιών σας μια φορά κάθε 6 εβδομάδες καταφέρνετε να τα διατηρείτε υγιή, χωρίς ψαλίδα και σπασίματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα, διότι δεν έχουν σημεία φθοράς που θα τα εμποδίσουν να αποκτήσουν μήκος.

Το σωστό βούρτσισμα είναι πολύ σημαντικό

Το βούρτσισμα μπορεί να αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που όμως όταν γίνεται με λάθος τρόπο μπορεί να αποβεί καταστροφική για τα μαλλιά σας. Ο σωστός τρόπος χτενίσματος των μαλλιών μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Θα πρέπει λοιπόν να χτενίζετε τα μαλλιά σας με μια βούρτσα με αραιά δόντια ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τις ρίζες. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας θα ξεμπερδεύονται πολύ πιο εύκολα και θα αποφεύγεται η φθορά και το σπάσιμο τους.

Ο σωστός τρόπος λουσίματος είναι πολύ σημαντικός

Αν και πολλές γυναίκες συνηθίζουν να λούζονται καθημερινά, πιστεύοντας πως έτσι τα μαλλιά τους θα είναι λαμπερά και υγιή, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Ο σωστός τρόπος λουσίματος θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Επομένως, αφήστε το καθημερινό λούσιμο και επιλέξτε να το κάνετε κάθε 2 ή 3 μέρες. Στο ενδιάμεσο διάστημα των λουσιμάτων μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα χτενίσματα που κρύβουν τα άλουστα μαλλιά.

Όσον αφορά τώρα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για το λούσιμο των μαλλιών σας θα πρέπει να είναι ένα ουδέτερο και ενυδατικό σαμπουάν και απαραιτήτως ένα conditioner. Επιπλέον, μια φορά την εβδομάδα, πέρα από το σαμπουάν και το μαλακτικό σας, θα πρέπει να εφαρμόζετε και μια μάσκα μαλλιών για θρέψη. Το νερό που θα χρησιμοποιείτε όταν λούζεστε και ξεβγάζετε το οποιοδήποτε προϊόν θα πρέπει να είναι χλιαρό και ποτέ ζεστό. Τέλος, κατά την περίοδο του καλοκαιριού που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από τον ήλιο και την θάλασσα, είναι καλό να εφαρμόζετε ένα αντιηλιακό προϊόν μαλλιών ή argan oil για να τα προστατεύσετε από το αλάτι και τον ήλιο.

Αποφύγετε όσο μπορείτε τα καλλυντικά προϊόντα και εργαλεία styling

Η λακ, ο αφρός και το κερί είναι μερικά από τα προϊόντα styling που θα βοηθήσουν το χτένισμα σας να παραμείνει σταθερό και όμορφο. Ωστόσο δεν είναι και ότι καλύτερο για την τρίχα. Σιγά σιγά και με την συνεχή χρήση τους ταλαιπωρούν και φθείρουν την τρίχα. Επομένως, είναι φρονιμότερο να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εφαρμογή τους και το σφιχτό δέσιμο των μαλλιών σας με κοκαλάκια, κάτι το οποίο οδηγεί στο εύκολο σπάσιμο της τρίχας και την αποδυνάμωσή της. Τέλος, το κάψιμο της τρίχας με το ψαλίδι ή την πρέσα μαλλιών, τα κάνει επίσης αδύναμα. Οπότε καλό θα είναι να περιορίσετε όσο γίνεται την χρήση τους. Το φυσικό στέγνωμα είναι το ιδανικό.

Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή

Οι πρωτεΐνες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να περιέχει το καθημερινό διατροφικό πλάνο σας προκειμένου να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Έχουν την ικανότητα να κάνουν την τρίχα πιο δυνατή και επομένως λιγότερο ευάλωτη στη φθορά και το σπάσιμο. Αυτό έχει ως συνέπεια τα μαλλιά σας να διατηρούνται υγιή κι έτσι να μακραίνουν γρηγορότερα, αφού δεν θα χρειάζεται να καθαρίσετε την ψαλίδα και να χάσετε μήκος. Επίσης, εισάγετε στο διατροφολόγιο σας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Εξάλλου, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και όχι μόνο. Υπάρχουν τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και καταπολεμούν την γήρανση της τρίχας. Αυτές είναι τα εσπεριδοειδή, το πεπόνι, τα ακτινίδια, οι φράουλες, το μπρόκολο, η πράσινη πιπεριά, το λάχανο και η ντομάτα.

Μην παραλείπετε την κατανάλωση άφθονου νερού

Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του οργανισμού και η διατήρηση του ποσοστού αυτού σε μεγάλα επίπεδα είναι ένα από τα βασικότερα όπλα για την ομορφιά. Είναι ωφέλιμο τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά. Επομένως διατηρήστε τις τρίχες σας ενυδατωμένες πίνοντας τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερού καθημερινά. Αυτό θα ενδυναμώσει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει να παραμείνουν λαμπερά και υγιή.

Ακολουθώντας αυτά τα μικρά μυστικά μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να φορέσετε extensions.