Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές με 3 απλές ασκήσεις

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές (1)

Η ώρα των διακοπών καταφθάνει κι εσείς κάνετε το καλύτερο δυνατό για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που τόσο πολύ επιθυμείτε, αλλά το αποτέλεσμα δεν σας αποζημιώνει; Ακολουθήστε λοιπόν το παρακάτω εντατικό πρόγραμμα για τέλειους κοιλιακούς, που βελτιώνει τον μυϊκό τόνο, ενισχύει την απώλεια λίπους και λεπταίνει κοιλιά και μέση με άμεσα αποτελέσματα.

1. Αρχικά όπως και σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, ξεκινήστε με ένα ζέσταμα, π.χ. χαλαρό επί τόπου τρέξιμο, προκειμένου να ζεστάνετε το σώμα σας και να αυξήσετε την ελαστικότητα των αρθρώσεων σας.

2. Στη συνέχεια ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε το ένα σας πόδι στον αέρα, ενώ ταυτόχρονα σηκώνετε τον κορμό σας και τον στρίβετε προς εκείνη τη μεριά. Κάντε 12 επαναλήψεις με κάθε πόδι, χωρίς διακοπές και στη συνέχεια κάντε 10 συνεχόμενες επαναλήψεις, μετά 8 και τέλος 6. Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και έπειτα κάντε εναλλάξ επαναλήψεις σε κάθε πόδι, φτάνοντας συνολικά τις 30. Με το πέρας του χρόνου βέβαια καλό θα είναι να αυξάνετε σιγά σιγά τις εναλλάξ επαναλήψεις, κάνοντας 2 περισσότερες κάθε φορά.

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές (2)

3. Κάντε μια πρόσθια γέφυρα και στηριχτείτε στα χέρια σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώστε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Καλό θα ήταν με το πέρασμα των ημερών άσκησης να μειώνετε τη διάρκεια του διαλείμματος και να αυξάνετε την διάρκεια στήριξης μέχρι να φτάσετε τα 90 δευτερόλεπτα σε κάθε επανάληψη.

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές (3)

4. Κάντε 40 επαναλήψεις της κάμψης της μέσης σας, στηριζόμενες στις μύτες των ποδιών σας και στα χέρια σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταφέρετε την ολοκλήρωση αυτών των επαναλήψεων σε όσο το δυνατόν λιγότερα σετ με λιγότερα διαλείμματα.

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές (4)

5. Τέλος, κάντε αποθεραπεία, με χαλάρωμα και ήπια τεντώματα της σπονδυλικής στήλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να γίνεται μέρα παρά μέρα για ένα διάστημα 4 εβδομάδων και ακολουθώντας την εξής σειρά των ασκήσεων, ξεκινώντας πάντα με ζέσταμα και τελειώνοντας με αποθεραπεία.

1η μέρα προπόνησης: άσκηση 1, άσκηση 2, άσκηση 3
2η μέρα προπόνησης: άσκηση 2, άσκηση 3, άσκηση 1
3η μέρα προπόνησης: άσκηση 3, άσκηση 1, άσκηση 2
Και ξανά από την αρχή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που απευθύνεται σε γυναίκες που είναι σωματικά δραστήριες και καλό θα είναι να αποφεύγεται από όσες κάνουν καθιστική ζωή ή έχουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη.

Δείτε επίσης:
Tips για να αποκτήσετε γρήγορα επίπεδη σμιλευμένη κοιλιά
5+1 μυστικά για επίπεδη κοιλιά
Πώς φεύγουν τα ψωμάκια: Συμβουλές για επίπεδη κοιλιά